Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Да, ама не!Troli Rapala написа:... и важи и за кльонкането.

Но нямам право да пиша, защото приятелите ще ми се сърдят, а може да ми правят и мечка.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,на кльонк повече можеш да варираш в дълбочина или да висиш над леговището,но това са изключения.Diman написа:Да, ама не!Troli Rapala написа:... и важи и за кльонкането."Златната дълбочина" се мени. При това - доста.
Но нямам право да пиша, защото приятелите ще ми се сърдят, а може да ми правят и мечка.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По този начин няма да спечелиш нищо,нито ще стигнеш далеч!KRASSI написа:Ако НЕ привиш ВСИЧКО което Троли прави ще остане това което трябва да правиш - ВЕРВАЙТЕ МИ.
Па ако искаш и на дребни ще се мерим ... само на простотия си номер 1.

П.П.Австалийски тенис-селяндур:-Всичко,което правя е да броя милионите си,вие само се опитвате да бъдете,като мен!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не е трябвало да ставаш мафиот,ся Нема отърване!Diman написа:Но нямам право да пиша, защото приятелите ще ми се сърдят, а може да ми правят и мечка.

Прочетох го и обърнах внимание на няколко неща....Troli Rapala написа:Тоци,прочете ли разказа на Старчето?:
oldman написа: правехме широки завои, за да не вадим въдиците. ......... Мястото беше дълбоко около шест метра, воблерът газеше на три......... Стараех се да поддържам еднакво напрежението в линията – на ръба на възможносттите за здравина на воблера......... Шад-рапът, който бях сложил........
От това разбрах всичко което ме интересува

За съжаление при мен не се случват така нещата,аз се нагаждам много бързо според обстановката,но винаги имам един там че и по нагоре в същия размер....Но досега там не ме е взимало на тоя размер,идват ми на тая дълбочина но на над 11см воблери

Винаги ще имам там воблер,тая година ще настоявам и на тоя размер или подобен-дори линията изтъних само на тая въдица

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Ще те омотая във флуорокарбон и ще те закача на стената, да ми красиш хола. Какъв предпочиташ, хеви, софт или медиум?Troli Rapala написа:... мафиот...
- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Rapala Jointed Shad Rap Fire Crawdad 7cm/13g - LureShop.eu
https://www.lureshop.eu/rapala-jointed- ... m-13g.html
А на двуделен няма ли да е по-добре ?
Питам Тоци,където е прочел разказа на старчето .
https://www.lureshop.eu/rapala-jointed- ... m-13g.html
А на двуделен няма ли да е по-добре ?
Питам Тоци,където е прочел разказа на старчето .

Последно промяна от Shark Hooks на Нед Яну 14, 2018 1:13 pm, променено общо 1 път.

Какво ловите с това менте?
Пърдон, екскузе моа...рАпала.

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Според мен този модел е хубав на Рапала .
Какво не ти харесва в модела ?
Много ми е грозен. Аз ги оценявам само по красота. Но сега "Uglу" е знак за качество, така че....успех! За него бих взел и една въдичка 50-150гр. от 30лв. И една макарка с перфектен аванс.
Shark Hooks написа: Питам Тоци,където е прочел разказа на старчето .
По добре за какво ? имах един такъв само че цвят YP нямам никакъв резултат на него и го скъсах,за това не мога да дам мнение..
Нямам опит с по малки воблери от 11см. за сом-с изключение на магнуми 7см. и 9см. ,нямал съм добра слука на тях. Знам много неща за шад-рпите и колко гоеми сомове са изкарали,особенно на яз.Пясъчник пред стената,но ми идват само бели на тях,а щом белите ми идват и на магнумче 7см и 9см-спрях да ги слагам шад-рапите...
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Сподели ти ,явно имаш нещо в предвид-хубава динамична му е играта.....Shark Hooks написа:Според мен този модел е хубав на Рапала .

-
- сериозен играч
Доколкото си спомням и ако не се лъжа шад рапа на Старчето беше 9см в цвят който поръчваше от щатите и влачеше с дебел монофил. Преди 4г осъзнах нещо в тролинга което не ме е подвеждало вече 4 години.А флорото слагам само за да накарам воблер от 4м да гази на 3м.
Така воблерите ми от 300 стават 600 ...ма от 4 години влача основно с 20 а другите разхождам.
Така воблерите ми от 300 стават 600 ...ма от 4 години влача основно с 20 а другите разхождам.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Ако е 9см -за да гази 3м най вероятно е шалоу,само дебел монофил надали ще го вдигне толковаKRASSI написа:Доколкото си спомням и ако не се лъжа шад рапа на Старчето беше 9см в цвят който поръчваше от щатите и влачеше с дебел монофил. Преди 4г осъзнах нещо в тролинга което не ме е подвеждало вече 4 години.А флорото слагам само за да накарам воблер от 4м да гази на 3м.

Краси какво ти е мнението за белиденсър 14см та и по големи.....?

За кльонка си казал много неща -по всички форуми,кажи нещо и за тролинга,че до

Той ша кажи,ма Гн Столичанина пак няма да ареса нещо
От сега усещам,как пак ще бъде обявен в селско гражданство

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен