какво, кога и как за яз. Доспат

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

какво, кога и как за яз. Доспат

Мнение от wohim »

Здравейте,
Вманиячих се по риболова на Доспат и с нетърпение чакам отпуската за да отида там.
Дайте инфо кога, какво може да се лови там.
Миналата година нищо не успяхме, сигурно защото сме били не добре информирани.
Говорим за пъстърва, бяла риба или костур, може и за шаран
Добре дошли са и рецепти за захранки или специални такъми :))))
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Привет и добре дошъл във форума,
виж за Доспат прекрасно те разбирам, защото и на мен това ми е любимото място.Най-вълшебното място на света е това, като се съчетае с манията ни..... Там аз съм ловила пъстърва и червеноперка, изилиза и костур. Ловила съм ги на дъно. Отидохме в местния магазин при Царя и от там ни дадоха кус кус, гранули и още една червена есенция, всиччко това забъркахме на манджа и така. Е не казвам, че е страшно скубане, но риболова става. А ако минеш и пез магазина на Царя там със сигурност ще ти дадат добри съвети.
Аз също ще запраша на там веднага след като падне забранат, та нищо чудно и да се засечем там.
Наслука :D
The_Green
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от The_Green »

Къде се намира това язовирче че нещо ме заинтригуваха вашите постове в форума ....
Карай максимално бързо защото живота е кратък
SASHO

Мнение от SASHO »

Питаш къде се намира язовир "Доспат" !!???? :shock:

Ако не се майтапиш, погледни която и да е карта на България и разгледай Родопите . Няма да го търсиш дълго :wink:
kunecaaa

MALEEEEE:)))

Мнение от kunecaaa »

Oleeeeee xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa kopele xaxaxaxaxaxaxa uaxaxaxaxaxaxa muaxaxaxazxa of ne moga da spra da se xilia xaxa ne znae6 kude e dospat???xaxaxaxaxaxaxa:)ima karti!!!!:)vij ako ne si sliap 6e go vidi6!!!xaxaxaxaxa:)
РИбАрЯ

Мнение от РИбАрЯ »

Абе кунец ли си къв си може ли да си толкова ограничен човек бре
вземи се скрии някъде и не се показваи повече като знаеш всичко....
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Колеги,
човек се учи докато е жив, така че не издребнявайте :D яз.Доспат се намира в Родопите, точно където е и градът Доспат, на 50 км южно от яз.Батак. Наистина прекрасно местенце, мисля даже този уикенд да го посетя за втори път този сезон :D и ще разказвам..
http://bgmaps.com/map.asp?sid=1cb391343 ... 2&plz=4831
това пък е линк, на който можеш да видиш къде се намира язовира, ако все още не си се орентирал :D
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

какво,кога и как яз.Доспат

Мнение от ВАЛЬО »

ЗА КОЛЕГАТА ОТ ВАРНА,ЗА МЕСТА ИДИ В КЪДЕ КЪЛВЕ "РИБОЛОВА ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ" И ВИЖ ЧЕ НЕ ЗНАМ КАК ДА ПРЕХВЪРЛЯ МНЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНИЦА.ИНАЧЕ ПАСТЪРВА ПРОБВАЙ НА ХРАНИЛКА С ДРОЖДИ И КУС КУС И ОТГОРЕ 2 КУКИ,КАКВОТО СЛОЖИШ.ИМА И ЕДИН ТЪП МЕТОД ЗА РИБОЛОВ ГОЛЯМО БУЛДО ТЪНАК ПОВОД ОКОЛО МЕТЪР И БЯЛ ИЛИ ЗЕМЕН ЧЕРВЕЙ,ХВЪРЛЯШ И ЧАКАШ СЛЕД 30М. ВАДИШ И ПАК НАНОВО,ТАКА ЛОВЯТ МЕСТНИТЕ.ТОВА СЕ СЕЩАМ,АКО ИМА ДРУГО ПИТАЙ.И СИ ПРИБЕРИ ОТПАДЪЦИТЕ КАТО СИ ТРЪГНЕШ!!! НАСЛУКА.
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

какво,кога и как яз.Доспат

Мнение от ВАЛЬО »

СЕТИХ СЕ ЗА ОЩЕ ИНФО. ОТ ПРЕДИ МЕСЕЦ ИДИ В НЕУСПЕШНИ ИЗЛЕТИ.
Аватар
dinkovm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dinkovm »

Любими обект за риболов - пъстървата, но не само по тази причина често посещавам Доспат. Тръгвал съм си и разочарован от улова.
За добри резултати мисля ,че е най-удачно да се ходи след 15-20 април. Тогава често "изпускат" от садките.Всяка година след влизането на забраната за топло любивите риби на Доспат изпускат садки. Предполагам номер на хотелиери или такива като Царя за привличане на туристи. Ако е така няма лошо. убеден съм ,че след 02 май в ъв в-н "труд" ще се появи информация в стил"Изтърваха риба от скъсана садкана яз."Доспат". По десния бряг близо до садките в периода 15 април 05 май, / в случая забраната влиза на 02 -05 / не съм си тръгвал разочарован. Лови се близо до брега на плувка. Кус-кус или бял червей ми се сториха най-успешни. Пастървите са само от рибарника , учени са да се хранят изкуствено / в рибарник/ поне докато подивеят не се страхуват особено от сенки по брега, както го правят роднините им балкански пъстърви. С изключение на много едрите екземпляри. Следвайки принципа стръвта да е събирана близо да обекта на който селови , не е зле захранката да е подобна на тази от местите рибарници или директо то тях.Надявам се тази информация да ти е полезна и да но се срещтнем там.
Динко В.Мустански
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Би ли написал в коя част на язовира ги мориш пастървите до сега,а няма лошо ако решиш да си по подробен.Благодаря.
Аватар
dinkovm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dinkovm »

На около 3 км. от стената на северния бряг. Бил съм и отсреща. Има по- удобни места, по-красиво , но там поне на мен ми се струва ,че излиза повече червеноперка и костури. Там почти нямам добър улов , но колега си тръгна точно от там с 58 см пъстърва.
Динко В.Мустански
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Благодаря ти защото и на мен ми се ходи на там но ми трябваше още малко мотивация.Ако ходиш тези дни драсни какво си направил.
Аватар
dinkovm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dinkovm »

о.к. След 02 май. До тогава съм на р.Арда за кефал.
Динко В.Мустански
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Желая ти късмет на Арда.
Последно промяна от Ванко на Пет Апр 21, 2006 7:46 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”