surfcasting в Гърция
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: surfcasting в Гърция
..."монтажите му бяха със балон и вероятно полиангистро."
А обърна ли внимание,колега,какво е разстоянието между балона и стръвта? Цвят на балона??
Пробвал съм няколко пъти с балон на голяма дистанция,ама радост-никаква.Вероятно нещо съм сбъркал.
А обърна ли внимание,колега,какво е разстоянието между балона и стръвта? Цвят на балона??
Пробвал съм няколко пъти с балон на голяма дистанция,ама радост-никаква.Вероятно нещо съм сбъркал.
- hris47
- ще става разбирач
Предполагам че е около 1,5 до 2м разстоянието.Силно се съмнявам да е на полиангистро ,още повече през деня,предвид отличното зрение на хищните риби за мен би било глупост,по-скоро е монтаж със скрити куки.А инче ролята на балона е да държи на повърхността примамките -най - вече живи такива и да оказва най-малко съпротивление.за да не се изморяват и умират бързо.Като монтаж е много добър за лица и дорадо.

С този метод се надявах за голямо дорадо.Стръв-жива :зарган,гопа или кефал.Колкото до балона,целял съм да отнесе стръвта на 100-150м навътре носен от вятъра.След няколко часа на надежда,изваждам линията-стръвта е жива и игрива.Мисля си,че балоните плашат хищника.Балон–стръв /1.60-1.80м/.hris47 написа:Предполагам че е около 1,5 до 2м разстоянието.Силно се съмнявам да е на полиангистро ,още повече през деня,предвид отличното зрение на хищните риби за мен би било глупост,по-скоро е монтаж със скрити куки.А инче ролята на балона е да държи на повърхността примамките -най - вече живи такива и да оказва най-малко съпротивление.за да не се изморяват и умират бързо.Като монтаж е много добър за лица и дорадо.![]()
- hris47
- ще става разбирач
С този метод се надявах за голямо дорадо.Стръв-жива :зарган,гопа или кефал.Колкото до балона,целял съм да отнесе стръвта на 100-150м навътре носен от вятъра.След няколко часа на надежда,изваждам линията-стръвта е жива и игрива.Мисля си,че балоните плашат хищника.Балон–стръв /1.60-1.80м/.[/quote Амиии...такъв ти бил късмета (шегувам се)gogibo написа:hris47 написа:Предполагам че е около 1,5 до 2м разстоянието.Силно се съмнявам да е на полиангистро ,още повече през деня,предвид отличното зрение на хищните риби за мен би било глупост,по-скоро е монтаж със скрити куки.А инче ролята на балона е да държи на повърхността примамките -най - вече живи такива и да оказва най-малко съпротивление.за да не се изморяват и умират бързо.Като монтаж е много добър за лица и дорадо.![]()

- hris47
- ще става разбирач
От значение е и доколко е надут балона--според мен е добре да е надут дотолкова,доколкото да държи примамката без да го потапя,ако пък е много надут ше се носи от вятъра и ще влачи след себе си стръвта.
Идеята ти за ампула в балона е чудесна за нощем.Аз съм пробвал само денем и то с червени балони/само такива имаше в магазина, и то с надпис -Happy Birth day. Доста ми се присмиваха колегите наоколо,ама кво да правя -слаб асортимент в магазина.Може цветът им да плаши рибите или късметът ми да ме е изоставил в тези ми опити.Балона съм надувал колкото бебешка глава,така че,вятъра леко да го носи в посоката си.
- hris47
- ще става разбирач
Да,горе -долу толкова да е надут е добре.Според мен този метод е добър за тихо време ,със слаба вълна за да не играе надолу-нагоре примамката,което е от значение ако ловиш през деня...пък и не само..Колкото до цвета...знам ли...нямам някакви кой знае какви наблюдения,така че може и да си прав...имайки предвид че зъбатите виждат по-добре и от котките..gogibo написа:Идеята ти за ампула в балона е чудесна за нощем.Аз съм пробвал само денем и то с червени балони/само такива имаше в магазина, и то с надпис -Happy Birth day. Доста ми се присмиваха колегите наоколо,ама кво да правя -слаб асортимент в магазина.Може цветът им да плаши рибите или късметът ми да ме е изоставил в тези ми опити.Балона съм надувал колкото бебешка глава,така че,вятъра леко да го носи в посоката си.

Да очакваме и друг колега с опит да изясни предположенията ни.
Щукарската тапа не върши ли същата работа.Повечето мой наблюдения са че,се използват такива тапи с полиангистро с дължина около 1-2м. повод.
- hris47
- ще става разбирач
odisei71 написа:Щукарската тапа не върши ли същата работа.Повечето мой наблюдения са че,се използват такива тапи с полиангистро с дължина около 1-2м. повод.
Разбира се че върши , но за по-малка стръв ,докато на балон можеш да монтираш и 200гр жив кефал и пак да не може да потопи балона--все пак за морето важи в пълна сила казаното от Мечо Пух-колото по-голяма-толкова по-голяма

- hris47
- ще става разбирач
Егати скапаното време...такава дъждовна пролет не е имало.От две седмицсе ''точа'' за някой добър излет,ама няма прокопия.Вчера искахме да идем до Порос на Лефкада ама...
- hris47
- ще става разбирач
Няма оправия това време..три дни дъжд без спиране..нощес даже и гръмотевици имаше...Както изглежда и тази седмица ще си чешем езиците във форума или ще играем шах в нета....жалко-февруари винаги е бил от любимите ми месеци за лаврак и ципура...
щом не вие завалял сняг пак сте добре)))
- hris47
- ще става разбирач
Хахах...недей така колега triatomov...ша са смръзнат цитрусите...ко шъ праим после....triatomov написа:щом не вие завалял сняг пак сте добре)))

Кво се жалиш бре,на терасата си имам 37см сняг,и сега ще го рина.А в маг".Била" до нас-ципура и лаврак колко щеш,ама няма тръпката от улова.hris47 написа:Няма оправия това време..три дни дъжд без спиране..нощес даже и гръмотевици имаше...Както изглежда и тази седмица ще си чешем езиците във форума или ще играем шах в нета....жалко-февруари винаги е бил от любимите ми месеци за лаврак и ципура...