Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
st_beer написа:Свързах се с Яни след празниците и си поръчах ролки като показаните няколко поста назад от gergi_81 . Днес си направих още някое друго картонче да има за сезона разнообразие да предлагам на сафрида.Материала е наистина много хубав и се работи лесно с него. Добавих на всеки цвят по един кринкъл перла на Вениярд и едно пресукано цвят перла. Благодаря на всички колеги ,които споделят и разкриват тънкостите за този риболов и изработката на такъми за него. Ето го и последното чепаре с материали от Яни.
Материяла ти го показах първо Аз,ама нема значение.
Преди Месец го отрече,ако си спомняш категорично.
Бирички-имаш добре.
Риболовци.
- st_beer
- ще става разбирач

Колко ще е добре всичко ще се види на практиката в морето. На картончета всичко може да е перфектно и прекрасно. Важно е как ще работи на излетите.lusienn написа: Материяла ти го показах първо Аз,ама нема значение.
Преди Месец го отрече,ако си спомняш категорично.
Бирички-имаш добре.
Hobie Mirage Outback
Е това е истината...

- 1000n
- разбира нещата

В един магазин един колега ми каза, че SEAGUAR ACE след като се използва известно време започва да става по-матов и престава да блести толкова силно. Ти имаш ли подобни наблюдения или не си работил дълго с SEAGUAR ACE?gergi_81 написа:SEAGUAR ACE е един от най-хубавите флуорокарбони. Направи си чепарета с него и ще видиш резултата. Ако искаш нещо по-добро опитай SEAGUAR ABRAZX , но трябва да го поръчаш от някой чужд сайт.
Това разбирасе е само мое лично мнение на база всички влакна, които съм пробвал.
Наслука на всички!
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Tо всяко едно нещо като ново малко или много блести !
Ако искаш да си отговориш на въпроса коѝто си задал
вземи няколко вида фл и обикновена месина и я погледни
под микроскоп и ще разбереш цялата истина .
Ако искаш да си отговориш на въпроса коѝто си задал
вземи няколко вида фл и обикновена месина и я погледни
под микроскоп и ще разбереш цялата истина .
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
На мен никога не ми е блестял и не съм забелязал да помътнява. Даже имам приятели на които съм дал чепарета и казват, че и след 2-3 риболова били като нови.1000n написа:В един магазин един колега ми каза, че SEAGUAR ACE след като се използва известно време започва да става по-матов и престава да блести толкова силно. Ти имаш ли подобни наблюдения или не си работил дълго с SEAGUAR ACE?gergi_81 написа:SEAGUAR ACE е един от най-хубавите флуорокарбони. Направи си чепарета с него и ще видиш резултата. Ако искаш нещо по-добро опитай SEAGUAR ABRAZX , но трябва да го поръчаш от някой чужд сайт.
Това разбирасе е само мое лично мнение на база всички влакна, които съм пробвал.
Наслука на всички!
Аз лично не прибирам чепаре след риболов. Оставям ги на баща ми...той е голям "плюшкин" и всичко пази и ползва до дупка.
Малко класика за пролетния сафрид, куки 12- номер, бърне +2пресукани+2uv
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
А дали вече не му е време? Чуват слухове за сафриди покрай Приморско. Някой има ли достоверна информация, дали да се пробват местата, като Агалина и Червенка от брега?
- 1000n
- разбира нещата

За сафрид - не знам, но за отделни бройки граца чух от сигурен източник,gergi_81 написа:А дали вече не му е време? Чуват слухове за сафриди покрай Приморско. Някой има ли достоверна информация, дали да се пробват местата, като Агалина и Червенка от брега?
че има уловени в района на Морска гара Варна!
Последното не бива да ни учудва, защото
температурата на морската вода е над 17 градуса Целзий!
Наслука на всички!
Докато си рових из кутиите с ламета и ролки, ми попаднаха едни перца. Приличат на юрдек, но са кафеви и с по-ситна шарка. Не разирам много от пернати, но предполагам, че все някой тук ще знае от какво пиле са. Дали да ги пробвам на няколко сафридени чепарета или да не си губя времето?
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
От юрдека са,малко към началото на крилото отгоре,
също ги има и отдолу по тялото пак до началото на крилото,
вършат добра работа даже и за чернокопа.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Благодаря за инфото. Аз ще ги ползвам за чернокопа, понеже са с дълъг косъм и са тъмнички. За сафрида хич не ме кефят перушините и рядко връзвам, но понякога ей така за класиката си правя такива. За сафридените си имам една торба с по-дребни перушинки от юрдек, които са от гушата( така мисля) Нарочно слагам тъничка плънка и само по едно пресукано УВ и един кринкъл. Куката е 10-ка на Йовела и според мен така и седи супер. Тези дни ако имам време ще комбинирам и с други материали. Дай боже скоро да дойде сафрида, че така само на картинки нищо не се разбираКИРО написа:От юрдека са,малко към началото на крилото отгоре,
Добра комбинация, винаги съм харесвал перушината .Аз слагам и един кринкъл(за късмет) , но не знам защо по-малки от 10ти номер не ми се правят чепаретаtugman написа:Малко класика за пролетния сафрид, куки 12- номер, бърне +2пресукани+2uv
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Десятките май наистина по-лесно се правят. Все едно чоплиш семки
Като хвана 8-ца ми е малко терсене, да не говорим за чернокопените 3-ки и 4-ки. Перушинката наистина винаги и зглежда добре, а кринкъла и придава точно тия отблясъци, които дразнят...поне според мен.
И малко отклонение от перушината. Та попадна ми една табличка с цветовото поглъщане под вода и си обясних защо лилавите и зелените ми чепарета работят много добре на Маслен нос (където е сравнително дълбоко и рибата се движи между 15 и 30 метра..понякога и 35-40) Та на база тази цветова схема и спомени от предни сезони си спретнах малко "дълбоководни" чепарета.
И малко отклонение от перушината. Та попадна ми една табличка с цветовото поглъщане под вода и си обясних защо лилавите и зелените ми чепарета работят много добре на Маслен нос (където е сравнително дълбоко и рибата се движи между 15 и 30 метра..понякога и 35-40) Та на база тази цветова схема и спомени от предни сезони си спретнах малко "дълбоководни" чепарета.
Аз ловя основно в тоя район,от 7 години.
При много риба не подбира цвета,важното е да си там в играта.
Рибите примерно едрия сафрид го взимам вечер горе,
не дава да падне чепарето,до около 7,8 метра и са налетели по залез слънце есента.
Но такива силни риболови се правят във вълни около половин метър високи ,
и бързо те мести от пасажа-трябва плаваща котва или Ай-пилот.
Чернокопа е под сафрида около 15 метра.
Рядко ловиме на дъното ,есента-по скоро през деня на тихо време.
Миналата година даваше на тиква добре и цикламени всички цветове.
При много риба не подбира цвета,важното е да си там в играта.
Рибите примерно едрия сафрид го взимам вечер горе,
не дава да падне чепарето,до около 7,8 метра и са налетели по залез слънце есента.
Но такива силни риболови се правят във вълни около половин метър високи ,
и бързо те мести от пасажа-трябва плаваща котва или Ай-пилот.
Чернокопа е под сафрида около 15 метра.
Рядко ловиме на дъното ,есента-по скоро през деня на тихо време.
Миналата година даваше на тиква добре и цикламени всички цветове.
Риболовци.