Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Нещо много позамря тази тема!
Ето моите вчерашни трепети:

Бях на Стара река.По точно моста до с.Сливовица.Подходих самонадеяно и голям зор видях с директния и 0,10 повод!
Кефалът бе подлудял въпреки кристално бистрата вода.След като ми писна да ги мятам от моста и да съзерцавам огромните пасажи от скобар,взех и си сглобих спинингарката.На третото мятане се закачи долния хубавец.Просто се накефих максимално.За час и половина извадих над .../много/ рибока!Стори ми се,че имат хайвер вече и взех четири рибки с различна големина за проверка-в нито една нямаше хайвер!

Ето моите вчерашни трепети:
Бях на Стара река.По точно моста до с.Сливовица.Подходих самонадеяно и голям зор видях с директния и 0,10 повод!

Кефалът бе подлудял въпреки кристално бистрата вода.След като ми писна да ги мятам от моста и да съзерцавам огромните пасажи от скобар,взех и си сглобих спинингарката.На третото мятане се закачи долния хубавец.Просто се накефих максимално.За час и половина извадих над .../много/ рибока!Стори ми се,че имат хайвер вече и взех четири рибки с различна големина за проверка-в нито една нямаше хайвер!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
7 метров /на височина/ мост! 

Това хванах в неделя, 18.03.2008 - 9 броя - около 5 кг. на обикновен червеникаво-златист воблер за 8 лева.
Наслука.
Наслука.
- Прикачени файлове
-
- 16.03.2008r.jpg (192.99 KiB) Преглеждано 3642 пъти
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
малко над нормата от 3 кила на излет ...gungana написа:Това хванах в неделя, 18.03.2008 - 9 броя - около 5 кг. на обикновен червеникаво-златист воблер за 8 лева.
Наслука.

Би ли постнал тук снимка на воблера и малко инфо къде (река, водоем ) .. предвид , че в момента кефала е доста муден ...
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Сега съм на работа, ако не забравя да снимам довечера воблера - ще го постна. Иначе слуката беше на река Факийска - на около 35-40 км - Югозападно от Бургас.
Само ще ти кажа, че на 03.03.2008 г. бяхме трима души и нямахме нито един удар. Явно сега се беше поразмърдала рибата.
Само ще ти кажа, че на 03.03.2008 г. бяхме трима души и нямахме нито един удар. Явно сега се беше поразмърдала рибата.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
благодаря колега ...gungana написа:Сега съм на работа, ако не забравя да снимам довечера воблера - ще го постна. Иначе слуката беше на река Факийска - на около 35-40 км - Югозападно от Бургас.
Очаквам снимките на воблера

И аз имах макар и малка слука 2 кефала ... (плуват да пораснат ) бях в Родопите ... на българско воблерче

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
Здрасти колега maznislav, макар и със закъснение - пращам ти снимка на воблера.

А ето ти и снимка на един екземпляр 700 гр. от онзи ден, 12.04.2008 г. - на същия воблер.

Имах и един малко над 800 гр., но не съм го снимал. Общо за събота - 10 риби за 4 часа ловене.
В неделя само 3, при това по-дребни.
Сега се заформя един месец без речен риболов.
Въпреки, че може и да отида по Великден, като пускам 100% от улова, разбира се.
Поздрави

А ето ти и снимка на един екземпляр 700 гр. от онзи ден, 12.04.2008 г. - на същия воблер.

Имах и един малко над 800 гр., но не съм го снимал. Общо за събота - 10 риби за 4 часа ловене.
В неделя само 3, при това по-дребни.
Сега се заформя един месец без речен риболов.
Въпреки, че може и да отида по Великден, като пускам 100% от улова, разбира се.
Поздрави
-
- научил се да хвърля
на опашка от рибе,на ручейник,или на блесна МЕПС сребриста изчистена номер 1-2.А малко по касно средата на лятото ина скакалци.........и само на скакалци 

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
-
- кандидат преподавател
Не е "само на скакалци"през лятото,колега - точно най-големите кефалюги съм ги хващал посред жарко,гнусно лято,месец август,на грозд бели и/или на по-дебел торен червей.Имай пред вид,че кефалите се срещат в реките и язовирите и на по-голяма надморска височина,там където скакалчугите не са много разпространени.
- CERRUTI
- сериозен играч
Напълно съм съгласен с колегата даже бих препоръчал белия перд торния но това си е мое мнение,най-важното е като ловите на бял той да присъства и не в малки количества и в захранката...тоя убавец от галерията ми точно на бял се излъга.....INCUBUS написа:Не е "само на скакалци"през лятото,колега - точно най-големите кефалюги съм ги хващал посред жарко,гнусно лято,месец август,на грозд бели и/или на по-дебел торен червей.Имай пред вид,че кефалите се срещат в реките и язовирите и на по-голяма надморска височина,там където скакалчугите не са много разпространени.
А м/у другото вчера пак имах донякаде добър улув на кленчета и ми направи впечатление нещо,значи за сръв бях взел шарен червей и правех мартеница на куката,в захранката пак слагах от тях(бели,жълти и червени червеи)интересен факт е че в устите на 2 от кленчетата имаше само бели червеи

-
- ще става разбирач
Не съм професионалист , но ще спомена само малко за риболова „на леко„.Тука включвам спининг, не практик. мухарство , плувка с телескопи или боло при мен и системи с телескоп и стръв на повърхноста и такива с боло или други пръти и телескопи с много лека „сачма„.
Писал съм за спининг как ги ловя , който му требва ще намери
С телескопи , прости монтажи и „пера„ , така и с боло.Ясни са монтажите, но влакната е добре да са максимум здрави, колкото позволява телескопа.Не ползвам „ластици„ и др. тъпотии.Стръв, земен , торен ,бял, много малка рибка, малка жабка,царевица, на някои места грозде , разни насекоми, малки попови прасета и т. н. т./известни са.
На системата с лека сачма , лека тежест според мястото, на основното, вирбел или без, повод , кука според стръвта, най обичам на малка рибка, царевица ,жабка и морски продукти и др.Техниката е лесна за досещане , така съм хващал към 2 кила кефал.
Система , телескоп –шнур за мухолов/плаващ. - повод от сравнително тънък монофил, сега има и плаващи, - кука и стръв, жива /насекоми , много видове, скакалец /но малък/ , щурец , пчела , големи мухи, малки пеперудки , бръмбарчета разни , конски мравки , но с дребни куки и др,.техниката е с 8 м. телескоп, вързан шнура и всичко друго но от 3,5 , до 4,5м дължина линия и с много леко замятане, може и с подаване но малко по къса линия.По силния вятър е мор за този метод.
Това е само съвсем бегло нахвърляне.Но на ъкъла ми са и други разновидности.За дъно е съвсем друга тема , има много за казване , но не ми харесва като начин на риболов.
Писал съм за спининг как ги ловя , който му требва ще намери

С телескопи , прости монтажи и „пера„ , така и с боло.Ясни са монтажите, но влакната е добре да са максимум здрави, колкото позволява телескопа.Не ползвам „ластици„ и др. тъпотии.Стръв, земен , торен ,бял, много малка рибка, малка жабка,царевица, на някои места грозде , разни насекоми, малки попови прасета и т. н. т./известни са.
На системата с лека сачма , лека тежест според мястото, на основното, вирбел или без, повод , кука според стръвта, най обичам на малка рибка, царевица ,жабка и морски продукти и др.Техниката е лесна за досещане , така съм хващал към 2 кила кефал.
Система , телескоп –шнур за мухолов/плаващ. - повод от сравнително тънък монофил, сега има и плаващи, - кука и стръв, жива /насекоми , много видове, скакалец /но малък/ , щурец , пчела , големи мухи, малки пеперудки , бръмбарчета разни , конски мравки , но с дребни куки и др,.техниката е с 8 м. телескоп, вързан шнура и всичко друго но от 3,5 , до 4,5м дължина линия и с много леко замятане, може и с подаване но малко по къса линия.По силния вятър е мор за този метод.
Това е само съвсем бегло нахвърляне.Но на ъкъла ми са и други разновидности.За дъно е съвсем друга тема , има много за казване , но не ми харесва като начин на риболов.
най големите ми кленове са на едър щурец и отхапана зряла джанка и двата вида стръв пробират едрото а на огняново го има
Ето малко и от мен.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- nikidilov
- ще става разбирач
Всичките тия стърви,не видях жабе и пиявица,лично на тях имам голям успех(когато рече да яде).
модерирано
Пиши на кирилица! sapuna
Пиши на кирилица! sapuna