Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Зимна бяла риба на джиг
- Don4o_62
- учете се от него
Зимна бяла риба на джиг
Не бях ходил цяла зима да похвърлям малко гуми тук там,поради едни вътрешни ремонти,но вчера си викам,бати Дончо,забрави как се държи въдица
та се нахъсах днес сабахлян да ида
работата ще почака
речено сторено и сутринта рано на гьола,обаче на гьола няма никой
даже някой и друг мангал за цвят
викам си работата няма да я бъде
в колата топло,вънка студено,само - 7 градуса
излезнах поседях минута и пак вътре
и взе да ми се върти един въпрос,на кой го търся тук.....и ааа обратно
но реших,ще хвърля няколко пъти,направих се на тъп и упорит и почнах
а то мъкааа,на 2 - 3 хвърляния чистех леда от водачите,краката станаха лед,ръцете също,абе луда работа
няма да ме бъде си викам и още няколко пъти и си тръгвам...тъкмо слънцето се показа и удари много вяло и естествено я изтървах,на мен студено,на рибата студено,та не можахме се разберем
но се стегнах и пак заметнах където трябва,проводка,нищо,и пак и пак и нищо и накрая леко почукване,но нали бях нащрек,засечка и усетих приятна тежест по линията
леко леко към брега а тя завалията беше по голям кочан от мен ,та излезна все едно дърпам обувка 46 номер
изтеглих я леко по брега и снимка
та късмет ли беше или му разбирам на тоя риболов
не знам
но язовира се отплати за студа дето го събрах за няма и час 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: Зимна бяла риба на джиг
Евала,утре и аз отивам 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Така е. Който може,си го може.Наслука и наздраве Дончо
Когато няма риба.......не кълве!
Точно такава ми трябва за
Рибената чорба,за откриването
Но по моя район е още по голям
Студ минус 10 сутрин и не ходя.
Рибената чорба,за откриването
Но по моя район е още по голям
Студ минус 10 сутрин и не ходя.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Дончо,
Майстор си, а и късметът е с теб !
Майстор си, а и късметът е с теб !

- Vesko1
- сериозен играч
Браво Дончо

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
"Надеждата умира последна"-потвърдил си я тая народна мъдрост Дончо,Евала!
- Don4o_62
- учете се от него
Веско приятелюVesko1 написа:Браво Дончо

- Vesko1
- сериозен играч
Риби има...и малки и големи!Тази година на шарански ходих само 3 пъти....повечето бях на морски в Гърция.Имам близо 25 нощувки там това лято с базови лагери в Крионери камп,Порто лагос и Камп Керамоти.Риби валяло...октоподи,калмари,ципури,заргани ,мурмури,баракуди ,дорадо квото се сетиш.Туна не успях да хвана-нямам оборудване за такава риба.Там нещата са сериозни и ти трябват поне 20 бона оборудване...не е лъжица за наща устаDon4o_62 написа:Веско приятелюVesko1 написа:Браво Дончо,къде се изгуби
липсват ни репортажите ти,хем големи риби хващаш,хем го докарваш на разкази
Но...23 килограмова риба тази година нямам на свободен...затова и няма репортажи.Човек трябва да гледа напред и нагоре...кво да ги обсъждаме шарани петички и седмички.Няма смисъл да досаждаме на аудиторията.

Това с цената на оборудването не е точно така, аз лично се справям с доста по-малко (направо скромно с доста по-малко от 1000 лв. без лодката) и имам 40 кг. (е, не е голяма, но бива), както и по-малки (5 до 25 кг.), дори на спининг, но от лодка.Vesko1 написа:Риби има...и малки и големи!Тази година на шарански ходих само 3 пъти....повечето бях на морски в Гърция.Имам близо 25 нощувки там това лято с базови лагери в Крионери камп,Порто лагос и Камп Керамоти.Риби валяло...октоподи,калмари,ципури,заргани ,мурмури,баракуди ,дорадо квото се сетиш.Туна не успях да хвана-нямам оборудване за такава риба.Там нещата са сериозни и ти трябват поне 20 бона оборудване...не е лъжица за наща устаDon4o_62 написа:Веско приятелюVesko1 написа:Браво Дончо,къде се изгуби
липсват ни репортажите ти,хем големи риби хващаш,хем го докарваш на разкази
Но...23 килограмова риба тази година нямам на свободен...затова и няма репортажи.Човек трябва да гледа напред и нагоре...кво да ги обсъждаме шарани петички и седмички.Няма смисъл да досаждаме на аудиторията.
- Vesko1
- сериозен играч
Браво!Дано имаш и по едри и да ги извадиш.Аз лично мисля ,че моите изчисления са горе долу верни...значи лодка морско изпълнение с основен и резервен двигател около 5-8 бона втора ръка,колесар около 2 бона,,добър сонар с джипиес-1000-3000лв,пръчки с мултипликатори 2000 ,консумативи-разрешително , брейдове ,воблери,стръв ,гориво и др 1000...е с 15 к става работата.Но не е мястото и темата за спорове...да ме прощава колегата Дончо ,че му оспамихме тематаnkolev66 написа: Това с цената на оборудването не е точно така, аз лично се справям с доста по-малко (направо скромно с доста по-малко от 1000 лв. без лодката) и имам 40 кг. (е, не е голяма, но бива), както и по-малки (5 до 25 кг.), дори на спининг, но от лодка.

- Don4o_62
- учете се от него
Ходете ловете бели риби със силикони от 2 лв.
и не се товарете излишно с харчене на много кинти,понеже на края, разбора е един и същ

Браво за улова, а иначе сега точно препоръчаното от теб по-горе правя.Don4o_62 написа:Ходете ловете бели риби със силикони от 2 лв.и не се товарете излишно с харчене на много кинти,понеже на края, разбора е един и същ
![]()
Съгласен съм, забравих сонараVesko1 написа:Браво!Дано имаш и по едри и да ги извадиш.Аз лично мисля ,че моите изчисления са горе долу верни...значи лодка морско изпълнение с основен и резервен двигател около 5-8 бона втора ръка,колесар около 2 бона,,добър сонар с джипиес-1000-3000лв,пръчки с мултипликатори 2000 ,консумативи-разрешително , брейдове ,воблери,стръв ,гориво и др 1000...е с 15 к става работата.Но не е мястото и темата за спорове...да ме прощава колегата Дончо ,че му оспамихме тематаnkolev66 написа: Това с цената на оборудването не е точно така, аз лично се справям с доста по-малко (направо скромно с доста по-малко от 1000 лв. без лодката) и имам 40 кг. (е, не е голяма, но бива), както и по-малки (5 до 25 кг.), дори на спининг, но от лодка.