Първи лефер, но не последен!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Първи лефер, но не последен!

Мнение от Михалич »

Днес, благодарение на колегата Миро, който отново си беше "написал домашното" за отличен, понапазарувахме от тук:
http://www.orozov.com/arti_in.php?id=5& ... e=1&tip=18 - това попери.
Купихме и някоя блесна Blue fox - с едни щуки :evil: се занимаваме на последък - в очакване да си подкараме морския риболов :lol: :lol:
Нямам нищо общо с магазина, гледам да съм полезен - ако ме изкофтят нещо ще ги топна веднага тук!

cerber би ли дал някой съвет, какви да ги вършим в района на Александрополис и о. Самотраки идните 2-3 седмици :roll: :lol: имаме една "явка" там, ама нещо се загуби тоя фен. Чуваме разни работи, ама ....
Ти ловувал ли си там?
Ще ми е приятно и интересно да се запознаем лично, ако се навърташ по тези места :lol: Аз съм тих,скромен и мълчелив - не додявам на хората :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

Михалич написа: cerber би ли дал някой съвет, какви да ги вършим в района на Александрополис и о. Самотраки идните 2-3 седмици :roll: :lol: имаме една "явка" там, ама нещо се загуби тоя фен. Чуваме разни работи, ама ....
Ти ловувал ли си там?
Ще ми е приятно и интересно да се запознаем лично, ако се навърташ по тези места :lol: Аз съм тих,скромен и мълчелив - не додявам на хората :lol:
Да ловувал съм, там съм прекарал едни от най хубавите си години, но тогава все още не се занимавах с морски спининг.
В Александруполи, добро място е пристанището, както вътре, така и отвън, ловил съм мирни риби с червеи, миди и тесто
В Неа Хили, ще отидеш на червените скали, намират се след къмпинга, в посока Комотини, има много лаврак, октоподи, калмари, сепии и всякакви мирни риби
В Самотраки:
1.Пристанището на Камариотиса (където е вулкана)
-лаврак, сафрид, кокали (голям сафрид), лефер, заргана (само че есента), различни мирни риби, вкл. и барбуни и ципура, калмари, сепии.
2.Пристанището на Лутра
-големи октоподи, много зарган (есента), някой друг лаврак и мирни риби, калмари, сепии
3. Западния нос на острова (там където са вятърните генератори)
-много големи ципури, големи октоподи, лавраци, всякакви мирни риби, от там минава пътя на туната, ако я нацелиш...
4. Ангистро (нос в источната част на о-ва)
-най големите барбуни които съм хващал, както и мурмури, ципури, октоподи, калмари, лавраци
Внимавай с водопадите, има много счупени глави, крака, ръце, че и по лошо...! Ако вали дъжд, бягай далече от потоците! Не
прави грешката, да лагеруваш до поток, дори и пресъхнал, докато се усетиш ще си в открито море!
Ще ми е приятно да се запознаем, но в момента съм в срещуположната страна на Гърция
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Колега cerber, благодаря много за обстойния отговор. Сигурно ще е полезен и за други съфорумници.
Разпечатах си го. Преди 2-3 години и аз лових с тесто и бомбарда на о. Парос. Тестото ми го даде едно местно момче.
Говореше добър англ. и ми обясни как да си го правя, ама нещо не можах да го докарам - брашно,зехтин,сирене - да, ама не. Неговото беше жилаво и не падаше от куката. Имаш ли няква рецепта с пропорции?

Поперите и блесните пристигнаха.Хората от магазина са отзивчиви и културни - нямам забележки.
За сега извършват доставки само в понеделник, после щели 3 пъти в седмицата. Аз се примолих малко и ми ги пратиха вчера с наложен платеж. Гледам поперите - изработени са в Естония.
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”