Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнение от lusienn »

При мене си вали също,

Прогнозата е за дебел сняг.
IMG_20180322_074227.jpg
Тука лосове не се меркат,

Само кучета и котки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Вие сте "грешници", за тва Господ ви наказва със снЕг,студ и виелици.................. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
При мен си е Пролет-кравичките пасат, за да има млекце за истинско сиренце и кашкавалче................ :mrgreen: :D :D
2018-03-22_ДОСПАТ (4).jpg
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Там някакво изключение ще да е.Навсякъде сняг,вали и трупа а по вашенско-пролет. А уж циклонът идвал от юг.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

Те при мене как е около 20 санта има :shock:
20180322_122135.jpg
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Павел Три написа:.... уж циклонът идвал от юг.
Владимир Владимирович е виновен- от както го преизбраха и полюсите се обърнаха.................. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

Може ама не вярвам. Я виж ,цяла зима е като пролет,а сега като дойде пролетта-ето ти зима.Па и друго ,той Вл.Вл. е от давна на власт,Д.Дж.Т. от кат избраха като че ли от тогава се обърна’а времената . :lol:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа: ....... Георге , при подводният риболов е много разпространен тоя с фотката , също и при лова , тъй кеч и резила се изявява във варианта да омериш жертвата и само да я фотнеш ....

Е да де, да, фото-лов и фото-подводен риболов има.
Въпреки, че аз такъв практикуващ не познавам, ама пък не съм виден общественик, та може и да съм останал малко прост.
Иначе, и аз ги снимам, преди да обърна кофата във водата, ама първо трябва да ги хвана !

Също, като влезе в сила оная забрана за живите рибки,
Силно се надявам и спинингистите, или поне вносителите на мотивираното предложение, да свалят куките от воблерите.
За реципрочност !
Аз ще ловя бели риби на мачкан хляб, а любителите на спининга - на примамки без куки.
Та да изравним шанса за рибите.

И не да пишеш :
Павел Иванов написа: ....... си поръчвам по два броя плаващ и потъващ в те точно тоя му размер :wink:
Сложи им читави тройки , ако и да ми додат по-скъпи , нямам нерви да им ги сменявам последствие .

А ще подходиш новаторски - по два воблера, но без тройки !!!
Щото оставам с усещането, че снимаш с тройките.

Даже спинингистите ще са на далавера, щото няма да си губят уловистите примамки, ща спестят пари, и силно се надявам, ще ги дадат на замислената от мен неправителствена организация "Риболов без куки". Да сме новатори и да покажем на другите по света колко сме напреднали !
Христо само си мисли, че в Гърция е далече от новаторите. Ние, т.е. вие, новаторите, ще напишете една обоснована обосновка до Еврокомисията, за пълна забрана на риболова с куки и жива стръв, те под натиска на прогресивната общественост ще приемат съответното законодателство и за две-три години цяла Гърция ще бъде прочистена от разни елементи, практикуващи порочното си ходи да ловят риба на стръв, вкл. и жива.

Може да фалират и производителите на воблери, като няма загуба на такива, ама ние за тях няма да мислим.
Ние ще се съсредоточим в опазването на рибите.
А риби ще има мнооооооого !!!!

И тогава ще дойде времето на харпуните.
Щото до сега никой не е внасял за забрана на харпуните, нито за стръв с която да се стреля, нито за нищо.
Ще дойде време разделно и Киро да се готви да организира група, която ще се казва "На харпун без стръв" !
Задължително без, щото който сложи стръв на харпуна, веднага влиза в колизия с бъдещото законодателство.
Може само мачкан хляб, щото той е безполезен и по тази причина - безопасен !
Като се замисля, може да обогатим названието на бъдещата група харпунджии, аз нали обещах да съм по логистиката, но мога да дам от себе си и в изповядване на идеология на харпуна.

Но, първо да видим забраната за живата стръв.
Другото за сега са само теоретични размишления, за обозримото бъдеще !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

hris47 написа: ....... пък си и спомням преди години един 'астином'' ка ми се извиняваше в Превеза в Лименархията,кога се оказа че за лефера няма никакви ограничения......

Христо,
Би било добре да превеждаш понякога, бре ! :D
Иначе, и аз ходя в Гърция, ама само по курортите.
Тъкмо науча по някоя дума и като се върна, пак ги забравям !

Предполагам, че Лименархия е нещо като нашето ИАРА, ама ................... ?

Не ми вървят чуждите езици, еййййййййййй ! :oops:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Павел Иванов написа: ....... Георге , при подводният риболов е много разпространен тоя с фотката , също и при лова , тъй кеч и резила се изявява във варианта да омериш жертвата и само да я фотнеш ....
G.Petkov написа: Е да де, да, фото-лов и фото-подводен риболов има.
Въпреки, че аз такъв практикуващ не познавам, ама пък не съм виден общественик, та може и да съм останал малко прост.
Иначе, и аз ги снимам, преди да обърна кофата във водата, ама първо трябва да ги хвана !

.....

И не да пишеш :
Павел Иванов написа: ....... си поръчвам по два броя плаващ и потъващ в те точно тоя му размер :wink:
Сложи им читави тройки , ако и да ми додат по-скъпи , нямам нерви да им ги сменявам последствие .

А ще подходиш новаторски - по два воблера, но без тройки !!!
Щото оставам с усещането, че снимаш с тройките.

Муахахаха, евала, Георги, разкости Павелчо - това дете невинно, живота непознало, дето се опитва да се такова с Началството... :D

Верно ги снима с тройките - и на двете снимки, тази на щуката от Пирдоп, и другата, на тази от Стефаново, тройките се набиват на очи! :lol:
Последно промяна от Д-р Флекс на Чет Мар 22, 2018 10:12 pm, променено общо 1 път.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Астиномията е полицията, Лименархията е портовата управа... тия две думи винаги са от полза да ги знаеш в Гърция... :D
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Определено не съм срещал представители на тези институции ! :D

А ми е правило впечатление, че по трасетата за курортите по Халкидики,
Няма полиция ! :roll:

До там, обратно до БГ, една седмица в района и не мога да видя нито полицай , нито патрулна кола.
Сякаш ги няма.

Възможно ли е да правят политика за добредошли на гостите на курортите ?

Защото чета, че в други части на Гърция съвсем не е така, особено за нашенци и древните македонци ?
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Билета ми е готов.
Сега чакам само да се отпечатат езерата,и ги мятам.
Така както е тръгнало,до май месец ще има лед.
Дано дойде южняка,че да го издуха набързо.

Много е удобно с тези апликации.
Където и да отидеш,пишеш името на езерото,и цялото инфо ти излиза.
Стига да си знаеш номера на билета,самият билет те ти трябва.
Но аз си го копирам за всеки случай,понеже е с размер на визитка.

С този билет,имам право на 40 езера да ловя в Стокхолм регион.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

Без да влизам в спор с никого ,ама гърчолята не са дупедавци като нашите..сами виждате-малко да ги настъпиш и хващат тоягите --гръка така разсъждава-държавата-това съм АЗ и държавата трябва да защитава моя интерес.Като любопитен факт -вчера-онзи ден четох че Световната банка отменя рестрикцийте за Гърция...и защо ли?...а си спомням и при първото орязване на пенсийте как техния финансов министър плачеше по телевизията ...кога ли ще доживеем да видим такова нещо от ''наш''политик? ...или що бой ядоха полицаите им когато убиха студентчето Алекси ...почти година вътрешния министър ги пускаше без оръжие да патрулират...Ха да те питам бат Герге(сигурно си по-възрастен от мен) като си счетовод и имаш ежедневни ''сблъсъци" с фиска и като на наште фискални бонове всичко си пише,като как така селата ни обезлюдяха,мръсни,кални а тука на повечето бонове нищо не пише -само сумата,ама техните села,даже последните махали ,горе високо при орлите са като излезли от картина...питай Павел за това село Прамата -дали им едно село като него в БГ....Що ли ми се струва че се поведохме по грешната табела на прехода....
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Георге , май , май верно ногу навътре ги приемаш нещата :roll:
То един от основните признаци на тежък стадий деменция е именно вдетиняването ама ....
Та както ти казах аз лично отдавна съм много далече от тия неща и ми е през трибуквието .
Другото го уточних , ако имаш ищаси организираш си работна група , внасяш си проекта към съответните институции и ако стане , стане , поне нема те тормози толкоз ногу . Със страдания и насоки у темата нема къ да се получи , вервай ми :wink:
Та не се натоварвай излишно :wink:
Иначе по Халхидикито полиция си има , просто не се набива ногу на очи .
Ице , просто зимата закъсне но пък отминава , другата седмица и край :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
hris47
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от hris47 »

G.Petkov написа:Определено не съм срещал представители на тези институции ! :D

А ми е правило впечатление, че по трасетата за курортите по Халкидики,
Няма полиция ! :roll:

До там, обратно до БГ, една седмица в района и не мога да видя нито полицай , нито патрулна кола.
Сякаш ги няма.

Възможно ли е да правят политика за добредошли на гостите на курортите ?

Защото чета, че в други части на Гърция съвсем не е така, особено за нашенци и древните македонци ?
:lol: :lol: Браво...имаш набито око ...като факт--за тия вече над 11г съм спиран САМО 3 (ТРИ) пъти тук в Гърция , докато само веднаж когато се прибирах от Кулата до София МЕ СПРЯХА 6(шест) пъти ...тук за неправилно паркиране право да те глоби има САМО ОБЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ,докато за превишена скорост или нарушение по пътя -САМО И ЕДИНСТВЕНО ТРОХЕЯТА( нашия КАТ) и както писах в един пост ,ще го напиша в прав текст и сега --ЗАЕБИ ДЪРЖАВА ,В КОЯТО ПОЛИЦИЯТА Е ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА. Стауквото вече е установено ,някой трябва да го пази.
Заключено

Обратно към “Разни”