Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Киро,Киро о о о .......КИРО написа:Е ади кажете що му викат ВОЛТА бре,
да науча и аз нещо на стари години.
Чакала правил волти по гезмето,ний правехме тигели.
и ти като не знаеш ,кой да знае !!!
Тегели в морето правят една категория рибари ,дето няма да я коментирам сега...
Волти се правеха по нашето време,само за едри риби - е ти един жокер !
Сети се бе човек,от нашата крехка младост е .......
Наздраве на всички !
Морето обича хората,които го обожават !
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Четем глупости и гадаем, от .... две страници ?!?!?!?!
Ква е тая ВОЛТА ,д* *ба ,Кажи и не се прави на ЧАКАЛ , ....щото такъв няма !!! Има МОРСКИ ВЪЛК !!!

Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе да не говориш за ВОЛИ бре?
Че е друга бира там.
Теглене на грип,или проверка на таляна - воли.
Че е друга бира там.
Теглене на грип,или проверка на таляна - воли.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Не бе приятелю,не !
Нито за воли,нито за фустанели ...
Айде още един жокер - за чипарета става дума и то за едри риби !!!
Нито за воли,нито за фустанели ...
Айде още един жокер - за чипарета става дума и то за едри риби !!!
-
- ще става разбирач
Хич дан ти пука,бе...то и Лози няма ,ама...lozzy.68 написа:Четем глупости и гадаем, от .... две страници ?!?!?!?!Ква е тая ВОЛТА ,д* *ба ,Кажи и не се прави на ЧАКАЛ , ....щото такъв няма !!! Има МОРСКИ ВЪЛК !!!
![]()

То, ври от морски вълци сега,морето е пълна с тях ...продали нивата на баба си и си купили гемийка и давай ...

Чакала, обаче е само ЕДИН !!!

Виж ко щи кажа - познавам Морето,както и Гората и да ти подчертая ,чакала е в пъти по интЕлигентен от вълка !!!!!
А,и друго... в Морето има чакали,оставям на теб да се сетиш коя риба има чакалски адети ?!?!?
- rikitikitavi
- разбира нещата
Ади да се хвяне някой ит началниците из форума и да измести всичко извън заглавиеъо в една отделна тема. Там да си рязпъвяме локуми. Темата беше една от малко информативните тука.
Малко по ъемаъа. На буните кълве енергично дребното попче. Идеален е момента за детски риболов както на плувка,така и на леко дънце. Сложете еена кука 16номер. Закачете прясна мида и се наслаждавайте на преминаващите край плувката платерини и ка активното кълване ка попченцата.
Малко по ъемаъа. На буните кълве енергично дребното попче. Идеален е момента за детски риболов както на плувка,така и на леко дънце. Сложете еена кука 16номер. Закачете прясна мида и се наслаждавайте на преминаващите край плувката платерини и ка активното кълване ка попченцата.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Най после два смислени реда!!!Съгласен съм на 100% !!!Само да добавя ПО ТЕМАТА, че в Бургас,вече клатят чепарета,за атерина,цаца и хамсия,попчето кълве дребно и средно ,а из гавана има пасажи от платеринки!!!По магазините има и блатен червей,остава .... позитивност и НАСЛУКА !!!

във Варна също клатят и хващат дребни гюмуши,харибчета и някоя дребна хамсия,излязаха и няколко сардини
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По замисъл темата трябваше да бъде с указване на места, координати за лодките, където можем да кажем на колеги от "провинцията" - къде може да изпитат щастието от риболова.
За кои какво хванал, си има отделни теми:
Риболов от лодка и Риболов от брега
с подтеми
попчета, сафрид, чернокоп....
Но, както всичко, тук стана мазило, изгуби се темата за помощ на колеги.
Пишете в нормалните теми и всичко ще си дойде на мястото.
Като съвет: Тази тема се затваря и се открива нова със същото заглавие, но с полезна информация - места за риболов, каква стръв да се използва - наистина тема в помощ на колеги за първи път на морето. Идва лято!
За кои какво хванал, си има отделни теми:
Риболов от лодка и Риболов от брега
с подтеми
попчета, сафрид, чернокоп....
Но, както всичко, тук стана мазило, изгуби се темата за помощ на колеги.
Пишете в нормалните теми и всичко ще си дойде на мястото.
Като съвет: Тази тема се затваря и се открива нова със същото заглавие, но с полезна информация - места за риболов, каква стръв да се използва - наистина тема в помощ на колеги за първи път на морето. Идва лято!
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги
. Имам спомен от миналата година ,че някой беше писал за нощен риболов на илария под Аспарухов мост рано пролетта? Люляка беше за каята , а за иларията кой беше нишана
?А хариба лови ли се под моста по- тъмно ?

-
- ще става разбирач
Здравейте на всички!
Що ли си мисля,че един риболовен форум се различава от форумите за квантова физика и ядрени самоделки ?!
Различава се по това,че може човек да се пошегува в него,да се посмее,да се пообразова,да се развлича ОСОБЕННО В БЕЗРИБНО ВРЕМЕ като сега!!!В риболова има място за всичко,даже за шеги и малко спам ...
Вече няколко пъти се опитах да кажа,че малко бързате и това е разбираемо,НО -
Каята чака белите охлювчета и люляка...
Риболовът на карагьоз е спорадични срещи с бледи харибчета...
Иларията се гаври с червея под носа и...
За гемюш не ми се говори...
Е, това е положението ЗАСЕГА !
пп
А на бас,че има гости на Морето,които се интересуват от история и терминологията свързана с нея !
Та какво беше това волта ???!!!
Що ли си мисля,че един риболовен форум се различава от форумите за квантова физика и ядрени самоделки ?!
Различава се по това,че може човек да се пошегува в него,да се посмее,да се пообразова,да се развлича ОСОБЕННО В БЕЗРИБНО ВРЕМЕ като сега!!!В риболова има място за всичко,даже за шеги и малко спам ...
Вече няколко пъти се опитах да кажа,че малко бързате и това е разбираемо,НО -
Каята чака белите охлювчета и люляка...
Риболовът на карагьоз е спорадични срещи с бледи харибчета...
Иларията се гаври с червея под носа и...
За гемюш не ми се говори...
Е, това е положението ЗАСЕГА !
пп
А на бас,че има гости на Морето,които се интересуват от история и терминологията свързана с нея !
Та какво беше това волта ???!!!

Риболовци.
-
- ще става разбирач
Люси, на теб ще ти кажа защото си гост и заслужаваш заради трудолюбието ти

Освен това мисля ,че ще ти е полезно и може да го възродиш!!!
Волта освен шишето с навитата месина има и още едно значение.
Когато двама ловят с дълго чипаре знаеш ,единият е оператора с такъма и именно той е и по съвместителство Капитан ,а другия е на кърмата при мотора...
В момента когато започва да се товари чипарето, ще се скъса или то или ръката на влачещия ...

За да не се случи това, Капитана изревава ВОЛТА,което за кърмчията означава завой,поворот с радиус навътре в зависимост от кой борд се лови ! И започва ВОЛТАТА,докато не се извади и последната риба,нали така ?!
Някои сега викат РИБА,Взимам ...
Но едно време беше така!Мен ме учи Асен -един рибар ,дето не изтърваше ден ,в морето спеше дето се казва ...
Още в началото на темата споменах,че съм роден и израснал в Гръцката махала на тая нашата Варна ...
Та, пазете ги тия работи,възраждайте ги...история е това ,но и кадем ,да знаете !!!
Наслука !
Ние,правихме сефте на паламуд
На дълго чепаре с 20 куки,но
Вадехме слабо по 2,3 риби.
Имам си приятел местен Младен,
Той ни учи на тия неща,ние сме
3 ма в лодката,той работи сам и
Се оправя,ловил е по половин тон
Паламуд на ден,вика оставаш без ръце,
А той е двоен на моя бицепс,
Същевременно е и подводен риболовец,
И при това много добър.
Ходеше на състезания,познават го хората.
На дълго чепаре с 20 куки,но
Вадехме слабо по 2,3 риби.
Имам си приятел местен Младен,
Той ни учи на тия неща,ние сме
3 ма в лодката,той работи сам и
Се оправя,ловил е по половин тон
Паламуд на ден,вика оставаш без ръце,
А той е двоен на моя бицепс,
Същевременно е и подводен риболовец,
И при това много добър.
Ходеше на състезания,познават го хората.

Риболовци.