Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р. Камчия
Модератор: sapuna
р. Камчия
Здравейте колеги предимно от Врана, някой да е ходил на р. Камчия скоро. Миналата неделя минавах от там и видях, че на моста се беше събрал доста народ, повечето цигани от Старо Оряхово. Направо я смляха тая каркуда, хвали ми се един, че изкарал половин чувал и аз му викам що не изчака още малко можеше и един Камаз да натовариш, той седи и са пули
. Та както и да е няма да има оправия скоро. Питам за Камчия защото миналата година изкарах няколко сомчета по 2 кг., дали някой не е хващал по голям. Аз миналогодошните ги пуснах, дано успеят да пораснат да ги хвана пак.

-
- вече хвърля и на тежко
Re: р. Камчия
а тея сомчета къде ги лови ... на моста до пода?
Да, малко по нагоре от моста. Абе беше си доста приятно да ги дърпам от тая тясна река.И между другото първо хванах едно сомче 200-300 гр. и го взех вкъщи да го гледам, и след 2 сед. си го върнах в реката, след точно 10 мин. хванах 10 пъти по-голямо, така че хващайте и пускайте. Сега аз чакам следващия 10 пъти по-голям. 

Здравеите колеги в неделя бях на моста до пода изложих се яко само две таранки но релакса беше супер.
Аз в неделя минах от там само и видях, че доста хора имаше пак. Колега MItaki, следващия път като ходиш на Камчия пробвай и по нагоре по реката там също има хубави места, а пък и не е такава лудница, много народ до моста бе. Наслука.mitakito написа:Здравеите колеги в неделя бях на моста до пода изложих се яко само две таранки но релакса беше супер.
Да наистина беше лудница а и колите които минаваха малко ме изнервиха определено следващия път ще съм на някое по спокойно място.
А да знаеш освен каракуда и сом нещо друга да ли има?
Има кефал и шаран но рядко има слука
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кефал почти няма,а шаранчетата са помалки от кило.Аз лично сега съм се оговорил да отиваме на някакво развъдниче да хвана и аз тая година шаран,ама ако вали ще хвана рейсчето и отивам у горЪта някъде над моста на Пода да търся кефалите.Ако беше сухо щях да пробвам за сом,ама нещо не ми се мокрят 3 пръта.Ако някой знае нещода обади.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Колега за кефал на Камчия пробвай и от лявата страна на моста посока Старо оряхово там където водата е малко по- бърза. Скоро не съм чул някой да е хващал кефал, но пробвай пък знаеш ли. Аз в събота също се глася да ходя и ще пробвам за някой сомче, ако има нещо ще разказвам после. Наслука
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В петък щи драсна вечерта едно ЛС,може да отидем заедно.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Ок, дано само не ми изникне няква работа пак, че вече ще се побъркам. Толкова ми се ходи за риба, че вляза в ректа и на ръце ще хващам 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Миналата седмица не се получи работата,ама тая неделя ще стане.С едно аверче сме се уговорили да отидем да проверим за сом на дъно и да се заврем някъде из дън горите тилилейски да проверим за кефал.Има ли смисъл там да пробвам на дъно за шаран,щото мисля,че няма. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Миналата година един колега,явно не много подготвен за големи риби го прасна един шаран около 2-3кг.Не можа да го изкара.Беше без кеп и абсолютно неподготвен психически за подобна риба.Такъмът му беше пружина.Камбата написа:Миналата седмица не се получи работата,ама тая неделя ще стане.С едно аверче сме се уговорили да отидем да проверим за сом на дъно и да се заврем някъде из дън горите тилилейски да проверим за кефал.Има ли смисъл там да пробвам на дъно за шаран,щото мисля,че няма.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
След забраната някой да даде инфо как е на Камчия?Инетресува ме основно кефала.Мисля по-следващата неделя да се отбия до Пода да поблесня и искам някакво инфо.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.