Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Garbolino
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На Пънча си тръгна традиционния пролетен риболов.
Днешния ден беше доста хубав 
Към 9 часа бяхме с моята девойка на платеното на Панчарево. Разпънахме такъмите, забъркахме захранката и заметнахме. Към 11:30 удари първия красавец. Снимал съм къде точно се е забила куката за да се види. Чел съм че добрия монтаж на косъм забива куката точно в центъра на долната устна. Към 3 часа клъвна и втория, красавец. Стана 4:30, решихме да си ходим вече. Тръгвам да навивам едната въдица - и о чудо, от другия край нещо се дърпа. Не беше дало признаци че има риба изобщо. И трите риби бяха закачени за долната устна в средата. Монтажа, може да се види на една от снимките, качвам го и на отделна снимка. И трите риби са върнати в садките. Около мен имаше доста фидеристи, които успяха да хванат шаранчета на бял.
Пъстървите днес бяха полудели - ловяха се на всичко, включително и на царевица. След като се закачат - често ги виждах да скачат над водата в опит да се освободят. Доста колеги хванаха.
Захранка: Мадикс Шаран Ягода
Стръв: Мадикс Царевица Ягода
Върлите почитатели на модерния шаранджийски риболов моля да ме извинят. Не планирам люлки, дюшеци и прочее. Знам, че монтажа ми и такъмите ми може би са гола вода, по техните критерии. За мен днес беше прекрасен ден, защото ловя за първи път на косъм. И се радвам че проработи.

Към 9 часа бяхме с моята девойка на платеното на Панчарево. Разпънахме такъмите, забъркахме захранката и заметнахме. Към 11:30 удари първия красавец. Снимал съм къде точно се е забила куката за да се види. Чел съм че добрия монтаж на косъм забива куката точно в центъра на долната устна. Към 3 часа клъвна и втория, красавец. Стана 4:30, решихме да си ходим вече. Тръгвам да навивам едната въдица - и о чудо, от другия край нещо се дърпа. Не беше дало признаци че има риба изобщо. И трите риби бяха закачени за долната устна в средата. Монтажа, може да се види на една от снимките, качвам го и на отделна снимка. И трите риби са върнати в садките. Около мен имаше доста фидеристи, които успяха да хванат шаранчета на бял.
Пъстървите днес бяха полудели - ловяха се на всичко, включително и на царевица. След като се закачат - често ги виждах да скачат над водата в опит да се освободят. Доста колеги хванаха.
Захранка: Мадикс Шаран Ягода
Стръв: Мадикс Царевица Ягода
Върлите почитатели на модерния шаранджийски риболов моля да ме извинят. Не планирам люлки, дюшеци и прочее. Знам, че монтажа ми и такъмите ми може би са гола вода, по техните критерии. За мен днес беше прекрасен ден, защото ловя за първи път на косъм. И се радвам че проработи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Събота на Върбица стана страхотен риболов на щека. Шарани, линове и много каракуда.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Събота на негован приличен риболов на пъстърва.
На 5те могили някой знае ли какъв му е статута ?
Затрупан
. Това в рамките на майтапа, но наистина нанасят пръст , за да правят път отгоре
. Иначе винаги е бил свободен, нищо, че много хора се поддават и плащат на един самозван дебелак.

- Garbolino
- разбира нещата
Студеното време обърка риболова на Пънча. Днес сутринта за 2 часа, само 2 риби. Трябва малко да се позатопли, за да тръгне риболова пак.
- krasi_cska
- новобранец
Като цяло тоя студ обърка риболова на много места не само на Пънча, миналата година по тва време вече си беше за Искъра...Garbolino написа:Студеното време обърка риболова на Пънча. Днес сутринта за 2 часа, само 2 риби. Трябва малко да се позатопли, за да тръгне риболова пак.
Имаше ли много народ днес, че за утре ми се въртят някакви идеи за там. На каква дистанция лови?Garbolino написа:Студеното време обърка риболова на Пънча. Днес сутринта за 2 часа, само 2 риби. Трябва малко да се позатопли, за да тръгне риболова пак.
- Garbolino
- разбира нещата
Сутринта, вдясно от моста на бъбрека бяхме 3-ма човека само. Рибите ги хванах на 20 и на 25м дистанция, пробвах и по-навътре и по-към брега, но за кратко и без успех.glmv написа: Имаше ли много народ днес, че за утре ми се въртят някакви идеи за там. На каква дистанция лови?
Благодаря за споделеното
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, макар и пролетта да не е настъпила напълно съм длъжен да предупредя, че любителите на Кътинския уклей ще е необходимо да се бъркат с по 10лв. на въдица. В момента кипят разни ремонтно-организационни дейности по гьола, който вече е в частни ръце. Дано да е за добро!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Здравейте колеги,
от доста време заглеждам тази "локва" и все не мога да намеря инфо

някой може ли да ми даде някаква информация , благодаря предварително
Това е 40-метрака за ТЕЦа в Дружба 2. Не съм ходил от дете там. Тогава беше много по-малък. Сега съм чувал, че ловят някакви митични едри кефали. Навремето имаше каракуда,кефал, уклей и по-редки костури. Май имаше тема за него някъде тук.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Трудно откъм места заради стръмния бряг.Аз ходя откъм парк Врана защото отсрещния бряг го засипваха.Ловил съм -уклей(имаше много напролет),костур,клен(има огромни),много съм чувал за щука,каракуда,бабушка,имало и шарани,но не отивай с голяма кошница-труден гьол.bullbg написа:Здравейте колеги,
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!