Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Тоци ..флоро ползвам 0.50 и 1м дълго и си вдига воблерите около метър ...зависи от играта на воблера. Сливъра примерно оди на 3-3.3м.
За денсъра ма натискаш по мазолите
още като го пуснаха зимата се кълнях в него но не е много здрав ..няколко станаха на парчета.
Най-важното и с него се почва е дълбочината но не на легналия а хранещия се сом . Сега вече са ми нужни 10 мин. разходка с лодката за да разбера дълбочината - остава цвета и вибрацията или играта .. за размера обичам да казвам "В ПРАЗЕН КАПАН МИШКА НЕ ВЛИЗА".
Най-голямата грешка която може да правиш е да пускаш на дълбочина на която виждаш големи риби на сонара .
Пъво щот на 99% не са нито сомове нито големи риби и сонара вместо да ти помогне те бърка яко.
Ма аз от сом не разбирам пускам праа струвам и те сами се фащат.
За денсъра ма натискаш по мазолите

Най-важното и с него се почва е дълбочината но не на легналия а хранещия се сом . Сега вече са ми нужни 10 мин. разходка с лодката за да разбера дълбочината - остава цвета и вибрацията или играта .. за размера обичам да казвам "В ПРАЗЕН КАПАН МИШКА НЕ ВЛИЗА".
Най-голямата грешка която може да правиш е да пускаш на дълбочина на която виждаш големи риби на сонара .
Пъво щот на 99% не са нито сомове нито големи риби и сонара вместо да ти помогне те бърка яко.
Ма аз от сом не разбирам пускам праа струвам и те сами се фащат.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Гн Генерал я и аз да отпера няколко въпроса
С кави дебелини на линиите влачите,конеца и флорото?Намирате ли някакви разлики в кълването между дебелите и тънки такива?За модел на фофлери няма да питам щот да не са наложи после лечителя от София да ма лекува

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
KRASSI написа: За денсъра ма натискаш по мазолитеоще като го пуснаха зимата се кълнях в него но не е много здрав ..няколко станаха на парчета.
Знам,не случайно те питах за билиденсърите 14см 15см и 16см

Чувам че са доста уловисти и адски слаби....затова си ги направих абсолютно същите но ядски здрави

https://www.youtube.com/watch?v=Y7X6IXBk8hk
https://www.youtube.com/watch?v=3JZxOwXwFCY
https://www.youtube.com/watch?v=IJTiKdr0aDE
14см

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- сериозен играч
Браво станали са супер .. за да нямаш удър най-нероятно са та друга дълбочина от рибите в момента... на мен ми работят целогодишно.
Направи си с мат лак работят повече.
Направи си с мат лак работят повече.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Това за лака ми го каза и Тролката,определено ще си направя и матовиKRASSI написа:Направи си с мат лак работят повече.

Идвамата сте мн в час със сомовете с Тролката

п.п. Цяла Варна ходят на риболов там.....

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Просто не съм ги влачил-по скоро само за пробаKRASSI написа: .. за да нямаш удър най-нероятно са та друга дълбочина от рибите в момента....

-
- сериозен играч
Не аз от сом НЕ РАЗБИРАМ. А Тролката може да ми е приятел но не мога да го оставя да се присмива и да прюе по хора дето като са ловили сом ние сме си пълнили живарника с кленчета и сме се радвали.toci23 написа:Идвамата сте мн в час със сомовете с ТролкатаKRASSI написа:Направи си с мат лак работят повече.и хем сте приятели хем се карате
![]()
Както и с уж новобранки като случая с Марио.
Постоянно натяква, че от него и неговата логика по-по в тролинга няма обаче като гледам доста хора го задминаха с 300.
Не ме е грижа кой кво лрови и кво знае и дали съм номер едно ма той да ми се пирчи, убижда и да ми казва и едва ли не заповядва как да ловя ми идва в повече.
Последно прекали и съм му обещал един пердах па ако ще да ми се сърди.
От сом не разбирам ..... помня преди 15 години и аз не харесвах старите майстори щот се криели.
Е като казвах и отварях тоя и ония след време виждаш как почват да се крият от теб и да се опитват да ти сипват .... явно така израстват. Е ся ги разбирам старите майстори. А ако ги познаваш ще разбереш че са доста приятни хора с малки изключения.
Сега гледам да си правя кефа ..без да преча на никой ......не робувам на скъпите такъми и като съм на гьола ич не виждам кой с кво е ... важното е да имам с кво да мятам и да върши работа. Па Троли ловил с моно ..шад рап и водил битки с инормънси ...ми Ок тва му е кеф на човека нека тва да си прави ...не ми пречи.

Имам доста интересни случки и неща които мога да ви покажа със снимки ...може би неща за които не сте се и замисляли но съм се отказал от всичко тук щото после се почват разправии.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
И знаеш ли какво....пед очите ми израстнаха много споделящи сомаджии които като се светнаха и спряха да пишат ...да не изброявам щот са адски много. Та ходеге и си правете кефа. Уловените сомове ще ви направят по-добри но хората НЕ.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
имам доста интересни случки и неща които мога да ви покажа със снимки ...може би неща за които не сте се и замисляли но съм се отказал от всичко тук щото после се почват разправии.
Абе Вие покажете
пък разправиите са част от играта
еле тая на Тролката

Абе Вие покажете

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Aз от Тролката лошо не съм видял,даже ми помогна в началните ми опити на тролинг на кльонк..
Номера е да си правим кефа и да се забавляваме,има още малко до началото на риболовния сезон... 
И тука си прав,всеки ще си мине по пътя -и ако е упорит ще стигне до някъде ако не -ще е сбогом.Аз отдавна спрях да питам,за да не се налага на хората да ме лъжат-и да се чувстрват неудобно...KRASSI написа:..... помня преди 15 години и аз не харесвах старите майстори щот се криели.
Е като казвах и отварях тоя и ония след време виждаш как почват да се крият от теб и да се опитват да ти сипват .... явно така израстват. Е ся ги разбирам старите майстори. А ако ги познаваш ще разбереш че са доста приятни хора с малки изключения.

Ами ако мислиш че тука ще стани така,по добре не ги споделяй.......KRASSI написа: Имам доста интересни случки и неща които мога да ви покажа със снимки ...може би неща за които не сте се и замисляли но съм се отказал от всичко тук щото после се почват разправии.

-
- сериозен играч
Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????
А Диман ми се сърди, че като му казах че улавянето на удърите на малките е грешна цел.
Ма ще го убясня като на шаранджия ...ти какво правиш първо за да хванеш трофеен шаран и радваш ли се като малките не ти се фащат????
Тактиката има един минус ...често си капо и другите ти се смеят щот са фанали пържилки а ти си некадърник и си капо.
А Диман ми се сърди, че като му казах че улавянето на удърите на малките е грешна цел.
Ма ще го убясня като на шаранджия ...ти какво правиш първо за да хванеш трофеен шаран и радваш ли се като малките не ти се фащат????
Тактиката има един минус ...често си капо и другите ти се смеят щот са фанали пържилки а ти си некадърник и си капо.
Последно промяна от KRASSI на Нед Яну 14, 2018 7:06 pm, променено общо 1 път.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
Тоци сезона не е спирал ....само дупе да имаш !!?
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Aaa... KRASSI, аз съм си новобранка в риболова на сом...От миналата година се захванах по сериозно със спининга и сега само сомове ми са в главата...KRASSI написа:Не аз от сом НЕ РАЗБИРАМ. А Тролката може да ми е приятел но не мога да го оставя да се присмива и да прюе по хора дето като са ловили сом ние сме си пълнили живарника с кленчета и сме се радвали.
Както и с уж новобранки като случая с Марио.
Постоянно натяква, че от него и неговата логика по-по в тролинга няма обаче като гледам доста хора го задминаха с 300.

Бързай бавно.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Който се смее последен , знае защо се смее....KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????

Бързай бавно.
Верно е,няколко зими кльонках и тролихKRASSI написа:Тоци сезона не е спирал ....само дупе да имаш !!?