surfcasting в Гърция

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: surfcasting в Гърция

Мнение от hris47 »

gogibo написа:
hris47 написа:Няма оправия това време..три дни дъжд без спиране..нощес даже и гръмотевици имаше...Както изглежда и тази седмица ще си чешем езиците във форума или ще играем шах в нета....жалко-февруари винаги е бил от любимите ми месеци за лаврак и ципура...
Кво се жалиш бре,на терасата си имам 37см сняг,и сега ще го рина.А в маг".Била" до нас-ципура и лаврак колко щеш,ама няма тръпката от улова.
То тия риби в Билата само дето вида им е на риби ,иначе са си от сетките и са с вкус на пластмаса....а като знам по това време какви рибоци излизат направо откачам...дано март се пооправи :D :evil:
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Иначе рибния пазар е на 100-150 м.от нас и тук рибата е винаги прясна -кеф ти сардела,кеф ти лаврак или змиорка ---но както казваш--няма я тръпката ...и шума на вълните :fishing12: и най-вече жуженето на аванса :D
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

Март месец какви очаквания за риби да имаме.Има ли смисъл да плануваме риболовни излети.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

odisei71 написа:Март месец какви очаквания за риби да имаме.Има ли смисъл да плануваме риболовни излети.
Колега оdisei винаги има смисъл да планираме някой и друг риболов..пък дори и да не се осъществи :smt023 .Сега сериозно-февруари,март,април са добри месеци за лаврак и ципура,но март вече се усеща по-сериозно размърдване и сред останалите риби-мурмури,литрини ,сарга и др.Вчера си взех 2кг.прясна сардела от пазара и ми направи впечатление като я чистех че е пълна с хайвер.А това говори много -направих справка в метеосайтовете и температурата на морската вода е 15-16гр. -хвърли ли хайвера сарделата, ще тръгне усилено да се храни и има голяма вероятност да излязат и хищниците към бреговете.Така че всяко зло за добро -това разваляне на времето може да е за добре.Все пак ако планираш някакъв риболов ,следи какво ще е времето. :fishing6:
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

[/quote]То тия риби в Билата само дето вида им е на риби ,иначе са си от сетките и са с вкус на пластмаса....а като знам по това време какви рибоци излизат направо откачам...дано март се пооправи :D :evil:[/quote]
Да а.За разликата във вкуса си много прав.
Колкото до времето-надявам се това да са последните студени фортуни.
"Ипомони" му е майката,още малко и ще се кефиш, а и ние покрай тебе.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

gogibo написа:
То тия риби в Билата само дето вида им е на риби ,иначе са си от сетките и са с вкус на пластмаса....а като знам по това време какви рибоци излизат направо откачам...дано март се пооправи :D :evil:[/quote]
Да а.За разликата във вкуса си много прав.
Колкото до времето-надявам се това да са последните студени фортуни.
"Ипомони" му е майката,още малко и ще се кефиш, а и ние покрай тебе.[/quote]
Чул те господ ,колега...дано е така.То иначе тук времето е меко ,ама се изля много дъжд .
deko_75
новобранец
новобранец

Мнение от deko_75 »

https://youtu.be/xLMkpW9mO3U много добри идеи за поставяне на сърдела
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

deko_75 написа:https://youtu.be/xLMkpW9mO3U много добри идеи за поставяне на сърдела
Точно от този клип преди години взимах''тертип'' за сарделата и начините за зареждане--наистина има много добри идеи.При използването на сарделата е много важно да се намери възможно най-прясна и да се избягва замразената--след като се размрази се разкашква и става трудно да се заложи-това едно и второ много бързо се съсипва от дребните рибки или рачета и дънни организми( ако се лови с полегнал монтаж) Така че избягвайте да се запасявате от БГ.магазините,а когато дойдете тук ,потърсете от рибните пазари,най-добре е да вземете от рибарите и то когато се прибират.Ако пък нямате такава възможност ,просто размразете сардела и щом почне да се отпуска я заровете в едра морска сол за да стегне--но това само в краен случай.Иначе сарделата ,хамсийките (гаврос) или атерината са си чудесна стръв.Честита Баба Марта на всички колеги --пожелавам живот и здраве на всички и..лека-полека стягайте такъмите....че иде време!!!! :fishing8: :fishing6:
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

Тъкмо си мислех че първия пробен монтаж със стоманен повод съм го направил малък и къс, пък тоз клип горе-долу показва подобно нещо.. Много зор с кербовката, покрай всичкото се оказва че има n видове кербовъчни втулки - единични, двойни, алуминиеви, медни и железни... Но тоя стоманен повод го пробвах да го топя със запалка и се получи здраво... може би на по-дебелите поводи найлоновия филм ще е повече и ще става по-сигурно, а като е така малък монтажа и вътре в стръвта няма смисъл да търся все най-тънкия...
IMG_20180225_163328.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Здравей,колега Честит 3ти март,да в общи линий това е повода ,само не виждам какво те е затруднила кербовката--аз ползвам кримпове на ''РREGIO'' ili ''OWNER''които са стоманени,и в зависимост от здравината (разбирай и диаметъра) на повода ,ползвам втулки с d от 0,8 до 1,4 .Освен това в този си вид монтажа идва къс--аз го правя да е около 20-25см--много често зверовете го налапват почти до края и при такава дължина загубата на голяма риба е сигурна.След това--не знам защо топиш оплетката --този клип го дадох за пример за да стане ясно горе - долу в какъв вид е монтажа,но щом смяташ че така те удовлетворява --нищо лошо --прави го така, иначе просто кримпвай двата клупа и си готов.Друго което мога да те посъветвам-1-долния кримп се стреми да е колкото може по-близо до куката ,а горната кука е добре да е обикновенна ,с криво ухо за да лежи колкото се може по-близо( по-естествено) до повода дори можеш да я превържеш с малко корда към повода--когато започнеш да правиш и филето ще ме разбереш много по-добре защо е необходимо това.А когато правиш стръвта се стреми да покриваш добре куките ,оставяй отвън само жилата--зъбатите виждат отлично през ноща и всеки отблясък ги прави подозрителни. Иначе --на прав път си ,само дано има и риби като тези тука--моментално се прибирам и ги почваме :lol: :lol: :smt023 :smt023
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

за момента ползвам този повод
IMG_20180303_123054[1].jpg
IMG_20180303_123557[1].jpg
IMG_20180303_123245[1].jpg
IMG_20180303_123340[1].jpg
Този стоманен повод на CANELLE е много тънък,без обвивка и го ползвам и с много по-малки куки-за сардела,дори и за червеи,позволява да го връзваш ,но аз си го кримпвам за по-голяма сигурност.Не много евтин 8Е,но пък е 20м и съм много доволен от него---лошото е че полека-лека го изтеглят от пазара тук-преди го имаше навсякъде ,сега -ако намериш някоя изостанала ролка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
odisei71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от odisei71 »

Стоманените поводи ги купувам от Китай и са доста евтини,10 метра струват 3 долара.Качеството им е добро.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

odisei71 написа:Стоманените поводи ги купувам от Китай и са доста евтини,10 метра струват 3 долара.Качеството им е добро.
да колега,ползвал съм и такива и също съм доволен,нямам спомен да съм загубил риба от некачествен стоманен повод,по-скоро проблем съм имал от недобро кримпване,затова е добре да имате такива клещи,малко са скъпички,но вършат добра работа,особенно с по-твърди кримпове
ddorado
новобранец
новобранец

Мнение от ddorado »

Включвам се за да върна темата малко назад.Четох цялата информация по темата назад и се сблъсках с нещо което не ми стана ясно.От друга страна съм се чудил по въпроса.Става въпрос за съхранението на живи заргани за стръв.Въпроса ми е най вече към hris47. как става запазването на заргани в бутилки.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

ddorado написа:.Става въпрос за съхранението на живи заргани за стръв.Въпроса ми е най вече към hris47. как става запазването на заргани в бутилки.
Здравей,казано честно никога не съм го ползвал този начин,направи ми впечатление когато Марко Видалис ловеше зарган за жива стръв.Тогава не се замислих много ,ама после разбрах предимствата на този метод.. Около него имаше 3-4 бутилки от кока - кола от големите ,май че бяха двулитрови ..та всяка хваната заргана слагаше в бутилките с главата надолу, не огледах ама май не бяха повече от 2-3 в бутилка.Зарганите не бяха много големи,среден размер,ама точно такива са добри за жива стръв.Хващаше на спининг от буната на Митика. :fishing6:пп-естествено че бутилките бяха пълни с морска вода.... :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”