Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от xoxo »

Не знам какви шайби и с каква грес ги смазвате но мулти макара /говоря за размер от 30 нагоре/ с сухи карбонови шайби загряват много и запушват при дълъг и бърз рън от силна риба - говоря за драг от 20-25 лб нагоре. Аз ползвам драг грез на Cal's. - www.cals2speed.com без грез на сухо не става .... е може би при малки макарета и драг до няколко кг да не става да се гресира драга... най добре е да се пита производителя им или дилъра на тези макарички.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Diman написа:Лагерите са капсуловани и НЕ се отварят до живот!
Тва с доживота е относително понятие.
Такива още не съм видял та приеми го като " Докато родят".....сещай се. :lol: :lol: :lol: В солена вода капсулованите издържат 6 месеца макс 1 година.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

KRASSI написа:
Diman написа:Лагерите са капсуловани и НЕ се отварят до живот!
"......... В солена вода капсулованите издържат 6 месеца макс 1 година.
и на мен дори и най качествените изкарват 1 най много два сезона.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

На тези малки лагерчета циментацията им е микрони. Влезе ли вода ...особено солена сбогум. А квато и да е капсуловка за да върти лесно лагера има луфт.
Та както казва Кольо Ръба - купуваш я , отваряш я и я шпакловаш с грес като кофичка за сладолед , затваряш я и я ползваш до живот :lol: :lol: :lol:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа: Купих друга макара,
Diman написа:Няма нужда да я правя, тя е.... сомаджийска. Не е работен чук, но е работен кон. В сравнение с нея, Tokoz e като детска пишка. А играта не е само между 4-тия и 6-тия метър. Играе се по целия вертикал. Трябва повечко да се практикува, защото един тролингист=телефонист няма как да го разбере.
Хапеш,а? :mrgreen: Каква е макарата,не разбрах? :roll: Ще светна що на некои макари треа да се смазва драга! :wink: И не е важно как драга затяга,как Отпуска!!!!!!!!!Оная вечер ми изпусна драга на спирачките и преди тунела в Австрия ми потъна педала,та се прибрах 1300километра с помпане на педала.Всяка макара може да те предаде,важното е как ще реагираш хладнокръвно и да успееш в битката! :wink: :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:...как Отпуска!!!!!!!!!...
Когато избирах макара, първото нещо с което се съобразявах беше това. Сещаш се, защо. И Асан чува петлите понякога. :mrgreen:
Нарочно не споменавам марки, за да не прозвучи като реклама. :D Не си я купувайте, искам само аз да съм с такава.
Понеже навивам на шпулата (шпулата е подсилена, размер 6000, няма резервна шпула) мофил 0,50 за мен беше важно влакното да не се усуква при навиване. Затова завъртях ролката така, че монофила да се развива обратно на часовниковата стрелка. Макарата навива по часовниковата стрелка. Така влакното на шпулата е абсолютно право и се навива перфектно. Надявам се до сезона да улегне и да не ми създава проблеми.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Браво,Интелекта е единственото което ме впечатлява! :wink: Щом има мисъл,резултатът ще е добър!Остава да махнеш контрата за да си Доблестен! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа: Не си я купувайте, искам само аз да съм с такава.
Подкрепям,така започва да се изгражда индивидуалност и собствен стил,което да те отличава от тълпата или стадото овце! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане,през 2005-та постигнах изнедващ успех със сом на тролинг,докато стадата джигосваха за бяла! :mrgreen: Един пич от Казанлък дойде и ме разпита подробно и след 2седмици беше ме дублирал от воблера,до двигателя и лодката! :mrgreen: Шокиращо е,но все пак не постигна повече от Оригинала!Подражанието рядко дава резултат за това пътя към собствен Стайлинг е предпоставка за успех!Когато почнат да те имитират,значи си Успял! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

На Абу Суверан карбоновите шайби не се смазват!Защото са с Гладка и Хлъзгава повърхност,докато по-съвременните Карбонови шайби са с неравна повърхност и абразивни спрямо металните шайби и смазката е необходима за да подобри плъзгането!Аз така ги виждам нещата! :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Не съм запознат в детайли, Троли, но видях какво се случи след като ги смазах. Случи се това - нямах аванс. :mrgreen: Трите баяти карбонови шайби бяха безпомощни. :oops: Все едно да ти се омазни съединителя на автомобила. Самият производител не е гресирал фрикциона, за да получи клиента рекламирания драг.
Сега, след като изпълних препоръчаната от Краси процедура мога да кажа, че си плюх в пазвата и се успокоих.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Diman написа:Не съм запознат в детайли, Троли, но видях какво се случи след като ги смазах. Случи се това - нямах аванс. :mrgreen: Трите баяти карбонови шайби бяха безпомощни. :oops: Все едно да ти се омазни съединителя на автомобила. Самият производител не е гресирал фрикциона, за да получи клиента рекламирания драг.
Сега, след като изпълних препоръчаната от Краси процедура мога да кажа, че си плюх в пазвата и се успокоих.
Димане, сравнението със съединителя не винаги е правилно. Казвам това, защото съединителя на българското "Балканче" и невероятно но факт, съединителя на "БМВ" с автоматична скоростна кутия (съвременен модел) и двата работят в маслена баня - вътре в скоростната кутия. Всеки сам си решава как да си ползва техниката, аз дадох пример с ПЕН "Спинфишер" , където аванса плува в грес, а съм вадил 40-ката туна с него и доста поработи. Всичките ми карбонови аванси са тънко гресирани, "смазвач" съм и никога не съм имал проблеми, та съм леко озадачен :?: .
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Хич не ми се влиза в конфликти, но признавам, че ми повлия по някакъв начин и бях готов да те разкъсам на парчета, като "Представител на чужди интереси". Добре, че беше Краси, да ми оправя бакиите. През живота си съм смазвал авансите на 3 макари и трите ги попилях. Трите макари са различни шайби- кече, тефлон и карбон.
Колкото и смазка да сложиш, шайбите я изхвърлят встрани от работната им повърхност. Разликата е, че ако сложиш много смазка на Стела (примерно), цалата кал, която става поради наличието на смазка, отива в лагера на шпулата. Никога, ама никога повече няма да сложа смазка в авансова (спирачна- за Троли) система. Обещано! Заклех се! :twisted: :wink:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

И друго. След смазването на аванса, драга дотолкова намалява, че ако искам да повдигна отвесно 100кг. сом трябва да стягам гайката с клещи. Усилието е толкова голямо, че ще ми се счупят пръстите от стягане. Това не е нормално, нали? Ако ловя костури на спининг, не е проблем. Такъв голям драг не ми е необходим. Но аз смятам, че възможно да ми се лепне голяма риба. И трябва да разчитам на макарата. При сух аванс, фрикциона кове до откат. При това, гайката се движи докрай с лекота.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Диманчооо. Тоест зависи за каква линия и за какво ще използваш макарето, за какви риби, та да разчиташ на мекото сработване, дългото работене или на макс драга - въпрос на личен избор според използУването. Но в крайна сметка както казваше Наско Боянов .."Зависи от задкормилното устройство".
умира сам в реалноста !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”