Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Feeder gum
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Feeder gum
Здравейте колеги!
Имам питане относно фидер гъм. Ловя с монофилни влакна 0.25 и 0.28 шаранчета по платените но ловя и по дребни риби с фидера. Въпросът ми е има ли смисъл да се слага ластикът към монтажа или монофила се препокрива с него.
Поздрави!
Имам питане относно фидер гъм. Ловя с монофилни влакна 0.25 и 0.28 шаранчета по платените но ловя и по дребни риби с фидера. Въпросът ми е има ли смисъл да се слага ластикът към монтажа или монофила се препокрива с него.
Поздрави!
Re: Feeder gum
Няма. Гъм се слага при плетено влакно, когато може да има изненада с по -едра риба.
-
- научил се да хвърля
И аз така знам колега мерси!
- krasi_cska
- новобранец
Здравейте колеги, искам да използвам темата, разбира се ако колегата няма нищо против. Та- моя въпрос е при риболов с плетеняк за шаран и то с метод фидер когато повода трябва да е близо до хранилката, какъв е монтажа?
- Port_Royal
- разбира нещата
Колега,щом ловиш с плетеняк шарани е хубаво методите да имат фидер гум към който се закача повода да по добро обиране напъните на рибите.Аз предимно ползвам монофил за основно и тънък плетеняк за повод на методите и нямам проблеми,но всеки си знае какво да ползва.Успех в риболова !!!
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Можеш да си вземеш методи на ПРЕСТЪН, имат си антени с ластик.
- krasi_cska
- новобранец
Лових си с двоен посукан ластик и кошница, никакъв проблем амур 13 кг. си го изкарах. Относно тия методи ги знам обаче тоя ластик е на 10-15 риби, след тва се къса и си върви като консуматив.Gocev написа:Можеш да си вземеш методи на ПРЕСТЪН, имат си антени с ластик.
Аз много рядко ползвам ластични антени, понеже ловя на монофил на зарибения на вилата.Може, да речем, после да се заменя с гъм, не виждам да има проблем.
-
- научил се да хвърля
Колега гуру също правят методи с ластична антена.
- krasi_cska
- новобранец
При тези методи, шарана или въпросната риба трябва да повдигне цялата кошница за да отчете кълването нали така или бъркам? Това ми се вижда само глупаво, предпочитам 15см. примерно гъм и върху него метода или над/под него кошница с дълъг повод. Въпрос на предпочитания.
-
- научил се да хвърля
Ластичната антена влиза вместо обикновената в кошницата. Когато рибата вземе започва да се разтяга ластика и излиза на практика от самата кошница където би трябвало да минава влакнотоkrasi_cska написа:При тези методи, шарана или въпросната риба трябва да повдигне цялата кошница за да отчете кълването нали така или бъркам? Това ми се вижда само глупаво, предпочитам 15см. примерно гъм и върху него метода или над/под него кошница с дълъг повод. Въпрос на предпочитания.