Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА
Модератор: sapuna
Re: РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА ПО РЕКА
Да точно такаПавел Иванов написа:Ми отива ми , сал в казармата съм я свалял и га съм бил на ядреномагнитен резонанс щото се налагаше таКъде се засякохме ако не е тайна , да не би преди две седмици на една река
На който му върви в риболова не му върви в любовта
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И ся ако кажеш че това ти бяха първите пъстърви за годината 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Станала е грешка имах предвид 11 август 2007.А рибите бяха пуснати на свобода.Двд писачката ми се развали и всички снимки които имах ги качих на диск и сега не може да ги прочете.Затова не мога да ги кача в форума за да се видят.Още един път извинете.
eх да можеше всеки ден да съм на риба
А бихте ли казали къде е тази Чебриска кривчица, аз мислех, че е кодирано име?
- Павел Иванов
Ми то това е името на една река къде Станко тъй си я нарича ама popo55 в целта си да покаже колко е запознат със съответните било пъстървови реки било други водоеми на база грам незапознанство ама за сметка на туй четене на по-старички мнения ( нещо което доста други пропущат ) по форума и те какво се получава - "На гол гъз , чифте пищови!" - та и тъй с неговото познаване на рекитеSoller написа:... аз мислех, че е кодирано име?

Павел Иванов
Павел Иванов
Ами ти Павка по кое време беше по нашите реки за пъстърва през седмицата или събота и неделя?Павел Иванов написа:Ми отива ми , сал в казармата съм я свалял и га съм бил на ядреномагнитен резонанс щото се налагаше таКъде се засякохме ако не е тайна , да не би преди две седмици на една река

- Павел Иванов
Определено и национално документирано в събота
Баси , що ги мъчите тъй маломерките 

Павел Иванов
Павел Иванов
Еми кво да ти кажа Павка такава риба си имаме такава си хващаме ти сам стана свидетел на това! 

- Павел Иванов
Ами доколкото знам в тая река има доста по-различна риба ама за да стане такава обикновенно маломерките трябва да се пускат обратно 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
само дето за да накараш някой да пусне маломерка трябва да го заставиш с пушката в главата - другото е съзнание което липсва в българина "риболовец" щото сме умрели от глад и с няколко дребни риби ще си напълним търбусите. А после ревеме къде е рибата и защо няма ... Бълхария ... кофти народ кофти държава ...Павел Иванов написа:Ами доколкото знам в тая река има доста по-различна риба ама за да стане такава обикновенно маломерките трябва да се пускат обратно
-
- кандидат преподавател
Такова е,за това ходиш с километри,за да имаш кълване на "балканка",даже и по реката в дивата планина,където уж от 5 години насам всяка година е забранен риболова със заповед на министъра.Забраната не важи за кофтито народ,дето преобладава и излавя всичко,де мърда у водата,независимо от размера.
Еми в такъв случей по Европа риба колко искаш емигрираш ловиш си пускаш я и не се оплакваш!По добре от всеки знам че в БълХария риболовците сме такива но никой не си признава че е част от цялата картинка и че ние самите трябва да се осъзнаем че водоемите са за въдици а не за мрежи,хлор,токове и т.н.fly_fisher написа:само дето за да накараш някой да пусне маломерка трябва да го заставиш с пушката в главата - другото е съзнание което липсва в българина "риболовец" щото сме умрели от глад и с няколко дребни риби ще си напълним търбусите. А после ревеме къде е рибата и защо няма ... Бълхария ... кофти народ кофти държава ...Павел Иванов написа:Ами доколкото знам в тая река има доста по-различна риба ама за да стане такава обикновенно маломерките трябва да се пускат обратно
- Павел Иванов
dimi май не си "пазите" много реките ? Още месец , месец и нещо паз пазителите ще бъдат добре опазени да не зяносват водоемитеdimi написа:... А що се отнася до забраната на естествена стръв това ми е последна грижа щот ние си имаме и си пазим реките и моем да си ходим с квот си решим!![]()
![]()

а и кат сме тръгнали да се осъзнаваме е добре да осъзнаем че за да хващаме големи риби и по реките а не само в рибарниците то трябва да се пускат маломерните рибетамрежи,хлор,токове и т.н.

пп - пак за осъзнаването - закона е за всички

Павел Иванов
Павел Иванов
Така е Павка ама ние не си пазим реките с пушки и не заставяме с пушки нарушителите да си пускат маломерките. Нима ти не беше хванал маломерна риба на националното ти представяне?Както сам знаеш има случеи когато рибата глътне сериозно и е невъзможно а я върнем.
За едно нещо си много прав че закона е за всички но на никой не му пука от закона!
А за Европа и къде е България в нея не ми се говори!Павка може би по щастлива случайност но съм имал възможност да ходя на излет и в Европейска страна и мога да ти кажа че сме много ама много надалеч от тях.Например мога също да ти кажа че ние тука докато си се заяждаме кои с каква стръв ходел по реките и т.н. в Англия се обмисля закон който да забранява изцяло лова на риба.Защото като се улови рибата и след това се пусне(това е задължително независимо от размера й)по този начин се стресирала и в последствие умирала.Та сам си представи ние на кое ниво от веригата сме!
Поздрави!
За едно нещо си много прав че закона е за всички но на никой не му пука от закона!

А за Европа и къде е България в нея не ми се говори!Павка може би по щастлива случайност но съм имал възможност да ходя на излет и в Европейска страна и мога да ти кажа че сме много ама много надалеч от тях.Например мога също да ти кажа че ние тука докато си се заяждаме кои с каква стръв ходел по реките и т.н. в Англия се обмисля закон който да забранява изцяло лова на риба.Защото като се улови рибата и след това се пусне(това е задължително независимо от размера й)по този начин се стресирала и в последствие умирала.Та сам си представи ние на кое ниво от веригата сме!

Поздрави!
- Павел Иванов
То е съвсем нормално да хванеш маломерка щот на куките нема пропуск за размер ама идеята е след това да се пусне ( както направих аз тогива примерно )
Нема такава бира "невъзможно да я върнеш " , в закона си пише кат хванеш маломерка я връщаш без значение от състоянието и
Тъкмо за туй иде реч при драпането да се забрани пъстърва на естественна стръв ако и там да има вариант минимално да бахтисваш маломерките на които им е трудно да налапат 4ти номер кука , примерно , а пък ако и тази кука е без контра освобождаването на маломерките не е проблем ! Да ама народа тарикат - слага кука 14 - 20ти номер и рибетата гълтат до гъзът което е и основното при идеята за забрана на естествената стръв при пъстървоулова 

Павел Иванов
Павел Иванов