Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Въобще не е въпрос на келешлъци !bubamara написа:Не ми се разправя явно всеки го вижда тоя риболов по различен начин ,а съответно и усещанията и емоциите са различни.Аз ловя с болонеза с акция до 30гр. и основното ми е 0,16 а повода 0,12 въпрос на кеф най общо казано. Келяшлъци много в тоя риболов.
Върни се на предната старница и виж ,какво е написал Новобранеца на 06 август в 11:43 ч. ?!?!?!
Той ,колегата задава въпроси в определни параметри !
Постарах се да го предпазя от съчетанието -лигава ТЕЖКА китайка-Тънко-Бомбарда !!!
Това е несериозно и Морето не го допуска в тоя риболов.
Разбира се с условието ,че гащите са на всеки и може да си ги ...... колкото си иска !!!

Морето обича хората,които го обожават !
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Вижте нищо не можах да разбера . Като му се реже да реже пък като нищо не стане знае каде е магазина. И според мен на риболов се ходи поне с две въдици в чантата пък били те и одрязани
-
- ще става разбирач
Най-малко,особенно надалече...bubamara написа:Вижте нищо не можах да разбера . Като му се реже да реже пък като нищо не стане знае каде е магазина. И според мен на риболов се ходи поне с две въдици в чантата пък били те и одрязани

- Новобранец84
- новобранец
Здравейте отново, сега да ви кажа какво се случи през изминалите два дни. Вчера след работа ходих на едно язовирче да метна за бяла риба на дъно, като взех и пръчката с бомбардата да я прострелям с новата макара и влакно. Бомбарда прозрачна 25 гр. но имаше и вятър в началото, не бях очарован от дистанцията си , имам чувството , че миналата година на морето фърлях повече но с 30 гр. , след малка тренировка и поспрял вятър стана по - добре но пак не кой знае кво , или не съм бил във форма знам ли. Днес на почивката взех, че я Резнах там където спира подвижният водач на най - върховата секция окло 20 см. не съм мерил точно, е така по усет и залепих един върхов водач. Днеска след работа на едно по - близко язовирче ходих да тествам. Пак с прозрачна бомба, на която пише 40 гр. , колко са верни грамажите не знам нямам везна за проверка и вярвам на печата. Ами доста по - добре виси на пръта и съм направо очрован от дистанцията, като пак имаше вятър и то срещу мен, после намаля, но така или иначе на морето духа.
Хвърлях смело и нямаше проблем нито с конеца нито въдицата , при някои хвърляния мисля , че направих 100 метра, където падна бомбардата не броя корема на влкното, обороти не съм броил щото имаше много вятър и обирах на макс да не прецакам плетеното. Абе като за Новобранец доволно
, но има и нещо друго, днес мятах само с бомбардата със стопер и вирбел, а вчера бях сложил и повод към 1.2 м. и кубинка на куката белким удари и риба при теста, явно има значение и това за дистанцията. Иначе винаги съм най - малко с 2 въдици, една с плетено и една с монофил , та били те и резнати и тунинговани. Таз година ще карам така пък за другата ще видим, сега остава да видя как се справя с рибите ако ги има и тогава ще има обективна преценка. Малко дълго стана но пиша подробно за новобранците като мен, това е мое впечатление и ако лъжа вас то лъжа себе си, но от днес съм много доволен, се едно нова въдица, даже колеги на близо дето поговорихме се учудиха от дистанцията, казх им кво съм правил и викат , че не било хубаво да се реже, ама като викам глей къде фърка мълчат. Поздрави и бъдете Здрави!

На юг от днес,на сафридени от брега.
И по едро върти
И по едро върти
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Здравейте Колеги,мой колега се върна от морето(разходил се е от Равда до Ахтопол...на кея на Ахтопол е видял риболовци да ловят риба,но той не е риболовец и не знае каква риба излиза там),МОЛЯ дайте информация какво може да се хване от кея,БЛАГОДАРЯ предварително
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Бургас ,на моста разрешено ли е за риболов
няма рибари нящо
няма рибари нящо
Аз там съм пораснал...
Разрешен е ! Как ,да има рибари,Морето е още Болно, след 15 дневна провеза ! А ,когато дава риби ,се лови и през цялата нощ !!! Сега, дори на Морска гара е много слабо ! Наслука на Всички риболвци,има време,все пак Август е...

-
- ще става разбирач
След провезата пробите за чернокоп и лефер /на дъно/ са задължителни !
Сутрин и вечер е в самия бряг докладват ми
Ежедневно.
Зелено и розово най-взима.
Тия ги вързах последните дни

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Какви са уловените количества и към колко часа, Люсиен? Какъв размер върви?
Пратил съм мой приятел.
Хваща за 2 часа 1 кг,и си тръгва.
Сутрин лови около 7,8
И следобяд от 17 до 19 на кея.
Каза само чернокоп на мойте
Чепарета,номер 6 и 7.
Сафрида го няма в брега,по навътре е
За лодка.
Още е дребен чернокопа,около 13-15 см.
Хваща за 2 часа 1 кг,и си тръгва.
Сутрин лови около 7,8
И следобяд от 17 до 19 на кея.
Каза само чернокоп на мойте
Чепарета,номер 6 и 7.
Сафрида го няма в брега,по навътре е
За лодка.
Още е дребен чернокопа,около 13-15 см.

Риболовци.
Днес вързах за Мешано сафрид и чернокоп.
Моя човек от брега и някое зарганче за час.
От лодка има и по едро.
Моя човек от брега и някое зарганче за час.
От лодка има и по едро.

Риболовци.
Хубави чепарета Колега,продаваш ли от тях? Не искам да пълня гушите на китайците в София,да си купя директно на Царево или да се видим и да си купя от теб няколко
Има и за продаване.
Много риба ловят с тях тоя сезон.
Аз след 4 дни отивам на Приморско,
Но хубаво ли е времето съм постоянно почти в морето около Приморско.
Тия ще ги нося натам.
Ако иска някой,да ми пише на лични.
Много риба ловят с тях тоя сезон.
Аз след 4 дни отивам на Приморско,
Но хубаво ли е времето съм постоянно почти в морето около Приморско.
Тия ще ги нося натам.
Ако иска някой,да ми пише на лични.

Риболовци.