Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
След тези студове и ледени води от снеготопенето мисля,че е раноpower123 написа:Някакви съвети за пролетното тропане или е мисията невъзможна ?? Обмислям да се пробвам другата седмица.

Март месец боцкам прошуто с червено! Щото не се интересувам от буй. Тази година ще го боцкам до края на май.bai mile1 написа:Алоуу,клъонкащите кво сте боцнали Март месец,че не разбрах![]()
![]()
...
Тези морски джигове и аз ги загледахDiman написа:https://www.youtube.com/watch?v=fImOCnP0_Jg

Янко, днес при вода 4,4 градуса се вдигаха и се застояваха под лодката доста риби. Вероятно някои от тях са сомчета и сомове (без да им кльонкам, само гася мотора и идват), но не реагират на джигyankosan написа:След тези студове и ледени води от снеготопенето мисля,че е раноpower123 написа:Някакви съвети за пролетното тропане или е мисията невъзможна ?? Обмислям да се пробвам другата седмица.Но накрая на месеца ако вдигне 10-на.градуса водата да!И аз съм там

Аз още преди години ви бях писал в форума че Индонезия,Малайзия ги ловят сомовете с бавен джиг.. е и в европа вече..и някога и в България..yankosan написа:Тези морски джигове и аз ги загледахDiman написа:https://www.youtube.com/watch?v=fImOCnP0_JgИ като гледам тоз некадърник може и да ги пробвам
Мерси за инфото,скоро ще е нека напече малко и да се размърдат червеноперките по ръкавитеnkolev66 написа:Янко, днес при вода 4,4 градуса се вдигаха и се застояваха под лодката доста риби. Вероятно някои от тях са сомчета и сомове (без да им кльонкам, само гася мотора и идват), но не реагират на джиг, даже бягат. Понякога идват и след време при плясъците на вълничките по дъното. Скоро трябва да се пробват.

И аз съм ги виждал много пъти ранна пролет,мисля че са тулупи!Там ги има много и едри по 20-40кила.Когато се разиграят шаранджиите ги бъркат с тяхните рибиnkolev66 написа:Вероятно някои от тях са сомчета и сомове (без да им кльонкам, само гася мотора и идват), но не реагират на джиг, даже бягат.

Янич, ранна пролет шараните са горе и се ловят на зиг-риг.
Пича от клипа и с двата кльонка е тотал щета. Но тактиката му е уловиста, колкото и да не ни се вярва. Открих я случайно, след засечка-геле. Монтажа ми беше с костурче. Това рязко повдигане ги настървява, когато с пощипване неще. Ковна се, докато обирам линията след засечка. Статичния риболов на кльонк е за мечтатели.
Напролет, сома е в устията на реките, ако времето е топло и вливат топла вода. Тази година женския месец ни изненада неприятно.
Пича от клипа и с двата кльонка е тотал щета. Но тактиката му е уловиста, колкото и да не ни се вярва. Открих я случайно, след засечка-геле. Монтажа ми беше с костурче. Това рязко повдигане ги настървява, когато с пощипване неще. Ковна се, докато обирам линията след засечка. Статичния риболов на кльонк е за мечтатели.
Напролет, сома е в устията на реките, ако времето е топло и вливат топла вода. Тази година женския месец ни изненада неприятно.
Не са на 20, а на 11-15 метра дъно в ръкавитеyankosan написа:И аз съм ги виждал много пъти ранна пролет,мисля че са тулупи!Там ги има много и едри по 20-40кила.Когато се разиграят шаранджиите ги бъркат с тяхните рибиnkolev66 написа:Вероятно някои от тях са сомчета и сомове (без да им кльонкам, само гася мотора и идват), но не реагират на джиг, даже бягат.
Няма каво да е друго при 4градуса вода и 20 метра дъно да виси под лодката на 4-6метра

Ааа това са щуки джендари
по 27 кила в които миналата година откриха изчезналите циганчета от селото

Едната от по-едрите беше 28yankosan написа:Ааа това са щуки джендарипо 27 кила в които миналата година откриха изчезналите циганчета от селото
![]()
![]()

nkolev66 написа:Едната от по-едрите беше 28yankosan написа:Ааа това са щуки джендарипо 27 кила в които миналата година откриха изчезналите циганчета от селото
![]()
![]()
, другите бяха направо дребни.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
yankosan написа: И като гледам тоз некадърник може и да ги пробвам
Ало-ало,аре по-полека с обидите към Франсето и Франция,че ме нервите!Diman написа:Пича от клипа и с двата кльонка е тотал щета.

Нищо против франсетата,имат риби,пазят си ги и си се чекнат как си искат!
Елате една събота и неделя при нас с Колев
На 31-ви примерно,но с Тролина да ти регулира емоционалната стабилност 
Елате една събота и неделя при нас с Колев

Хохо,не ми се превръща класическия сомолов на кльонк със стръв в спининго-джигитски такъв за да хванеш на всяка цена