На Оризари за перки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

На Оризари за перки

Мнение от butnik »

По информация от двама мои приятели,че на Оризари е тръгнала рибата,сутринта бях на водоема.Застанах вляво от кея,където тръгват ските.Разпънах щеката на 10м,такъмче 0.7гр,0.12 RBS-KOLMIK,повод 0.09 Xilo,кука18.Камасан 511.На 10-те метра бе около 5м дълбоко,захраних с 6 топки Промикс-Специал разбъркан с Промикс-Езеро и един пакет печена галета.Сметнах,че не е необходимо да подхраня с повече топки.Ловях легнал с половината повод,тъй като можеше да има включване и на морунаж.Дохранвах с бели и по няколко зърна жито.Перките взимаха мудно,явно времето я беше пресякло.Наложи се да сменя такъма с 0.03 гр.,20 кука,повод 0.079.Веднага се усетиха мудните взимания.Улових около 10 перки 5-6 уклея които ми взимаха на пропадането ,след като дохранвах с малки топки.Труден риболов,рибата изобщо не се повлия от захранката.По късно дойдоха и още доста мои приятели,но и при тях риболова протичаше тягостно.Дано през идващата седмица да се оправи времето да начешим крастата както подобава.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър

Re: На Оризари за перки

Мнение от snegk »

Трудна риба,добър риболов.Това го могат само профитата.Успех и следващия път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Ицо може би трябваше да я пробваш на високия бряг там до циганските къщи до шавара,там дълбочината е около 6-7 метра.
Но какво да те уча ти си го познаваш добре Оризарето .Нека се стабилизира още малко времето .,Рибата наистина се пресече нещо тези дни .За това нестабилно време пак си ги набарал
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Илийка,за мен 10 риби са успех,при положение,че до мен колегите хванаха по 2-3 рибки и то случайни.Майсторлъка се показва при такива условия.И ти при това променливо време им разказа играта на амурите.От тая работа нямам време за повече излети и се радвам и на това.На сиромах рибар и половин п...а му стига.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Явно сме писали по едно време,Коце там имаше двама познати,единият още в 10.30 си тръгна.Рибата сега бяга по в плитча,имах и треви отдолу и това ми затрудняваше риболова.Заради тях и счупих едно коляно,вече е поправено,но ми пада цената така.В този край се върти и каракуда,а оризарските са жълти като канарчета.Отделно морунажа все още го има,не в особено големи количества,но го има.Асъл на мястото имаше един колега,който си тръгна след като хванах две-три риби,а вече не ми се местеше цирка.То е по чисто и с чакълесто дъно,което морунажа предпочита.До самия кей имаше един колега,ловеше с къса щека и хващаше периодично перки.Идеята ми беше да ловя на тия места,но сутринта закъснях и бяха заети.Живот и здраве другата седмица ще отида по раничко.
snegk

Мнение от snegk »

butnik написа:Илийка,за мен 10 риби са успех,при положение,че до мен колегите хванаха по 2-3 рибки и то случайни.Майсторлъка се показва при такива условия.И ти при това променливо време им разказа играта на амурите.От тая работа нямам време за повече излети и се радвам и на това.На сиромах рибар и половин п...а му стига.
Дано не симе разбрал погрешно.Горенаписаното го писах съвсем сериозно.Ти наистина си профисионалист в риболова на леко,пък сигорно и другаде.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Илийка,разбрах те приятелю.Обръщам се към теб понеже първи писа в темата,напълно приемам поздравленията ти в прекия смисъл.Не ми е минало даже през ум нещо за подбив.Всичко е ОК!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ИзображениеИзображениеИзображениеНещо не излизат снимките.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=5439195Е...и аномалиятапробвам с img нищо s url излизат направо от албума
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Те тия 10-тина трудни рибки са най-сладки! Евала!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Труден но успешен ( както казва един небезизвестен наш съфорумец ) :lol: ! А така подробно описан излета е и полезен, поздравления! :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Отново отивам да ловя на водоема.Пристигам около 7ч.Разчитам,че поради смяната на времето няма да има колеги,да но ъцки.Обичаен поздрав,заставам вляво от тях и от рампата откъдето тръгват водните ски.Монтирам платформата,след това започнах да си приготвям храната.Пресях пръстта,която изкопах пътьом,овлажних я,отворих два пакета Промикс-езеро една галета,овлажних я и започнах да си разпъвам щеката.Реших да ловя на 11м,приготвих си такъм плувка 0.5 Колмик,основно 0.12-RBS,и повод 0.09 XILO. с вързана кука 18 DRENNAN Fine maggot.Линията ми беше -дропер над повода номер 10,един под основната група и група от съчми номер 9 повод 30см.Захраних с 10 топки,пръстта в храната ми даваше тази смелост,че няма да прехраня рибата,стрелях 5-6 чашки бял и се приготвих за риболова.Стръвта на която ловяхhttp://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=5493063след малко резултатаhttp://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=5493066.Първоначално излизаха с този размер,но по-късно имаше и включвания на доста едри перки,а и на http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=5493067.Хванах и някой друг уклей.Постоянно дохранвах с малки топки и червеи.Рибата взимаше доста предпазливо,искаше постоянно придърпване или повдигане,имах и закачени и отвън,което значеше,че под плувката ми беше мазало от риба.Захранката работеше отлично,пробвах и хляб и торен и жито,но на белия кълвеше най -добреЗавърших риболова със този резултатhttp://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=5493070общо 105 бройки.
Последно промяна от butnik на Пон Мар 31, 2008 5:40 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
toko7
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от toko7 »

Нещо не виждам снимките.Браво зо добрия риболов
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не знам какво става,като ги пействам с img после излиза само изображение без снимки,един надпис.С url пък изчезват по-някое време.Е..а ли го ,някой ако може да помага
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Изображение
Изображение
Изображение

Тоя път си им разказал играта,поздравления!
Верния път е най-къс!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”