Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Troli Rapala »

С години съм се чудил,защо двуметрова риба ще атакува воблерче 7-8см. и все не можех да си отгоря с 100% сигурност!Тази сутрин мисля,че намерих отговора.Та въпроса ми към Тоци и Супермарио е :Защо Голям сом атакува малко воблерче,което очевидно не може да го нахрани? :roll: :drinkers: Ако сте мислили по тоя въпрос ще ми е интересно вашето обяснение! :idea:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Тролка не съм сигурен, че хидродинамичната следа която оставя малкия воблер е имитираща такава от малка рибка .
Моите скромни наблюдения са, че пролет иска играта на малкия воблер а лятно време на големия.
Но и е факт, че на пролет уловените риби са се хранили с доста големи плячки .... поне такива излизат от корема им .
Пък и не знам голям воблер който да има устойчива и ясна игра в 1 до 3 метра дълбочина.
Но ако някакси успееш да сложиш малкия и големия воблер при равни условия мисля, че ще останеш доста изненадан от резултата.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: понеже съм Селски чалгарин ще ти кажа, че само гаражчето на лодката ми е толко по-голямо от твойто апартаментче колкото е и разликата в сомовете ни .... :
И кво от това? :rolleyes: България се превърна в чалгарско Село точно заради това,защото ви е много важно колко имате,а не как да се държите като нормални и културни хора! :mrgreen: :drinkers: Имането няма нищо общо с това какъв Човек си.Имането е временно,а взеимоотношенията са Вечни!От агресията най-прецакан е агресора! :mrgreen: Моето богатство е Свободата,друго не ми трябва! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:Тролка не съм сигурен, че хидродинамичната следа която оставя малкия воблер е имитираща такава от малка рибка .
Но ако някакси успееш да сложиш малкия и големия воблер при равни условия мисля, че ще останеш доста изненадан от резултата.
Научните изследвания показват,че сомът преди да преследва дадена рибка,не я вижда със зрението,а с други сетива на базата на които си изгражда предварителна картина и план за атака.Това означава,че вибрациите от воблера му дават инфо за размера на воблера,но не обяснява защо предпочита да атакува 7см. пред 13см. :wink: Моите по-големи сомове са 100% на воблери 7-8см.,например Старчето от Пясъчник също и това не важи само през Пролетта,а до средата на Септември!Според мен отговора не е създадената вибрация,а нещо друго! :wink: :drinkers:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа: И кво от това? :rolleyes: България се превърна в чалгарско Село точно заради това,защото ви е много важно колко имате,а не как да се държите като нормални и културни хора! :mrgreen: :drinkers: :wink: :drinkers:
Нарече повечето ни селяни защото поздравихме Марио за рибата и само щот преди това му каза, че голям сом не е виждал или нещо от този род.
Сори ма не ми се вижда държанието ти нито културно нито възпитано.
Вместо да го обиждаш просто можеше да се извиниш ..но явно извинението е селско и чалгарско за вашата възпитана особа. :drinkers:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аз също мога да бъда селянин! :wink: Ето как! :mrgreen:
Отворко,кога си купиш Акурат за 900$ и Х-зога за 500лева,тогава можеш да говориш с мен!Много са ти мизерни такъмите,та не ми се отваряй и оди да спиш у гаража,да не фанем сопата и да те намаам дорде заквичиш,свинкьо дебела!:mrgreen: Ся разбра ли колко си нещастен,а аз Кой съм,бе? :mrgreen:
Лесно е, по-трудно е да въздържаш емоциите,да си любезен и възпитан,да не нагробяваш и подтискаш другите. Независимо какъв е социалния статус на някой и къвто и изрод да ти се струва,той е човек като теб.Може да се държи,като животно,но пак е човек някъде дълбоко! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ако някой ме "затапи",това си е мой проблем!Но когато друг използва това предполагаемо затапване за да се присмее,това е Лошо Седларов!Този път със затапването не води до никъде!Само ми отваря очите какъв човек си-Лош!Та аз печеля от цялата работа! :wink:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Много са ти мизерни такъмите,та не ми се отваряй и оди да спиш у гаража,да не фанем сопата и да те намаам дорде заквичиш,свинкьо дебела!:mrgreen: Ся разбра ли колко си нещастен,а аз Кой съм,бе?
И с тези мизерни такъми съм хванал риби които ти в три живота няма и да сънуваш. Та такъмите ти са грешно хвърлени пари.
А като те мерна на Жребеца глей да дойдеш сам при мен за да не се налага да идвам аз при теб и да ме млатиш пред жена ти и децата.
умира сам в реалноста !
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

KRASSI написа:Тролка не съм сигурен, че хидродинамичната следа която оставя малкия воблер е имитираща такава от малка рибка .
И аз мисля така. Играта на воблерите е прекалено "nervous". Рядко ще срещнеш в природата наранена или болна рибка с такова поведение. Изключвам вероятността вибрациите да се интерферират, освен ако в близост един до друг работят два и повече воблера. Вероятно има вибрации с определена честота, които съвпадат с камертона на хищника и му подлудяват вестибулата. Особено, ако колебанията са РЕЗКИ, каквито колебания генерират воблерите. Мисля, че ако при тролинга имаше възможност да се туичва, или поне да се променя скоростта на воблера, то този вид риболов щеше да бъде по-успешен. Тролка, пиша за воблери, но ти си мисли и за кльонка, когато си на рибка и сома увисне под стръвта, но се куми.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа: Тролка, пиша за воблери, но ти си мисли и за кльонка, когато си на рибка и сома увисне под стръвта, но се куми.
Щом се куми,значи усеща че нещо не е наред,нали?Ако беше тъп щеше да вземе на всичко! :mrgreen: Вариантите са два:или му е голяма стръвта или линията го притеснява? :roll: За друга причина не се сещам! :wink: Ако това са причините,пробвай нещо ново и ще разбереш дали бъркам,иначе само ще гадаем! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Играта на воблерите е прекалено "nervous". Рядко ще срещнеш в природата наранена или болна рибка с такова поведение.
Пич за воблери не говори,защото Воблера е мислен и пробван 3-4години от Лаури и двама негови приятели,докато не започне да наподобява Наранена или Болна рибка! :wink: :mrgreen: :drinkers: Защо му е на 2 метра сом да атакува воблер от 7-8см.?Това е загадката и ако имаш предположение,давай! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:Та такъмите ти са грешно хвърлени пари..
Интересно от къде мизерния Троли има пари за такъми,а човечето с Големия гараж-няма пари за скъпи такъми? :shock: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: Заври се в гаража и не мърдай,докато не ти кажа! :finga: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа: Щом се куми,значи усеща че нещо не е наред,нали?
Не съм убеден. Само движението на стръвта отключва нрава на хищника и атаката е стръвна. В противен случай бие кестек до стръвта, гледа, опипва и обезателно си отърква челото в стръвта - там, където са му входните и изходни отвори на обонятелния орган. Затова понякога се ушива на висящата тройка за главата. Определено не е будала и е склонен да се увери добре, какво ще попадне в устата му. Но има един много голям недостатък- че е хищник. Като при хората- в любовта!
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:
KRASSI написа: Интересно от къде мизерния Троли има пари за такъми,а човечето с Големия гараж-няма пари за скъпи такъми? :shock: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: Заври се в гаража и не мърдай,докато не ти кажа! :finga: :drinkers:
Щом имането на две скъпи макари осмислят живота ти Ок. Но пак да питам, че не виждаш явно КЪДЕ СА 20те СОМА КАТО НА МАРИО ДЕТО ГИ ИМАШ????????
На мен не са ми нужни и затова не си ги купувам ..... с евтините се справям повече от чудесно. Виж ти обаче и със скъпите си ГОЛА ВОДА.
Но и ако на оборудване се опитнаш да се мериш ще разбереш що си ЦЪРВУЛ - ВЕРВАЙ МИ :lol: :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от KRASSI на Съб Яну 13, 2018 1:29 pm, променено общо 1 път.
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Само движението на стръвта отключва нрава на хищника и атаката е стръвна
Ако беше така,щеше да хващаш всеки сом доближил се до стръвта,но фактите са други! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”