ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ

Модератори: emo vasilev, alekst

Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ

Мнение от Дели »

Варненския залив гъмжи от скумрия . Някой да е хванал ?
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ

Мнение от wohim »

Дели написа:Варненския залив гъмжи от скумрия . Някой да е хванал ?
Ако има на борсата прясна скумрия - не турска на 1 седмица, значи има такива рибоци. Обаче сигурно ще трябва лодка
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Информацията е съвсем прясна и наистина хванах с Хари 2 едри и преди седмица още две по малки скумрии. Гъмжи може да е пресилено но ги наблюдавахме в морето как скачат и на Траката и на Фичоза . На борсата ако няма едната причина е че събориха даляните и другата е че професионалните рибари са консервативни и не опитват нестандартни методи. Те всички са на сянка и разправят че няма риба. Ако някой излезе в морето то е за попче . Не си правят труда да клатят чепарето или да го влачат по това време. Те казват че има риба само ако е толкова много че сама да им влезе в лодката. Ако бях ги слушал нямаше да хвана сафрид и карагьоз преди десетина дни. Иначе риба няма !!! Абе ...
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ

Мнение от durumov »

Дели написа:Варненския залив гъмжи от скумрия . Някой да е хванал ?
Варненския залив гъмжи и от оптимисти с гуменяци... :lol:
Попитай рибарите дето си поправят нарязаните даляни...всички са впрегнати по възстановяването на щетите.
В неделя за цял ден никой, ама никой не е извадил корава илария камо ли платерина...от 6.00ч. до 21.00ч. че и в Понеделник...извода какъв е...много просто : Атм. налягане по ниско от нормалното - рибата си кълвеше жестоко...ти сам видя дори...тогава остава хишник да е дошъл и тя се покри. Колегата Здравко, който е всяка вечер на 3-та и ми звъни за координация сподели, че на такъм за заргана непрекъснато го е следвало нещо без да удари...мислел че са платерини, но не са. Били ваш'те скумрии...и той като младичък и не е виждал такова нещо не разбрало момчето и не му :idea: да сложи едно чепаре 7-8 номер и да я съдере. Аз бях на снимки и ще си изям топките от яд. Имам спец. такъм MYSELFMADE за случаи като този или вашия с Хари.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Не си яж топките , може да ти потрябват ако останеш някой път без червеи ще ти са от полза да ги закачиш за стръв. Знаеш ли на какво ще клъвне скумрията. Освен това съм сигурен че тя ще се задържи по за дълго . Вече трета седмица се навърта и расте ли расте.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:Не си яж топките , може да ти потрябват ако останеш някой път без червеи ще ти са от полза да ги закачиш за стръв. Знаеш ли на какво ще клъвне скумрията. Освен това съм сигурен че тя ще се задържи по за дълго . Вече трета седмица се навърта и расте ли расте.
ши земе да стане някой кит...ей... :lol:
абе тая скумрийчица знаеш ли къв ем е за калкан...тъй че събирай...
вчера преди дъжда в задуха със ниското атм. налягане рибата е пощуряла сигурно...ама ний кат' не можем да и обърнем внимание...язък :twisted:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ДЕЛ в неделя нещо гонеше дребните рибета и те се разпръскваха ... това го наблюдавах и в пристанището, 8) и на Жезъла...като прочетох инфото взех да се замислям да ли наистина и тук да се е показала скумрийката... :roll: :roll: :roll:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Нали ти казах батМилене че и на Ахтопол извадих. Стягайте чепаретата , богат сезон иде . А на мене кой ще ми даде черния скумрийски колан ? Все пак от 68-ма година никой не е вадил скумрия.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ДЕЛ освен на чепаре ТЯ...скумрийката ходи и на блесна и воблер,а виж ДОК какво я прави в Кралството... 8)
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:Нали ти казах батМилене че и на Ахтопол извадих. Стягайте чепаретата , богат сезон иде . А на мене кой ще ми даде черния скумрийски колан ? Все пак от 68-ма година никой не е вадил скумрия.
... :lol: 'ши взема да ти резна една лента от моя... :lol: стига си :cry:
ама тая работа скумрийска да не преебе зарганската, не се понасят май.
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Дели, ако е излязла скумрия, непременно пробвайте на кея на Ривиера (където хванах с Хари морската котка) през ноща на светещо перо със стръв филе от сафрид. Така най-много съм хващал скумрия. Кея трябва да е осветен, от буните не става.
Аз си направих последния улов, на пресносолна скумрия, но вече ги изядох. Ще ходя пак да се запася :-)))
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Докторе, за съжаление на Рижиера има изрична забрана за риболов и охраната следи стриктно за това. През октомври като мине сезона може да поотпуснат мерките .
Батмилене след като хванахме скумриите опитахме да влачим воблер но без резултат . Мисля че след като първите се хванаха на чепаре, и след като скумрията се храни с ува / от устата на едната риба извадихме ува / , най логично е да се пробва на чепаре . Сигурен съм че и от вълнолома някой или вече е хванал или ще хване защото скумрията обикаляше на 50 - 100 метра от брега.
Днес слетобед съм запланувал да влача паламудско чепаре . Дано не пробия лодката.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Пробвали сте да отидете след 9:00ч , тогава мисля че се сменяше охраната
Поне миналата година ставаше този номер. Дневната правише много рядко проблеми.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз доколкото знам от баща ми и майка ми а те са собственици на една от най-големите фирми за преработка на морски продукти няма черноморска скумрия освен ако не дойде некой пасаж от босфора но надали!
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

kalkan4o написа:Аз доколкото знам от баща ми и майка ми а те са собственици на една от най-големите фирми за преработка на морски продукти няма черноморска скумрия освен ако не дойде некой пасаж от босфора но надали!
пак се изказваш неподготвен :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”