Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Благодаря !lusienn написа: ЧРД.
Много здраве,щастие пари любов
И пълни чепарета.
Безаварийно влизане и излизане в морето.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Ето ги новите ролки на Яни, и наистина са много добри. Добавям само кринкъл и пресукано ламе и става супер. На кука номер 10 идеално пасват по две нишки от пресуканото на Вениярд ( в пъти по-тънко от станалите подобни)
Ето и готово чепаре. Страхотно става със светещата глава.Сега очакваме само сафрида. Много скоро ще започна проверки на Агалина. Все някой ден ще избие...надявам се още през април.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- st_beer
- ще става разбирач

@gergi_81
Дайте някакви координати на тоя човек Яни и кажете как може човек да си заръча някоя друга такава ролка с цвят. На мен ми трябват точно тия 4 цвята от снимката. Благодаря предварително.
Дайте някакви координати на тоя човек Яни и кажете как може човек да си заръча някоя друга такава ролка с цвят. На мен ми трябват точно тия 4 цвята от снимката. Благодаря предварително.
Hobie Mirage Outback
VIYA FISHING , чукни го в Гугъл и всичко ще ти излезе. Има и страничка във фейсбук.
- nabor4eto
- ще става разбирач

От твоята уста в божите уши...много дълга ми се видя тая пуста зима....искам в морето вече, душата ми се стегнаgergi_81 написа: Сега очакваме само сафрида. Много скоро ще започна проверки на Агалина. Все някой ден ще избие...надявам се още през април.![]()
![]()
![]()
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Докато не стане 17гр водата сафрид не деѝ чака да хванешnabor4eto написа:От твоята уста в божите уши...много дълга ми се видя тая пуста зима....искам в морето вече, душата ми се стегнаgergi_81 написа: Сега очакваме само сафрида. Много скоро ще започна проверки на Агалина. Все някой ден ще избие...надявам се още през април.![]()
![]()
![]()
Други риби може .
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Аз след 15 градуса почвам да тествам.
Чакам репортажи в стил Киро.gergi_81 написа:Аз след 15 градуса почвам да тествам.
Човека е много точен във всичко-аз го харесвам,
и ценя това което споделя.
Риболовци.
Аз винаги си пускам първият риболов за сезона. Миналата година мисля, че аз открих чернокоп 2017. Някои даже не вярваха тогава, та се наложи да снимам вестник с дататаlusienn написа:Чакам репортажи в стил Киро.gergi_81 написа:Аз след 15 градуса почвам да тествам.
Човека е много точен във всичко-аз го харесвам,
и ценя това което споделя.
Давай момче-ще гледаме всички,
Така се прави.
Така се прави.
Риболовци.
- 1000n
- разбира нещата

Здравейте! 
Видях няколко страници назад в тази тема, че Киро обясняваше, че
премахва от ролките UV ламе с 3D нишка на Сия Фишинг
двете тънки нишки, дебели колкото косъм от коса и най-често бели на цвят,
които са увити около всяко едно ламе от ролките UV ламе с 3D нишка на Сия Фишинг
преди да ги върже на бидем от чепаре.
Аз също ги премахвам, защото след известно време тези бели нишки стават на топка от пухчета,
но през последния сезон се натъкнах на случаи,
при които въпросните бели нишки НЕ пречат на броя уловени риби,
а нещо повече - нощно време дори явно водят до по-голям брой уловени риби. Последното съвсем не е нелогично, защото всички знаем, че големите хищници много често по тъмно налитат на бели воблери, а явно по-малките хищници(сафрид) предпочитат бяла коса, защото тези бели нишки на практика са именно добавена бяла коса.
Но имам въпрос. Намерих бидеми от чепаре на Варненския вълнолом, направени с корда, каквато не мога да открия по магазините. Бледо зелена, прозрачна и на практика БЕЗ блясък. Мислех, че е SEAGUAR ACE. Купих си такава, но тя блести. Някакви идеи каква е тази корда имате ли?
Ще се радвам да ги споделите!
Наслука на всички!
Видях няколко страници назад в тази тема, че Киро обясняваше, че
премахва от ролките UV ламе с 3D нишка на Сия Фишинг
двете тънки нишки, дебели колкото косъм от коса и най-често бели на цвят,
които са увити около всяко едно ламе от ролките UV ламе с 3D нишка на Сия Фишинг
преди да ги върже на бидем от чепаре.
Аз също ги премахвам, защото след известно време тези бели нишки стават на топка от пухчета,
но през последния сезон се натъкнах на случаи,
при които въпросните бели нишки НЕ пречат на броя уловени риби,
а нещо повече - нощно време дори явно водят до по-голям брой уловени риби. Последното съвсем не е нелогично, защото всички знаем, че големите хищници много често по тъмно налитат на бели воблери, а явно по-малките хищници(сафрид) предпочитат бяла коса, защото тези бели нишки на практика са именно добавена бяла коса.
Но имам въпрос. Намерих бидеми от чепаре на Варненския вълнолом, направени с корда, каквато не мога да открия по магазините. Бледо зелена, прозрачна и на практика БЕЗ блясък. Мислех, че е SEAGUAR ACE. Купих си такава, но тя блести. Някакви идеи каква е тази корда имате ли?
Наслука на всички!
SEAGUAR ACE е един от най-хубавите флуорокарбони. Направи си чепарета с него и ще видиш резултата. Ако искаш нещо по-добро опитай SEAGUAR ABRAZX , но трябва да го поръчаш от някой чужд сайт.
Това разбирасе е само мое лично мнение на база всички влакна, които съм пробвал.
Това разбирасе е само мое лично мнение на база всички влакна, които съм пробвал.
- st_beer
- ще става разбирач

Свързах се с Яни след празниците и си поръчах ролки като показаните няколко поста назад от gergi_81 . Днес си направих още някое друго картонче да има за сезона разнообразие да предлагам на сафрида.Материала е наистина много хубав и се работи лесно с него. Добавих на всеки цвят по един кринкъл перла на Вениярд и едно пресукано цвят перла. Благодаря на всички колеги ,които споделят и разкриват тънкостите за този риболов и изработката на такъми за него. Ето го и последното чепаре с материали от Яни.

Hobie Mirage Outback
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Това е друга бира вечеst_beer написа:Свързах се с Яни след празниците и си поръчах ролки като показаните няколко поста назад от gergi_81 . Днес си направих още някое друго картонче да има за сезона разнообразие да предлагам на сафрида.Материала е наистина много хубав и се работи лесно с него. Добавих на всеки цвят по един кринкъл перла на Вениярд и едно пресукано цвят перла. Благодаря на всички колеги ,които споделят и разкриват тънкостите за този риболов и изработката на такъми за него. Ето го и последното чепаре с материали от Яни.