Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

как да използвам сонар fishfinder 250d
Модератори: emo vasilev, Кърцата
как да използвам сонар fishfinder 250d
ако може някои да ми каже как да го използвам за настроиките как да различавам рибите от дъното и на какви настроики работи наи-добре. благодаря!
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Питаи нещо по кнкретно. Ето този въпрос ме разби "как да различавам рибите от дъното". Имаш ли акомулатор. Ако имаш можеш да го тестваш в режим симулатор, този режим се включва автоматично ако не си свързал сондата. Ако до две минути не променяш никакви настроики се връща автоматично на заводските. Повечето ми настроики са на авто, чуствителноста на 100 процента, не съм убеден че това е наи добрият вариан може би трябва деа е около 70-80%. Питаи ако има още нещо но питаи по конкретно за можем да те ориентираме по точно.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Сонара е полезно нещо ,показва ти дълбочина,тип на дъното-меко ,твърдо,температура на водата,релеф,закачки,термоклин и риби разбира се.Но не дава триизмерно изображение,т.е.точното местоположение на рибата под лодката.Диаметъра на петното под лодката е приблизително така-на 10м. дълбочина -3м. диаметър покрива под нея,за еднолъчева сонда.И не всичко се лови ,от това което се покаже на екрана

Всичко може,но не всеки го можe.

- краси12345678
- ще става разбирач
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Марко бре, той човека спря да пита вече. Знаеш ми го моя, точно като неговия. С удоволсвие ще му помогнем и аз и ти учителю мои, ма кат не пита нищо конкретно? Ако иска като си правя поредния дълъг излет на Искъра най - вероятно след откриването да доиде, за ден два пък и ти ако можеш и да му покажем нагледно. То иначе да ти кажа добре, че ти ми го настрои от начало, иначе на първият излет щях да се боря с сонара кат прасе с тиква, нищо, че имах инструкции на Български.
-
- кандидат преподавател
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Поборников написа:Защо моят сонар показва много по малко риби от този на Наско.![]()
На Жребчево като бяхме на неговия риба до риба а на моя тук таме по някоя попова лъжичка.
Защото се движех над живарника ми бе Краси.
Може би защото ти беше понамалил чуствителноста, а моят беше на 100% . И все пак не вярвам да не е отчитал правилно, щот все пак по краи брега до 5 ият метър дълбочина не показваше нищо а по навътре имаше доста риба но все пак на определени места.
-
- кандидат преподавател
Такааа,когато чувствителноста е на макс и е включен на автоматичен режим и филтъра е изключен всяко едно водорасло ще тиго дава като риба,а Марко се бъзика с мен
за това ползвам ръчен рвжим + филтър и ясно се вижда дали са водорасли или риби,чуствителноста е на 60%,предполагам че така е със всички сонари.

- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: как да използвам сонар fishfinder 250d
kociboci аз също си купих ff140 от изложението в Пловдив.Вчера ходих на Ягода,влязох в гьола с лодката и сонара,но гледах екрана като индианец пишеща машина.Трябва да се видим за обмяна на опит-гледам имаш го от доста време.

няма проблеми тази седмица няма да мога но другата ако е хубаво времето може да ходя на жеребчево ако искаш може да се видем там.горе доло може да ти обесня накои неща които знам.
- stiv1961
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
О.К.Тази седмица и аз няма да ходя никъде,но за другата събота съм поръчал хубаво време.Ако има и други мераклии и разбиращи от тези щуротии могат да се включат.
ами да изчакаме поръчката и може да се видим.аде пак ще се чуеме.