Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: Тролка, нещо съм прописал, та да продължа - туната на аватара ми е 40 кг. , брои ли се за респектирана след час и четирдесет минути с влакно 35 либри и ИЗВАДЕНА С РЪКА, НЕ С КАНДЖА.
Доколкото разбирам Аксел,под Респектиране се има в предвид да напъваш яко рибата 10-15минути и да я насметеш набързо преди да се е уморила!? :rolleyes: Та твойта Туна определено не е била Респектирана,а само си я уморил от умора! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: Троли, просто ми беше интересен коментара :D . Съпругата ти е много разумна жена, но няма кой да я чуе :idea: .
Разумни жени- Няма,това да го запомниш от мен! :wink: То от страни е лесно,но след 2седмици иска сама да си вади една 20-ка,та и отне час в силен вятър,изкара ни на едни скали и...една седмица я болеше ръката и гърба! :mrgreen: :drinkers:Бях и дал воблер с който преди това фанах десетка,а тя упорстваше по женски.За сома от клипа пак така стана,откривам рибите с някой бияч и после съм джентълмен! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аксел,да ти се невиди и спининга на сом! :shock: Днес метах яко 2часа силикони у реката и нищо,само дет се намръзнах? :shock: :mrgreen: Това да не е риболов за упорити? :mrgreen: :drinkers: Кажи през Февруари кви риби удрят при теб и къде се държат? :roll:
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Diman написа:
nkolev66 написа:...купих за съседа ми такава в размер 4000..
Ц. Този размер е малък. Събира 0,30мм - 230м. Което означава монофил 0,50 точно 82м. Малко ми идва. Тролината размер 5000 събира 0,33мм - 230м. Което означава монофил 0,50 точно 100м. Не е голяма разлика, но е по-добре, според мен.
Тролка, карбоновия фрикцион е менте. То се вижда с просто око. Тези аванси и без друго имат малък живот. Няколко риби и....хвърляш. Изкарай една 20-ка с 50-150гр. съчка, после разглоби ананса и гледай какво е останало. Лагерите...то е ясно с какво качество са. Добро мазане и каквото сабя покаже.
Грабна ме! Защото има много мисъл! Събрани са много благинки в едно! Като замисъл, не като материали.
Димане, какви риби ловиш :shock: , че се износва аванса (карбонов надявам се) за няколко риби? Задавам такъв въпрос, защото имам няколко макари с карбонови аванси (макарите са Биомастър, Страдик, АТС, ACERATION, Пен, които са среден клас) и съм ловил туни (повярвай ми развиват по 100 до 300 метра докато спре лодката или докато им свърши дълбочината), като до момента за поне четири години не съм сменял дискове, нито карбонови нито стоманени. През 2016 година имаше доста паламуд по нашето море и със скромна макара АТС валиант 3000 извадих десетки риби за един ден при пищене на аванси (доста стегнати) по 30-40 метра и единствено след няколко риболова ми се наложи да измия, подсуша и отново да смажа финно карбоновите шайби. Поради тези мои наблюдения съм много учуден, а съм вадил и сом 28 кг. (голям спринтьор) с пръчка Савиджър тролинг 2 и Биомастър 4000 без да съм правил нещо по аванса от тогава.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:
nkolev66 написа: Тролка, нещо съм прописал, та да продължа - туната на аватара ми е 40 кг. , брои ли се за респектирана след час и четирдесет минути с влакно 35 либри и ИЗВАДЕНА С РЪКА, НЕ С КАНДЖА.
Доколкото разбирам Аксел,под Респектиране се има в предвид да напъваш яко рибата 10-15минути и да я насметеш набързо преди да се е уморила!? :rolleyes: Та твойта Туна определено не е била Респектирана,а само си я уморил от умора! :mrgreen: :drinkers:
С това съм напълно съгласен. Не каза нищо за канджата :?: , а?
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:
nkolev66 написа: Троли, просто ми беше интересен коментара :D . Съпругата ти е много разумна жена, но няма кой да я чуе :idea: .
Разумни жени- Няма,това да го запомниш от мен! :wink: То от страни е лесно,но след 2седмици иска сама да си вади една 20-ка,та и отне час в силен вятър,изкара ни на едни скали и...една седмица я болеше ръката и гърба! :mrgreen: :drinkers:Бях и дал воблер с който преди това фанах десетка,а тя упорстваше по женски.За сома от клипа пак така стана,откривам рибите с някой бияч и после съм джентълмен! :drinkers:
Имах предвид "... той просто си е лежал....", ама и мен няма кой да ме чуе :wink: .
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:!Не съм от бракониерите дет го насилват яко да се покаже до лодката и да го праснат бърже с бракониерската си кука! :mrgreen: :drinkers: И лицемерно да твърдя,че не знам от какво е умрял! :mrgreen: :drinkers:
Ся да ти кажа нещо... сомовети ги канджосвам като са труп на точно определено място. С канджа ( голяма кука ) а не харпун както казваш. :drinkers:
Troli Rapala написа:Пускам два стари клипа с Голяма риба-40кг. и техниката Но стик на фин такъм за тези,които смятат,че това е невъзможно! Имам 20 подобни битки и натрупах достатъчно рутина за да съм сигурен,че не греша!Такъма е по-баятия Ъгли 15-40гр. с монофил 0,286мм на Момой,макара Ахаб 8лбр. и воблер 7см.!Ето как се държи рибата след 5минути! :wink:
https://youtu.be/hbs-UcWLGu0

И след час! :roll:
А що се отнася до 40ките не е никакъв проблем да ги идвадиш с твоите такъми просто трябва да умориш рибата а не да държиш пръчката с двата пръста и да трепериш като шавне.
То за тва след 1 час е още по бесен щот му пречиш да се храни . :lol: :lol: :lol: а и не съм сигурен дали знае че се е хванал :roll:
Що не можеш от 20 опита да извадиш поне един наистина не знам. А натрупан опис имаш ..НО С ИЗПУСКАНЕТО ..... щот с ваденето не сме го видяли още :!: :wink:
Виж ако е обаче 100тарка от кой опит ще успееш ...кажи ми. :rolleyes: :rolleyes:
Ма няма значение ...те 100тарките удрят по два пъти на ден ..за закуска и за следобедна закуска :lol: :lol: :lol:
От бракониера :drinkers:
Последно промяна от KRASSI на Пет Фев 02, 2018 8:16 pm, променено общо 2 пъти.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Карбоновия аванс на Тсуринаята има много изтормозен вид. Изглежда като карбонов аванс на Рьоби Заубер след 7 активни риболова.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: Ся да ти кажа нещо... сомовети ги канджосвам като са труп на точно определено място. С канджа ( голяма кука ) а не харпун както казваш. :drinkers:
От бракониера :drinkers:
В цял свят уреда,който използваш се нарича Харпун на въженце,а вие лицемерно го наричате канджа и не ви е срам! :shock: В Гърция чакам да те барнат с тоя харпун в лодката и тогава ше разбереш как боли! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Diman написа:Карбоновия аванс на Тсуринаята има много изтормозен вид. Изглежда като карбонов аванс на Рьоби Заубер след 7 активни риболова.
Рьоби оригинално нямат карбон, но то и Биомастъра нямаше :D , дори Стела няма оригинално на повечето видове, докато ACERATION PG 8000 SW (това е Сферокс за японския пазар) си има оригинален с едни малки шайби, но вади 25 кг. туни от яхта (а тя как бавно спира :shock: ). Иначе за карбоновите аванси по принцип - винаги са по-добри от кечето, но не съм видял някакви забележки по дисковете на Тсуриноята, защото както може да се очаква веднага ги разгледахме :D . Засега е карана само миналото лято и не е претоварвана с едри сомчета, нека полови и ще споделя, особено ако има някакви забележки :wink: .
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: Виж ако е обаче 100тарка от кой опит ще успееш ...кажи ми. :rolleyes: :rolleyes:
Ма няма значение ...:
Има Огромно значение.Сега Господ чу молбите ти да ми удари 100-рка и ще ми прати три,пък все една че извадим да мирясаш и да почнеш да ми белиш картофите доброволно! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Troli Rapala написа:Аксел,да ти се невиди и спининга на сом! :shock: Днес метах яко 2часа силикони у реката и нищо,само дет се намръзнах? :shock: :mrgreen: Това да не е риболов за упорити? :mrgreen: :drinkers: Кажи през Февруари кви риби удрят при теб и къде се държат? :roll:
:lol: :lol: :lol: Добре дошъл в отбора... :lol: :lol: :lol:
Бързай бавно.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Тролка ..само ти наричаш канджата харпун :!: :!:
Та какво е определението ти за харпун според твоите фантазии :?: :?:
Гърчолята използват доста по-зрелищни неща та не се притеснявай за мен а и не забравяй че риболова с КЛАСИЧЕСКИ харпун( за който говориш ) е РАЗРЕШЕН по Греция :drinkers:
И да ти прати господ 100тарка нито ти нито 100тарката ще разбере :lol: :lol: :lol: най-много да вземе уроци по ЙОГА или тайнството на ЧАКРИТЕ :lol: :lol: :lol:
Изображение
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа: Имах предвид "... той просто си е лежал....", ама и мен няма кой да ме чуе :wink: .
Нещо на умен ли ми се правиш? :mrgreen: Я ми обясни с твоя остър ум как сом на който тройката на воблера му е забита отвътре в хрилото,”само си е лежал” и не е разбрал един час,че го дърпат и го боли? :mrgreen: Айнщайн,пасти да яде пред гения Колев! :mrgreen: :mrgreen: :axe: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Фев 02, 2018 11:23 pm, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:та не се притеснявай за мен а и не забравяй че риболова с КЛАСИЧЕСКИ харпун( за който говориш ) е РАЗРЕШЕН по Греция :drinkers:
Аз не се притеснявам за никой,просто твоите сомове са изтърмъчени по бракониерски с Харпун на въженце и немат риболовна стойност,а само месарска! :wink: Това,че не си образован по въпроса,Кое е харпун си е твой проблем и те прави поредното теле или овца,която сляпо следва някой чобанин в селския риболов! :shock: Това е Истината,боли като да ти извадят харпуна от задника! :mrgreen: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”