Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Там има и от твойте краставички! Точно под стълбите до пречиствателната станция!
-
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Благодаря,ще комбинирам !grandal_331 написа:Там има и от твойте краставички! Точно под стълбите до пречиствателната станция!

Морето обича хората,които го обожават !
- stareca
- ще става разбирач
С краставичките леко че са токсични някой хора правят алергична реакция и после става сложно лекари болници и т.н.Лично аз ги ползвам със страх по цяла капка не си позволявам в ноздра с клечка за уши леко натърквам пак има ефект.Чакала от Варна написа:Благодаря,ще комбинирам !grandal_331 написа:Там има и от твойте краставички! Точно под стълбите до пречиствателната станция!
-
- ще става разбирач
Мълчите за Рубин,мълчите за Ной...за Шабла да не говорим...
Нямам време да светя с ампулките,ама кажете им поне вие на гостите ,къде да отидат да си хванат нещо,ако и да е в 04:30 да си заемат нясто...
Аз се занимавам с по-различни неща,както обещах-като едното дъно и леферите!!! Е,сега се връщам от Чайка,голямо нямане - 3 риби 220г.,280г.,300г. ,тесни ама обещаващи,добре че имаше шезлонг и бира... !!!
Ше стане работата,тая година,ако не ни духне ?!
Спете вий ,спете ...

Нямам време да светя с ампулките,ама кажете им поне вие на гостите ,къде да отидат да си хванат нещо,ако и да е в 04:30 да си заемат нясто...
Аз се занимавам с по-различни неща,както обещах-като едното дъно и леферите!!! Е,сега се връщам от Чайка,голямо нямане - 3 риби 220г.,280г.,300г. ,тесни ама обещаващи,добре че имаше шезлонг и бира... !!!

Ше стане работата,тая година,ако не ни духне ?!
Спете вий ,спете ...

-
- вече хвърля и на тежко
Ей Чакале, голям провокатор си ти
Къде е това Чайка, че нещо те се сещам? А пък вие се спете ... и 

В какъв часави диапазон?Чакала от Варна написа:.. голямо нямане - 3 риби 220г.,280г.,300г. ,тесни ама обещаващи,добре че имаше шезлонг...
-
- ще става разбирач
В 7 бях там,тръгнах в 11:30 ,защото първо бяха осите,после нападнаха мушичките и комарите,а някой взел от колата репелента !?rap66 написа:В какъв часави диапазон?Чакала от Варна написа:.. голямо нямане - 3 риби 220г.,280г.,300г. ,тесни ама обещаващи,добре че имаше шезлонг...
Сега съм на Ксизал,ама вече ще знам !
Не тръгвайте,особенно в тихо време без репеленти и ксизал в джоба,да не говорим за Метил Преднизолон !
Трябва да се стои до по-късно, има уникални риби,нямащи нищо общо с тези на повърхноста .
-
- ще става разбирач
Не бе,зевзеча се защото май няма рибари вече !Ribolubitel написа:Ей Чакале, голям провокатор си ти![]()
Къде е това Чайка, че нещо те се сещам? А пък вие се спете ... и

Натискате се на Рубин като гаджета,пазите места ...
Плаж ,,чайка'' е под Трифона,влиза се откъм Външно Министерство,откъм Зл.пясъци трябва да минеш.
На Калиакра в момента дава сафрид за сметка на чернокопа.
Довечера на нощен със жив сафрид !!!

-
- ще става разбирач
,,Горе'' е още наникъде- тясна,лека ,без присъщия и ачкаканлък.
,,Търка'' ,пипа, не взема с плътни удари,трудно повтаря,само се зъби на ема...изнервя и иска спец. подходи.
Аз, ще отида на свещ ,чак когато стане масово 100-120 гр. !
До тогава ,може по една да взимам от дъното, ама няма да събирам вилици , дафинки и бръснарски ножчета !!!
,,Търка'' ,пипа, не взема с плътни удари,трудно повтаря,само се зъби на ема...изнервя и иска спец. подходи.
До тогава ,може по една да взимам от дъното, ама няма да събирам вилици , дафинки и бръснарски ножчета !!!

-
- научил се да хвърля
Петък срещу събота хвърлях и на плувка и на дъно. Излизаха еднакъв размер приблизително риби, с тази разлика че на плувка кефа беше по-голям, на дъно няколко пъти вземаше още като се приземи оловото, но е много каменисто около Тюленово и има много скъсвания. Като удари в началото иска да почнеш да обираш и тогава следва втори удар на който се засича. Масовия размер риби бяха 22-25 см, не знам по колко грама са в тоя размер ама вкъщи децата ги ядоха с голям кеф. Държа от ранно свечеряване чак до към 4 ч., но беше много навътре в морето, добре че хвърляхме от много високо място, че така постигахме нужната дистанция иначе не ми се мисли.Чакала от Варна написа:,,Горе'' е още наникъде- тясна,лека ,без присъщия и ачкаканлък.
-
- ще става разбирач
Браво за дъното !stefannankov написа:Петък срещу събота хвърлях и на плувка и на дъно. Излизаха еднакъв размер приблизително риби, с тази разлика че на плувка кефа беше по-голям, на дъно няколко пъти вземаше още като се приземи оловото, но е много каменисто около Тюленово и има много скъсвания. Като удари в началото иска да почнеш да обираш и тогава следва втори удар на който се засича. Масовия размер риби бяха 22-25 см, не знам по колко грама са в тоя размер ама вкъщи децата ги ядоха с голям кеф. Държа от ранно свечеряване чак до към 4 ч., но беше много навътре в морето, добре че хвърляхме от много високо място, че така постигахме нужната дистанция иначе не ми се мисли.Чакала от Варна написа:,,Горе'' е още наникъде- тясна,лека ,без присъщия и ачкаканлък.
Ако дава времето ,идете до Шабла,там поне пясък дак Господ.

Ако е тихо може да се повдигне малко ,ама ...
На камъните долу ври от лешояди,как се оправяте с ема ,не знам ?!
-
- научил се да хвърля
На дъно правя pulley монтаж на 50 см и на 1 м височина от дъното. Има много логика в него - като се раздърпа рибата повдига оловото и я изкарваш на буксир над камъните. Само дето тоя зъбатия ако не се наниже от първия път и усети нещо нередно бега и не бара повече ако филето не го кефи...
-
- ще става разбирач
Да става с надигане ,иначе трябва да си нависоко и т.н.stefannankov написа:На дъно правя pulley монтаж на 50 см и на 1 м височина от дъното. Има много логика в него - като се раздърпа рибата повдига оловото и я изкарваш на буксир над камъните. Само дето тоя зъбатия ако не се наниже от първия път и усети нещо нередно бега и не бара повече ако филето не го кефи...
Към всички-
Никога не ходете на дъно със съмнителен ем /то, не че на свещ е много удачно,ама.../ !!!
Е там,се чака лодка ,познати ,туй-онуй ,ама пресен трябва да е ,особенно сега ,като се назлъни !!!
-
- научил се да хвърля
Здравей Чакале, този твоя ' ачкаканлък ' май е ясен само за ' гагаузлар '...
Виж ако беше написал ' лакомията ' щеше да е ясно за всички.
Сега ... за плувките. Повечето колеги ги използват по неправилния начин струва ми се.
Забравят че морето не е язовир и се взират в тъмното и чакат плувката да потъне. Само че в морето плувката постоянно играе от вълни, вятър и течения.
Някъде беше писано ... използвайте плувките като бомбарда !
Изключително бавно но постоянно обирайте влакното за да е постоянно изпънато и да можете да реагирате моментално !
Плувката да служи само за индикация къде сте заметнали и да не стават оплитания.
Това е моето виждане по въпроса за плувките и не съм го измислил аз.
Виж ако беше написал ' лакомията ' щеше да е ясно за всички.
Сега ... за плувките. Повечето колеги ги използват по неправилния начин струва ми се.
Забравят че морето не е язовир и се взират в тъмното и чакат плувката да потъне. Само че в морето плувката постоянно играе от вълни, вятър и течения.
Някъде беше писано ... използвайте плувките като бомбарда !
Изключително бавно но постоянно обирайте влакното за да е постоянно изпънато и да можете да реагирате моментално !
Плувката да служи само за индикация къде сте заметнали и да не стават оплитания.
Това е моето виждане по въпроса за плувките и не съм го измислил аз.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Много често аз правя обратното - използвам бомбардата за плувка, когато съм на буни примерно. С плаваща бомбарда замятам на далече и ако не се закачи нещо в далечина започвам много бавно да обирам когато наближи. Така по-страхливите риби имат възможност да се възползват от "безплатното ядене"vanko4at написа: Някъде беше писано ... използвайте плувките като бомбарда !