Кога тръгват различните морски риби?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Кога тръгват различните морски риби?
Аз съм хващал на дънен такъм за илария.Но имаше ден в който другите хващаха иларии а аз само тлъсти барбуни(такъмът беше собствена изработка) та си помислих че може да съм нацелил рецептатаКИРО написа:kuku,да не цитирам всичко,та мисля,че барбуна няма някакъв специалитет.Хвърлям си за кая,като има барбун,и той си идва на въдицата.Добри са вкусовите и качества.Върви на скарида и червей,на рапан не съм го забелязал.Но и навътре не ми е удрял,а само до брега,най-вече около буните,на пясъка.

Барбун съм хващал от май месец, а относно такъма едва ли има някаква рецепта, въпроса е да преминат покрай нашата въдица. Наблюдавал съм ги като се гмуркам, движат се на големи пасажи по пясъчното дъно и постоянно ровят пясъка търсейки храна.
За барбуна не знам някаква специана рецепта.Малко е на късмет работата.Днес на Поморие даваше попче но само на скарида.
- Bastardo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги,
някой извади ли нещо друго освен попчета вече?
Май месец дойде с малко кофти време ама може някой да е закачил вече нещо на бомбардата, знае ли човек.
На слука!
Май месец дойде с малко кофти време ама може някой да е закачил вече нещо на бомбардата, знае ли човек.

На слука!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
За два дни оране с чепаре на плочата на Морска гара един хариб 24 и един 17 см. и мускулна треска естествено:)
-
- разбира нещата
За времето иде реч,то няма празник,уикенд,свободен от работа ден, и времeто да е хубавоBastardo написа:Колеги,
На слука!

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Не се притесняваите колеги ! Като тръгнат заргана и платерината ще пиша .Редовно съм на проби.Кранево 1-ва до 4-та буна и плажа.
Ще пусна и нова тема! О бещавам да давам прясна информация

-
- научил се да хвърля
Привет на всички. Прочетох с интерес цялата тема. Не искам да спамя, но искам да уточня, че август 2007 на Обзор, с лодка на дистанция около 200-300 метра от брега хванахме скорпид. И аз съжаление не 1, а цели 2.КИРО написа:Скорпид,само два пъти и то в далечното минало,на 100-тина метра пред буната на Гларус.А за черноморски сафрид от порядъка на килограм,въобще не съм чувал даже някой да е изкарал такова "чудовище".

Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
- Моряка
- кандидат преподавател
Киро това е залива на първа бунаКИРО написа:След като влезете в този сайт,горе в дясно има онлайн камера,натиснете там.Въпроса ми е на коя буна е тя.http://varna.meteo.bg/cgi-bin/home.cgi?lang=bg
А температурата на водата се покачва с добри темпове,за днес 5-7 градуса я дават,скоро я мятаме.
Encho-master Благодаря,чак сега видях,вече съм с Лисика и с нов комп става,родих се.
А сега де? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз преди един месец на яхт клуба във Варна хванах един скорпид.Дребен беше и се откачи сам,писаната го гепа и после се върна доволна за още,ама нямаше. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Нали за това е тоя сайт да си помагаме кой с каквото може и знае .На слука колегиmoriak1 написа:Киро това е залива на първа бунаКИРО написа:След като влезете в този сайт,горе в дясно има онлайн камера,натиснете там.Въпроса ми е на коя буна е тя.http://varna.meteo.bg/cgi-bin/home.cgi?lang=bg
А температурата на водата се покачва с добри темпове,за днес 5-7 градуса я дават,скоро я мятаме.
Encho-master Благодаря,чак сега видях,вече съм с Лисика и с нов комп става,родих се.

барбунчетата се показаха вече.Вчера на кранево 3 бр сравнително дребнички . следващата седмица ще ги потърся по на юг.Оказа се че раците си падат по барбуната,колегата ги пусна в живарник и за по малко от 15 мин бяха обезкостени а поповете не бяха пипнати.
-
- научил се да хвърля
Днес на 3-та буна от 19 до 21 часа на морски червей изкарах към 2 кг барбун
Доста имаше и то едър...

онзи ден на устието на ропотамо търсих платерина но запердашиха едни барбуни,по два краен резултат 1.5кг но не беше кой знае колко едър
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,продължавам да чакам инфо за наличието на чернокоп и лефер по българското Черноморие.Ако някой хване,или чуе-да пише.Утре вечер може да направя една разходка с блесните.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.