Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Имаш ли представа тези 200lb, (които реално са 80lb.) след 1-вата, 2-рата, 3-тата минута.....а след 1-ия час....колко либри аджеба от тях са останали между четките на сома. Ти толкуз ли си прост, че се опитваш да ни правиш на амсалаци с твоите уловени кротушки? Ъм?
Дърпал ли те е 100кг. сом? Ъм? НЕ Е! Тогава...у лево! 

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Нема смисъл за тебе, щот си тъп...Troli Rapala написа:Как един промит мозък ще разбере,че макарата му като е с драг 30либри,Нема никакъв смисъл да сложиш линия от 200либри?

И аз тва се питам..Темата е за сом уж..Troli Rapala написа:И какво общо имат тези риби и океана с некакъв сом от селския гьол?:

Бързай бавно.
Възлите това, възлите онова. Проби, мроби, тестове, напъни....Кажете ми кво правим с динамичния удар? Миле, ти си ми лесен с черпнята. Отнасяш една алуминка с пета 39мм, но ще я полеем с оня с очилата!

Отнасяш една алуминка с пета 39мм, но ще я полеем с оня с очилата!
[/quote]

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Що ми са струва,че назрява ново избухване на свръхнова
или свръх УЛ

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,ше ви мачкам психически докато не ви дойде акъла!
10години нищо не са,мога да го правя още 50!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дърпал ме е 3 часа,та знам!Diman написа:Имаш ли представа тези 200lb, (които реално са 80lb.) след 1-вата, 2-рата, 3-тата минута.....а след 1-ия час....колко либри аджеба от тях са останали между четките на сома. Ти толкуз ли си прост, че се опитваш да ни правиш на амсалаци с твоите уловени кротушки? Ъм?Дърпал ли те е 100кг. сом? Ъм? НЕ Е! Тогава...у лево!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дано и теб те напечат Хубави сомове,но не ми се вярва,че ако имаше такива се щехме да знаеме или дъ гъ видим!SUPER MARIO написа: И аз тва се питам..Темата е за сом уж..Да не те напекло слънцето
![]()

http://sufixguide.com/en тролка туй ли бре
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миле,сори за превъртането!
Да,щом една фирма има артикули сертифицирани от IGFA,значи не е случайна и можеш да се довериш на качеството.За да те сертифицират за нещо,треа да си изряден и да спазваш правилата.Според мен с Диман правите огромна грешка,че не ползвате поводи от флуорокарбон!
99% от риболовците които познавам,използват флуорокарбон,а другия 1% сте двамата с Диман!
Линията рядко се къса на възела,освен ако не е сгрешен,та не е фатално кой ще избереш!
Все пак когато снаждаш линии от различен материал повечето качествени фирми препоръчват най-добрите според тях и можеш спокойно да им се довериш!За моно към флуорото се кълна в Сийгуар,защото издържа пробата с 40-ка и е лесен за връзване! 

Линията рядко се къса на възела,освен ако не е сгрешен,та не е фатално кой ще избереш!
Абсолютен факт. Дори и при закачане и при целия цирк с откачката, псуването и късането, не ми е късало от снадката. Веднъж ми скъса и сега не мога затворя на Миле устата цял живот......
Абсолютен факт. Дори и при закачане и при целия цирк с откачката, псуването и късането, не ми е късало от снадката. Веднъж ми скъса и сега не мога затворя на Миле устата цял живот......
Когато правя тестовете, се старая да няма динамични натоварвания, защото влакното се къса по-рано и не мога да отчета килограмите. Затова напъвам плавно и без тласъци.ringo написа:....Кажете ми кво правим с динамичния удар? ...
ringo написа:....Веднъж ми скъса и сега не мога затворя на Миле устата цял живот......

Значи двамата с Троли са си плюли в устите!

- Don4o_62
- учете се от него
аз снадките с повода ги правех,не влакно с влакно а връзвах от най големите буренце но без карабинката,че се отварят и на него от стоманена тел си навивах халки като ги запоявах, няма отваряне а повода със стръфта се върти колкото си иска,другото е че по лесно си връзват възли влакно - метал
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Коя е тази фирма?? Знаеш ли монофилен лидер 0,76 на Баркли как изглеждаше само от един удар на сом?! Беше дран пиран! Сома даже не можа да се закачи. Ако сложа 0,70 карбон ще цъфна и завържа. А дано!Troli Rapala написа:...щом една фирма има артикули сертифицирани от IGFA,
Flurocarbon Coated върши ли работа, или трябва да бъде Flurocatbon 100%?