Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

как да зарибим
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
как да зарибим
Имам предложение към собствениците на риболовни магазини вместо да продават за стръв каракутки да продават шаранчета . Всеки който отива за хищник може би пуска 50% от рибките живи.Представете си за какво зарибяване става въпрос.
- португалчето
- научил се да хвърля
Re: как да зарибим
Колега идеята ти е много добра. Става въпрос за лев или два а резултата ще бъде огромен. Аз лично винаги пускам обратно не толкова за зарибяване ами просто защото мисля че рибките са си заслужили свободата.
И нека пускаме маломерните хищници обратно за да има какво да ловим за в бъдеще!
И нека пускаме маломерните хищници обратно за да има какво да ловим за в бъдеще!
-
- новобранец
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Похвално! Много добра идея! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Как ше земам шаранчета за стръв.....та на мен ша ми бъде жял за тях
Хвани и Пусни !
-
- учете се от него
Мисля, че колегата имаше в предвид с рибките за стръв да вземаме и няколко шаранчета за идеята - похвално.Въпреки това на свободните водоеми винаги ще ги има "братята" риболовци с калдърмите и с мрежите на които едвали им пука за размера и теглото на рибата която са хванали

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- ще става разбирач
Ако имате други предложения за зарибяване дайте ги .Имам още една идея след като хванем много риба от един водоем да нея пускаме в същия а в някой друг който ни е по път и няма риба.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,аз отдавна си мисля да направя нещо по въпроса.
Днес се качих на колелото и отидох до едно тайно местенце,което е доста красиво,близо до Варна,но няма никаква риба.Останах разочарован като видях,че наоколо е започнало да се строи.Въпреки това си струва.Гьолчето е малко и е по силите ни.Говорил съм с някои от моите приятели да съберем средства и да закупим рибета.Има два варианта:
Първия е да говоря с доставчика на живи рибки по магазините,с който ще се свържа лесно.От него можем да ги купим на 10стотинки,което означава още повече рибета.По магазините съм виждал говедарки и различни размери таранки.Таранки ако пуснем няма да може да се развие евентуално шаран,за това се колебая.Незнам колко време трябва на една таранка да стане половин килце,че да става за ловене/не за ядене/.
Другия вариант е да се потърси развъдник и да се купи шаран,или бял амур,щото около Варна само това има.Мина ми през главата да говоря със собственика на Барите,където бяхме в четвъртък за шаран,но забравих и сега ще се наложи да го потърся пак.АКо предложи нещо на изгодна цена,ще направим работата.
Идеята ми беше,че не трябва да чакаме на арендатори,или ИАРА да зарибяват.Когато искаш една работа да бъд свършена добре,свърши си я сам.
Идеята за шаранчетата за стръв хич не ме кефи,щото няма смисъл да се хабят,пък я артисат,я не.Таранките са по-издрържливи и с по-стабилна популация,което ги прави идеалната стръв.
Днес се качих на колелото и отидох до едно тайно местенце,което е доста красиво,близо до Варна,но няма никаква риба.Останах разочарован като видях,че наоколо е започнало да се строи.Въпреки това си струва.Гьолчето е малко и е по силите ни.Говорил съм с някои от моите приятели да съберем средства и да закупим рибета.Има два варианта:
Първия е да говоря с доставчика на живи рибки по магазините,с който ще се свържа лесно.От него можем да ги купим на 10стотинки,което означава още повече рибета.По магазините съм виждал говедарки и различни размери таранки.Таранки ако пуснем няма да може да се развие евентуално шаран,за това се колебая.Незнам колко време трябва на една таранка да стане половин килце,че да става за ловене/не за ядене/.
Другия вариант е да се потърси развъдник и да се купи шаран,или бял амур,щото около Варна само това има.Мина ми през главата да говоря със собственика на Барите,където бяхме в четвъртък за шаран,но забравих и сега ще се наложи да го потърся пак.АКо предложи нещо на изгодна цена,ще направим работата.
Идеята ми беше,че не трябва да чакаме на арендатори,или ИАРА да зарибяват.Когато искаш една работа да бъд свършена добре,свърши си я сам.

Идеята за шаранчетата за стръв хич не ме кефи,щото няма смисъл да се хабят,пък я артисат,я не.Таранките са по-издрържливи и с по-стабилна популация,което ги прави идеалната стръв.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
Момчета, евала ви за ентусиазма, но безразборното прехвърляне на риби от един водоем в друг и тъй нареченото зарибяване, няма да доведат до очакваните от ВАС резултати. Добре би било поне малко да се прочете по въпроса или да се попитат колеги от форума - има такива с познания. Тогава начинанието ви би било по-резултатно.
Успех!
Успех!
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,прав си за шарана и по-капризните риби.За таранките обаче не е никакъв проблем,тея рибки са най-издържливите в нашите води и виреят където им падне.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
Хубава тема но доста отчайваща
доста си мислих по въпроса но като се сетя колко "корморани" има в тая държава 

Преди всичко най-важното най-напред -след това може и после !
ЗА РИБА СЪМ !!!
ЗА РИБА СЪМ !!!
А тези с мрежите какво ще пускат?MITKOY написа:Имам предложение към собствениците на риболовни магазини вместо да продават за стръв каракутки да продават шаранчета . Всеки който отива за хищник може би пуска 50% от рибките живи.Представете си за какво зарибяване става въпрос.
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Както каза един колега няма ли да ти е жал да прободеш шаранчето за стръв?
Виж каракудата се води като плевелна риба и за нея ми е жал ,но такава и е съдбата да ни служи за стръв....
Всеки един от нас може да пусне на свобода останалата "стръв" или специално да купи известно количество
рибета /без значение от вида/ и да ги пусне някъде ,където да пораснат и да се размножават.
Има голям брой малки водоеми в България,които са буквално пренаселени с каракудки,бабушки и други видове.
Аз лично съм хващал рибета от такова гьолче и съм ги пускал в една голяма баластриера до София.
Баластриерите до София са общински и никой не се грижи за тях,при тях няма забрана , както при останалити водоеми.
Възпроизводството на местните риби е отчайващо ниско!Основно има уклей и бабушка .Костур вече се хваща инцидентно
а щуката е подложена на унищожение....
ИЗВОДЪТ КОЛЕГИ ЗА МЕН Е ВИНАГИ ДА ПУСКАМ МАЛОМЕРНИТЕ РИБИ И ВИНАГИ ДА ЗАРИБЯВАМ С НОВИ.
БРАКОНИЕРИ ХИЩНИЦИ И ЛОШИ ПРИРОДНИ УСЛОВИЯ УБИВАТ ТЕЗИ ,КОИТО СА НАШЕ ХОБИ И ПРИЯТЕЛИ!!!
Виж каракудата се води като плевелна риба и за нея ми е жал ,но такава и е съдбата да ни служи за стръв....
Всеки един от нас може да пусне на свобода останалата "стръв" или специално да купи известно количество
рибета /без значение от вида/ и да ги пусне някъде ,където да пораснат и да се размножават.
Има голям брой малки водоеми в България,които са буквално пренаселени с каракудки,бабушки и други видове.
Аз лично съм хващал рибета от такова гьолче и съм ги пускал в една голяма баластриера до София.
Баластриерите до София са общински и никой не се грижи за тях,при тях няма забрана , както при останалити водоеми.
Възпроизводството на местните риби е отчайващо ниско!Основно има уклей и бабушка .Костур вече се хваща инцидентно
а щуката е подложена на унищожение....
ИЗВОДЪТ КОЛЕГИ ЗА МЕН Е ВИНАГИ ДА ПУСКАМ МАЛОМЕРНИТЕ РИБИ И ВИНАГИ ДА ЗАРИБЯВАМ С НОВИ.
БРАКОНИЕРИ ХИЩНИЦИ И ЛОШИ ПРИРОДНИ УСЛОВИЯ УБИВАТ ТЕЗИ ,КОИТО СА НАШЕ ХОБИ И ПРИЯТЕЛИ!!!