Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Martin Mihailov написа:Не пием шльокавица а двоен препек 60 градаД-р Флекс написа:Мартинчо, спри я тая пернишка шльокавица, дето я пиеш сутрин, обед и вечер, съвсем си загубил представа на кой свят си.
Нали това ти казвам бе, Мартинчо, спирай го, докато е време. Двойния препек "60 града" е същата глупотевина, като овчия кашкавал от неовче мляко... но това една чвръста пернишка глава няма как да го знае.
- Martin Mihailov
- учете се от него

Нема страшно да ме ушамарат нали това ми е работата бреПавел Иванов написа:Ас си паркирам на чешмата и си избирам некоя по-здрава лиана да си се държим за нея при спускане и накатерване , долу си се подпирам на некой чекор и си ловим с кефMartin Mihailov написа:....некои да не падне у стрьмното ...
пп - на големата стена некой пат така ще ушамарат , че ум щи зайде
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Епа едното кво пречи на другото 
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov

Д-р Флекс написа:Жоре, ти си агент провокатор като по учебник бе, човек, реакциите ти са предвидими ....
Офффчия кашкавал навсякъде, и по всяко време е ставал, и става и сега, и за това много не се иска: 10 литра чисто овче мляко за кило кашкавал ....
Доктореееееееееееееееееееее !
Чак сега видях къде ти е системната грешка, бре !
От 10 литра чисто КРАВЕ мляко става кило крави кашкавал !
За овчия ти трябват само 6.6 литра, бре !
Наблягай повече на учебниците !
Мартин не е пример за подражание !
Сигурен ли си, че си ял кашкавал от овче мляко ?
Та да преговорим материала:
- 100 литра краве мляко = 10.5 кг кашкавал Витоша;
- 100 литра овче мляко = 15 кг кашкавал Балкан !
Не разбрах къде е провокацията ?
- БДС ?
- технологията ?
- или мисленето на българина ?
А би ли ме"светнал" защо сега ядем "палми" при положение, че "оня" мит вече не съществува, а същевременно има 15 вида сирена и още толкова кашкавали!?!?bobopeli написа:........15 вида различни сирена кое от кое по хубави.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Нема да се спреш, Гоше, и все по-надолу се търкаляш
Кое БДС ми цитираш бре, онова, според което вие ли варкате кашкавала, с лимонтозуто и вс.ост.? Овчият кашкавал се прави при съотношение 10л=1 кг откакто свят светува, и дори Бойчето и БеДеСето ви не могат да променят този факт. Но този спор няма никакво приложно значение, понеже, какво и да си пишем оттук-нататък, видинския "овчи" ще е все с вкус на сиренясал шперплат ... а колкото до оценки на образованието ми, "по-полека", бих казал, "забави, забави" 
Кой яде "палми", Ачо? Аз, например, "палми" не ям. Ти, Жоро, Бобо, Люси, убеден съм, също. Виж, за перничаните не съм сигурен... 
Ако питаш сериозно,причините са основно законодателни,както казваше един мой приятел:Ачо ♣ написа: А би ли ме"светнал" защо сега ядем "палми" при положение, че "оня" мит вече не съществува, а същевременно има 15 вида сирена и още толкова кашкавали!?!?![]()
![]()
- Никой не те пита какво слагаш в салама,важното е да имаш плочки на 2,40 височина и 7 мивки
Второ спря се достъпа на малки производители до пазара,мисля си че е невъзможно човек който си въди 20 крави ,да продава легално сирене някъде.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- G.Petkov

Да се разберем накрая !
За "видинският", "овчи" кашкавал е виновен само Киро, щото не се направи труда да снима стадо овце, дейба !
С което внесе разкол в редиците !
Кире,
Покай се !
Сега спиш, ама дано сънуваш кашкавал !
Иначе,
Навсякъде рандеманът е в някакви граници, но:
- сирене
- краве мляко 6.5-7 литра мляко - 1 кг !
- овче мляко 4.5 литра мляко - 1 кг!
- кашкавал
- краве мляко 10 литра - 1 кг.
-овче мляко 6.6 литра - 1 кг.
За палмите - не знам какъв е рандемана, ама продукта е с отвратителен вкус !
За "видинският", "овчи" кашкавал е виновен само Киро, щото не се направи труда да снима стадо овце, дейба !
С което внесе разкол в редиците !
Кире,
Покай се !
Сега спиш, ама дано сънуваш кашкавал !
Иначе,
Навсякъде рандеманът е в някакви граници, но:
- сирене
- краве мляко 6.5-7 литра мляко - 1 кг !
- овче мляко 4.5 литра мляко - 1 кг!
- кашкавал
- краве мляко 10 литра - 1 кг.
-овче мляко 6.6 литра - 1 кг.
За палмите - не знам какъв е рандемана, ама продукта е с отвратителен вкус !
- Павел Иванов

Ей , оревахте орталъка с тия палми бре !
Иначе общо взето само Георге даде правилна насока каква е разликата между продукт с палмово масло и такъв с млеко , вкусът .
При сурово състояние и двете водят до "натрупвания" на шлака , верно , че млекото чак след горе долу петата година от живота на човек , кога спираме да праим ензимо лактаза , който от своя страна разгражда лактозата до глюкоза а самата нея до галактоза , ама у темата май пет годишни освен на акъл , други нема
ВиШ при пръжене палмовото масло е единственото което не си променя състава и не отделя токсини при над + 70 градуса , сичко друго си праи гняс , нема олео , нема свинска мас , масло , зехтин и пр. , сичко освен палмата работи в карцерогенност кога се пражи с него и тъй
Иначе общо взето само Георге даде правилна насока каква е разликата между продукт с палмово масло и такъв с млеко , вкусът .
При сурово състояние и двете водят до "натрупвания" на шлака , верно , че млекото чак след горе долу петата година от живота на човек , кога спираме да праим ензимо лактаза , който от своя страна разгражда лактозата до глюкоза а самата нея до галактоза , ама у темата май пет годишни освен на акъл , други нема
ВиШ при пръжене палмовото масло е единственото което не си променя състава и не отделя токсини при над + 70 градуса , сичко друго си праи гняс , нема олео , нема свинска мас , масло , зехтин и пр. , сичко освен палмата работи в карцерогенност кога се пражи с него и тъй
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Martin Mihailov
- учете се от него

Ние ядеме месоД-р Флекс написа:Кой яде "палми", Ачо? Аз, например, "палми" не ям. Ти, Жоро, Бобо, Люси, убеден съм, също. Виж, за перничаните не съм сигурен...
Хубуу, да се разберем, и да се обединим около становището, че оставаме на различни мнения относно "рандемана", с което да сметнем кашкаваления спор за приключен!G.Petkov написа:Да се разберем накрая !
....всеки да си "рупа" кво душа му сака, аз въпроса съм решил с директни доставки от мандрите на тез безпалмови кашкавали..................... да сметнем кашкаваления спор за приключен! .........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Да бе, да!!! Той и "исполинът" на БГ политиката така мисли..........Павел Иванов написа:...............нема свинска мас ,.............
- Martin Mihailov
- учете се от него

Баси за един кашкавал исписахте дри листа
Са да видиме за маста колко