Помагайте за компютъра

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

saksi
фен клуб-скобар

Помагайте за компютъра

Мнение от saksi »

Значи ,реших да намаля формата на една снимка за аватар с една програма.Какво правих ,какво струвах ,качих 30-на снимки от една папка на Дескстопа.После реших да ги изтрия от там и го направих.
Изведнъж гледам папка" снимки" я няма.Там вътре ,отделно си имаше 20-на папки с по 30-40 снимки.Това са ми почти всички снимки на компа.Ровихме ,къде ли не и ги няма.
Приемам съвети всякакви.
Аватар
xameleon
новобранец
новобранец

Re: Помагайте за компютъра

Мнение от xameleon »

виж си в кошчето
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Явно,че си затрил снимките.Ако ги няма в коша,то си изгорял! :lol:

:arrow: Локален диск C/десен бутон в/у дяла/-Свойства-почистване на диска-виж файловете/преди да си изтриеш кеша/
Прегледай всички папки,все някъде ще намериш разпръснати снимките си!Освен тях ще видиш още МНОГО РАБОТИ! :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Пробвай с въстановяване на системата към по ранен момент,ако не има дискови кито извличат истрита информация.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сакси,една програма ползувам TunUp Utiliti 2007 или 2008г.Само че иска регистрация/сериен номер/Само си я намери от Зартата и я свали,аз ще ти дам серийния номер.Много пъти ме е спасявала и съм намирал изтрити файлове със нея.Има и други програми които вадят изтрити файлове и папки,но нека и други колеги да се изкажат.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Аре брате Сапуне ,я обясни по подробно.Как се пише почистване на диска на английски-disk clean up ли е? какво е това кеш Намери ме на Скайпа да ми обясниш ,моля.Скайпа ми е saksi2000
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ааа нека тука се обеснява,че и ние да научим нещо.Аз също имам проблеми,но виках да не ви тормозя и аз.Забелязал съм,че хора на ти с компютрите обясняват по елементарен за тях начин,но не и за нас.Не се обиждайте,но аз примерно седнах на компютър малко повече от година.В началото един колега ми обясняваше как се качват снимки и ми пишеше :Копи и Пейст бе колега.Да ама аз не знаех що е това и пишех адреса буква по буква/ужас/,че за това иде реч.Ако може по-елементарно :roll:
А сега де? :roll:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Krokibg написа:Сакси,една програма ползувам TunUp Utiliti 2007 или 2008г.Само че иска регистрация/сериен номер/Само си я намери от Зартата и я свали,аз ще ти дам серийния номер.Много пъти ме е спасявала и съм намирал изтрити файлове със нея.Има и други програми които вадят изтрити файлове и папки,но нека и други колеги да се изкажат.
Ето я с всичко необходимо! :wink: :arrow: http://sapuna.free.evo.bg/programs/Tune ... a.com).exe

Saksi,набора ша та светне! :wink: Току що говорихме по проблема!
В скайп не влизам-имам си причини!
Малко ми е припряно в момента и нямам възможност да направя описание със снимки,но и това ще стане! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Javor

Мнение от Javor »

Recover My Files
е едно възможно решение на проблема
http://www.download.com/Recover-My-File ... 00794.html

Тук може да намериш и кракната версия
http://pizzatorrent.com/recover-my-files-torrents
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Ако си направил ТОЧНО ТОВА, което пишеш - папката с все сичките неща които са били в нея в момента са ти в коша. Влизаш там (отаваряш коша), десен бутон на папката и даваш "възстанови" и си готов.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Вместо да се затрудняваш пробвай моя вариант :roll: Май искаш тая снимка:

Изображение

ако е така само copy / paste ей това : http://gallery.nariba.com/data/500/1819PIC_0213-med.JPG

в Аватар URL: и си готов , а ако искаш някоя друга снимка за аватар от галерията си , влизаш в нея , като ти се появат всички снимки малки , щракаш на желаната , като се покаже вече сама натискаш десния бутон копираш URL-то и после paste на Аватар URL , вече снимката сама си намалява размера до 160х120 :wink:

А иначе за ИЗЧЕЗВАНЕТО на снимките не се сещам какво може да е - в кошчето няма ли ги ???
Последно промяна от Николай Неделков на Чет Мар 27, 2008 9:20 pm, променено общо 1 път.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

[quote="vinil"]Ако си направил ТОЧНО ТОВА, което пишеш - папката с все сичките неща които са били в нея в момента са ти в коша. Влизаш там (отаваряш коша), десен бутон на папката и даваш "възстанови" и си готов.[/quote

Не са там
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Тогава определено не си направил това, което написа в първия си пост. Опитай с програмата която ти препоръчаха колегите. С "възстановяване на системата" мисля че няма да стане. Ако все пак искаш да опиташ и незнаеш как: Старт меню ->всички програми -> принадлежности ->системни инструменти ->възстановяване на системата и следваш точно инструкциите.. Може да опиташ - нищо няма да ти струва.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Намерих ги. :D :D :D :D :D .Благодаря на всички отзовали се.Най вече на Сапуна и Кроки, благодарение на тяхната програма стана.Сега си ги връщам.Дотук 1500 снимки.Утре ,ще продължа,останаха още малко.Пак ви Благодаря.Замалко да ме изселят от къщи заради тия снимки.Спасихте едно семейство :D :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сакси,за да нямаш повече такива проблеми,ще ти кажа аз как процедирам.Първо се иска да си имаш достатъчно голям ХардДиск.Мойте са два и са общо 400ГБ.Разделил съм ги на три дяла и когато качвам във компютъра нещо важно,го вкарвам във дял "Д" или дял "Е".Наложи ли ми се да работя със опраделена папка /снимки, документи или програма/ копирам я цялата на декстопа и работя.Когато свърша всичко,копираната папка я изтривам защото знам че я имам във Д или Е.Винаги поддържам ред във дяловете и много рядко съм си губел информация и то по вина на някой некадърник който се е бъзикал с компютъра ми в мое отсъствие.Много е важно да се грижите добре за компа и да знаете всеки един момент,кое къде ви е.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”