Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на болонезе
 Риболов на болонезе

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на болонезе
 Риболов на болонезе

shimano alivio cx te 5 gt мнения ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
shimano alivio cx te 5 gt мнения ?
Тъй като съм повече фен на мача и неговата гъвкавост(чист параболик си е моя) в последно време ми омръзна да ловя с тежки ваглери и големи статични плувки 5-6 гр за да си достигна желаната дестинация, реших да мина на болонезе тъй като съм на две крачки от Дунава и късата пръчка (нищо че си има предимства) е доста неудобна и често казано най-омразната част от целия ми риболов е да разгъвам и прибирам в калъфа си този мач на 3 снадки всеки път в тъмното махащ сякаш танцувам танц за дъжд и заобиколен от кръвожадни комари . Та по същество бих искал хората по-компетентни в тази сфера на риболова с болонезе да ми дадат съвет за тази пръчка , също тк не съм решил дали 5 или 6 метра да си взема тъй като искам дистанция, но седя цял ден на реката и не бих искал да ме боли ръката всеки  път след риболов.Та ако може да ми кажат преимуществата на 5 метровата и на 6 метровата  болонеза .Приемам и предложения на други болонези в този ценови клас.

- itzo
- научил се да хвърля 
- Обратна връзка:
Re: shimano alivio cx te 5 gt мнения ?
Здрасти колега.Аливио е бюджетния клас на шимано и най-вероятно ще натежава и разваля кефа от риболова...Относно дължината според мен за Голямата Бара си трябва минимум 6ца,да не кажа 7ца.Поразгледай още,вече има доста китайчета с нелоши показатели.Успех с избора

успех на цялото рибарско воинство

Имах,  mach shimano alivio  ALCX  от това по кекава пръчка не съм видял , сигурно една бамбукова пръчка ще е 2 пъти по здрава. При замятане се счупи , леко като натиснеш бланката и скърца та си правя сметка колко и е силата. Не вярвам това да е по различно но знае ли се ....Аз за шимано пръчки повече не искам и да чуя  :D:D
:D:D

:D:D
:D:DRe: shimano alivio cx te 5 gt мнения ?
Ами 5м е 250гр. приблизително тази към която съм се насочил всъщност, но си нямам и на представа колко са тия 250гр като усет.Относно китайците тия IM7-8-9-10 и тк. до IM100 карбон дето ги водят пръчките са трагедии чупя вече 2 такива китайчета спининги .А относно колегата с проблемния мач който си е купил мога да му кажа че по-надеждно от Fillstar като мач надали има моят е competition match на 4.20 5-30 лови таранки и платики вече около 10 години и обичам 700гр каракуди  да ги вадя без кеп.

- Дилян
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Търси нещо максимум до тези 250g за да не ти отмалее ръката

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

До колегата Abu Gracia не мога да му отговоря но понеже ме пита относно пръчката се надявам да го види .Пращали са ми снимки на пръчката 6 метрата е тежичка и е с 26мм бланка което си е много 5цата е по разумна, но сега съм се запътил към малко по висок ценови клас и чакам да ми пъкне някоя оферта в обявите във стайта и може да си взема някоя друга не шимано съветвам те да направиш същото или просто събери още 100тина лева и вземи нещо на Тика във форума има дискусии за Тика или ако не ти де дават пари Tica Virgo е доста хубава до колкото разбрах