Червен бряг

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

slatanik
новобранец
новобранец

Червен бряг

Мнение от slatanik »

Здравейте колеги, би ли могъл някой да даде актуална информация за посоченото место - кълве ли нещо, на какво и т.н. Благодаря предварително!
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Slatanik,като питаш за Червен бряг вероятно имаш предвид и р. Искър,за нея подочух неприятни работи,рибата била изтровена в района на Карлуково :evil: :evil: :evil: ,но не знам дали отровата е стигнала и до Червен бряг.Утре 04.08. ще поразпитам по подробно и ще пиша какво съм научил.
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

Да, Тачо, имам предвид р. Искър, разбира се. Ако можеш да ми дадеш някаква по-подробна информация ще съм много благодарен. Този уикенд смятаме да ходим натам и въобще не знам какво е положението. Това което казваш хич не ми звучи добре обаче...
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

slatanik, мисля че бих могъл да дам някаква информация за Искъра в региона на Червен Бряг, макар и не много прясна ....
Преди няколко години един приятел ме води за риба на Искъра на моста преди село Чомаковци. Места за риболов - дал господ там! .... и преди, и след (особено след!) моста... кълвеше всякаква риба - най-вече клен (270 бр.!!! за един ден) + каракуда, шаран, костур, бяла мряна и дори едно сомче от около 2 килца, което отиде да вика дядо си... :twisted:
Оттогава все се каня да ида нататък, но пусто не ми остава време! :cry:
Не съм сигурен какво е положението с рибата в момента, но дано да те ориентирам към мястото ... Ако ти се лови едър клен запаси се с щурци! (продават се в зоомагазините като храна за тарантули) .... най-яките кленюги се навъртаха след колоните на моста (в образуваните там водовъртежи)...
Дано съм ти бил полезен .... Наслука и ако ходиш там да снасяш инфо! :D
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

Здравей Fisherman66, точно за тази зона ми беше въпроса, миналата година минах от там, но без да ловя риба (за съжаление!) и ми се видя много приятно място. Там е работата, че все още не сме решили къде точно ще ходим, имаше предложения за Пясъчник, но май ще отпадне :( (виж темата). Та ми се щеше да посетим Ч. бряг, но исках да събера някаква прясна информация по възможност. Дано някой колега коментира до утре! Ако в крайна сметка отидем, ще докладвам, разбира се :wink:
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

slatanik, ако рибата не е изтровена в този участък (както пише Тачо) аз ти предлагам да идете все пак... Реката в региона е доста пълноводна, има много места за риболовене ... вирове, водовъртежи (около моста), заливчета и ръкави. Когато ходихме там реката буквално БЪКАШЕ от ВСЯКАКВА риба!!! :shock:
Ако пък е истина това за отровите (господ да ги избие, м...ка им! :evil: ) бихте могли да ловите на корекциите (от Червен бряг към Чомаковци отляво) ... Не съм ловил там, но един колега от региона ми каза, че имало доста риба: каракуди, червеноперка, шарковци че и щука.
Пожелавам ти късмет и пълен живарник където и да идете! :wink:
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

информацията за изтравяне на рибата около Карлуково е от доста ненадежден источник(май само оправдава неуспешният си рибилов :oops: ).Но дори и да са изпуснали лайната от някакви свинарници днешният потоп ще отнесе всичко.
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

Това с тровенето определено е много тъпо. Дано Тачо е изяснил нещата и поства тук...Утре сутринта ще решим къде ще ходим, аз лично смятам да лобирам за Ч. бряг :D . След излета ще споделя какво се е случило, където и да е бил той :). Още веднъж - мерси за инфото! И ако ти също смяташ да риболовстваш този уикенд - успех!
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

А, Тачо, май си тук, кажи знаеш ли какво е положението с реката в тази зона, нивото как е, имаш ли представа?
mixi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mixi »

река Вит е близо до Червен бряг, можеш да отидеш на нея, там има много риба и се хваща :wink:
slatanik
новобранец
новобранец

Мнение от slatanik »

Мдааа. Както може би се досещате, излетът бе отложен поради крайно неблагоприятните метереологични условия. При създалата се ситуация, въобще не ми е ясно кога ще може да се осъществи следващ излет. А и продължава да вали...
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

В петък се появих във форума точно за две минути щото ме чакаха с кола пред входа,бях обещал да пиша още на 04.08.,ама тогава поради гръмотевиците в Б-д нямаше нет,но пък имаше потоп.И заради това реших да отида на р. Вит около с.Торос.Какви ги свърших там ,ще поствам в" Успешен риболов"
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”