Раданово или нова кутийка нов късмет.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Раданово или нова кутийка нов късмет.

Мнение от IVKOPIVKO »

Здравейте на всички от форума, ето че дойде великия ден и аз да се запиша в тази рубрика и така...
Както вече бях споменал дълго се чудех каква алтернатива да поема за единствения ми свободен ден през седмицата Неделя. Още като се прибрах в Дряново в съботата от комшии разбрах че рибата вече активно се дава както на Жребчево така и на Стамболйиски. Разбира се Стамболйииски отпадна като вариант поради липса на превоз, а жребчево имаше възможност с влака но пред алтернативата да се озова в неделен ден на Жребчево след 8.00 часа беше абсолютно неприемлива. И така решението беше взето РАДАНОВО корекцията (досега никога не ме беше разочаровала). Докато събирах глисти в двора покрай дома мина един комшия и ме запита накъде ще риболовствам и той изяви желание да дойде с мен макар че никога не бил ходил за риба и дори нямал билет. И така в 6.00 потеглихме с влака, времето доста заплашително се мръщеше от ранна сутрин и не обещаваше нищо добро-облаци вятър и доста студено. В 8.20 слязохме на спирката на раданово и поехме след 15-тина минути бяхме на корекцията.
Гледката беше отчаиваща видимо имаше 7-8 коли и оше доста хора дошли с по ранния влак, естествено всички хубави места вече бяха заети, с неохота преминахме на другия бряг и заехме маясто (вижда се на снимките) по средата на корекцията, захраних за плувка с половин пакет Respect за езеро заметнахме и зачакахме, вятъра се усили и от риба и помен нямаше нито на дъно нито на плувка и така до 10.00 когато изведнъж звънчето на една дънна въдица подскочи и се залепи за пръчката. Засякох и започнах да обирам и не след дълго на брега се озова първата хубава каракуда около 300 грама,много се зарадвах още докато я прибирах втората въдица удари, ясен знак че рибата се е завъртяла в участъка където замятах. Ловях с много малка пружинка на омесено кюспе и бяло брашно стръв бял червей и студиопор като рибата зимаше главно на белия излизаха каракуди в диапазона 150-300 гр. И така до 14.00 когато трябваше да тръгваме за влака :cry: . Общо като цяло 25 хубави каракуди и няколко по дребни. Другите колеги разчитащи само на плувка се поизложиха поради силния вятър, но ще наваксат тепърва.
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Coldeye^
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Раданово или нова кутийка нов късмет.

Мнение от Coldeye^ »

Всичко май е перфектно,Браво!
Нека запазим България чиста за нашите деца!
Изображение
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

И аз ще я посетя скоро сигорно , щука някой да е ловил излиза ли ?
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

От дясно на селото има още една корекция, тази дето бяхме ние е точно под селото, там имаше един колега с 5-6 тапи но какво е извадил не мога да ти кажа беше далече и не ми се слизаше до там.Голяма част от рибата беше вече пълна с напълно узрял хайвер
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

всичко хубаво, но не ми отваря снимките ти !>!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Браво ,много добър репортаж.Представям си догодина кави репортажи ,ще правиш.Поздравления.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На Раданово са много корекцийките! :wink: Местната дружинка преди няколко години си заплю едната и я зариби!С познанства и връзки се докопах до нея миналото лято.Мои момчета хранеха през ден определени места и аз имах удоволствието да ги посетя.Резултати-2 амура по 6-7кг,шарани около 4-ката и на два пъти скъсана 0,35 от раз!Ама това бе миналото лято!
Щука има повсеместно! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

sapuna написа:На Раданово са много корекцийките! :wink: Местната дружинка преди няколко години си заплю едната и я зариби!С познанства и връзки се докопах до нея миналото лято.Мои момчета хранеха през ден определени места и аз имах удоволствието да ги посетя.Резултати-2 амура по 6-7кг,шарани около 4-ката и на два пъти скъсана 0,35 от раз!Ама това бе миналото лято!
Щука има повсеместно! :wink:
За съжаление,през есента извадиха всичката риба от цитираната зарибена корекция :(
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

За жалост циганите там са на тулумби...направо развъдник...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”