Грижи за щеката
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- разбира нещата
Грижи за щеката
Колеги направих няколко риболова с щеката и забелязах че при снадката на топсета, а и при другите снадки има частично протриване. Ще ме посъветва ли някой какви смазки или препарати да използвам при почистването и поддръжката.

- Local
- учете се от него
Re: Грижи за щеката
Zebco имат графитна паста, която е точно за такива протривания на снадките. Зависи нова или стара е щеката, ако е нова й е рано още да я мажеш. Винаги след риболов си я измивай отвън и отвътре я почиствай с ето такъв pole clenaer
В БГ се намират на JVS и Browning , 20-22лв. ориентировъчна цена

. Preston Innovations имат още една хава, една лента се лепи на снадките когато се захабят да обере луфтовете и да няма проблеми.

Някъде към 7-8 лева струва. А графитната паста на Зебко 4-5 лв.
Ако не намираш пиши ЛС , ще помагам.
Доколкото видях Tubertini Quadra 201 ти е щеката, много ме впечатли и аз си я взех. Смятам че шарковците може на перка да ги вдига

. Preston Innovations имат още една хава, една лента се лепи на снадките когато се захабят да обере луфтовете и да няма проблеми.

Някъде към 7-8 лева струва. А графитната паста на Зебко 4-5 лв.

Доколкото видях Tubertini Quadra 201 ти е щеката, много ме впечатли и аз си я взех. Смятам че шарковците може на перка да ги вдига

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Благодаря колега за изчерпателния съвет. Ще си взема посочените материали. Иначе щеката наистина е нова на 3 риболова е. Доволен съм от нея. Малко не съм доволен от платформата. Взех една ВЕГА 7809 и малко къси и идват крачетата, но мисля да ги побългаря малко. Иначе до края на април ще се сдобия с МИЛО 3500 и щека MILO FULL FORCE 13 METRE POLE .

- Local
- учете се от него
Тъй тъй, отначало с по-ефтино да се понаучим , пък после по-горен клас неща. Вегата мисля че не е с телескопични крака, това й е недостатъка. Моето Тубертини също няма, ама честно да си призная проблем не съм имал досега, щом и отгоре съм му се качвал. Взимаш й лапите на Вегата правят ти по дълги крака от същия профил и готово или ако има кой да ти ги направи телескопични ще е супер.BZI написа:Благодаря колега за изчерпателния съвет. Ще си взема посочените материали. Иначе щеката наистина е нова на 3 риболова е. Доволен съм от нея. Малко не съм доволен от платформата. Взех една ВЕГА 7809 и малко къси и идват крачетата, но мисля да ги побългаря малко. Иначе до края на април ще се сдобия с МИЛО 3500 и щека MILO FULL FORCE 13 METRE POLE .

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Утре ще ми докарат телескопични крака на мило стават за вегата и разни прикачни, ще ти пиша за зенитеLocal написа:Тъй тъй, отначало с по-ефтино да се понаучим , пък после по-горен клас неща. Вегата мисля че не е с телескопични крака, това й е недостатъка. Моето Тубертини също няма, ама честно да си призная проблем не съм имал досега, щом и отгоре съм му се качвал. Взимаш й лапите на Вегата правят ти по дълги крака от същия профил и готово или ако има кой да ти ги направи телескопични ще е супер.BZI написа:Благодаря колега за изчерпателния съвет. Ще си взема посочените материали. Иначе щеката наистина е нова на 3 риболова е. Доволен съм от нея. Малко не съм доволен от платформата. Взех една ВЕГА 7809 и малко къси и идват крачетата, но мисля да ги побългаря малко. Иначе до края на април ще се сдобия с МИЛО 3500 и щека MILO FULL FORCE 13 METRE POLE .

-
- новобранец
Local написа:Zebco имат графитна паста, която е точно за такива протривания на снадките. Зависи нова или стара е щеката, ако е нова й е рано още да я мажеш. Винаги след риболов си я измивай отвън и отвътре я почиствай с ето такъв pole clenaer![]()
Някъде към 7-8 лева струва. А графитната паста на Зебко 4-5 лв.![]()
от къде мога да закупя тези неща. Много исакм да си подържам щеката