Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Иранците са супер силни и играят върхов волейбол, евала на нашите, че ги биха. И овчият ирански кашкавал е супер, дано някога се намери производител у нас, да направи по-добър 
Аз много нямам време,
Напоследък да споделям,
Щото ме търсят да им връзвам от къде ли не разни хора.
Те днес тия направих.
Те са за сочната риба Чернокоп.С това една бака се пълни без проблем ако барнеш
Пасаж около 16-20 см риби.
Напоследък да споделям,
Щото ме търсят да им връзвам от къде ли не разни хора.
Те днес тия направих.
Те са за сочната риба Чернокоп.С това една бака се пълни без проблем ако барнеш
Пасаж около 16-20 см риби.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
Жорка , това беше снимка баш на Пич кефал ! Относно светлото пиво , тогава бях шофьор и возих по Велека един пияндурник ! Но пък още им се чудя на тия от Google , дето относно Лупавеца и Малкия речен кефал , тъй наречения Пич кефал още ми въртят на първо място в нета мойте стари снимки от време оно !G.Petkov написа:......
Много ми хареса поста на Трис-а !
Рядко пуска снимки на риби,
Ама явно ги лови, даже и "Бургаско пиво" имаше по снимките !![]()
Аз харесвах "Бира Варна", ама откакто умря онзи почитател на баце Боце,
Вече го няма предишния вкус, а май и такава бира вече няма.
Има една "Леденика", ама не е същото !
Толкова ли па немат други по-подходящи изображения , дейба ! Ма ако не ми вярвате напишете" Лупавец снимки " в търсачката и те така... ! А инак много добре знам що е пич кефал и метода на риболов със захранка от лодка предишния ден ! Държа да отбележа ,че този метод е бракониерски и аз само ви запознавам с него , не че съм го практикувал ! Та значи кво беше....а да , трябва си захранка от предишния ден ,примерно една кофичка от 10 л сурова царевица или половин кофа свински гранули доставени естествено с лодка на мястото на утрешния ви риболов . По принцип по близо до брега и под някое по дебело дръво на което през долния най- близък клон , който виси над водата преметвата корда най- малко фи 1мм , може и по яка да е , и накрая връзвате една руска кука от номер 1 до къде 2/3 нули , може и да са ръждясали малко, няма голямо значение при този вид рибилов . И сега внимание - за стръв обаче не слагате царевичка, а грозд от дебели и тлъсти земни или дъждовни червеи ! Относно използването на тежести и сигнализатори не мисля ,че е необходимо , но ако сте перфекционисти нищо не пречи да турнете парче стиропор и стар катинар ! На другия ден обаче рано по зазоряване заминавате там пак с лодката и събирате улова !!!
пп Отдавна не се бях правил на кретен тука , но то просто и не е необходимо , понеже ми е вродено !
пп 2 Ся ако някой знае къде и кога е снимана тази снимка моля да каже ! Най-вероятно е от Черноморското крайбрежие някъде в акваторията на Турция , Русия или Грузия :
Отзаран, първо налових рибка за чорба на селския гьол, а после си хванах рибка за тиганя, на селската ряка. И всичко това между 7 до 11 часа. Бас държа, по това време бай Георги още се е излежавал... 
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Багу...очният дофтор преди няколко години злорадо ми каза, че след 45 зрението се влошава и яла те - 3 гОдини по-късно ще туря првите цайси за близко, щот не моа да скивам наблизо....тряа да отдалеча на барем 40 санта, че да имам фокус........сийбаломамата - старос - нерадос! 
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Martin Mihailov
- учете се от него

Демек невидиш да врьзваш чепарета а

- GODzillata

Чепарета има кой да врзва, важното е да виждам кво тургам у рибената чурбъ!Martin Mihailov написа:Демек невидиш да врьзваш чепарета а![]()
Ае, пичуе, по ваще краища народът пали ли огньове по дворове, главни улици или между блоковете?
Щото при назе почва сезонът на "сийбаломаматаипушеци" - секи пАли кво му дойде и е смрад неземна - и у градо, и по селията!
То боклучак, то листа и треволяк, то вАрят рикии и смради ем на шушек, ем на джибри..........те тва време, както и зимъска мноо го мразим, оти секви пустиняци праат кво си сакат и нема сила на тоя свет дет' мое ги спре!

- Павел Иванов

Изпърво ЧЕСТИТ празник !
Пичуеее , добре сте си вий , слободия , широко ви е около врато а аС немам време да се загащим от секви мероприятия
Начи едно бач , второ фчера цел слетобед по ДАНС седа щото мъ провереват като под изпълнител на нашумел тия дни изпълнител . Добре , че в такива случаи гуеам сичко да ми е точно
Е ся седам за малко и после едни барбекюта , след тех разни пиано барове .... абе как са казале ората "не е леко да се носи тежко" и "тежка е леката картечница"
Кире , при нас минават едни камиончета и събират сичкио исфърлен шумак , клони и раске , та се не налага да го палиме . Виж ако го палиш па минава един къде му викат кварталния милициЮнер придружен с още едни и ти пишат едни белешки къде от тех на джоба му стаа празно
При вазе обаче докат си имате те тоя кмет сичко квото и да е като цивилизация ш го гледате през крив макарон
Верно ли , че зарад него щот "немал време" да подпише в изминалите шест месеца не мое да се пущи обществена поръчка за нов пат свързващ магистралата от Видин до Ботевград ?
Другата събота ми почва последният сезон , барем тъй съм го класифицирал , като зуки , щото цел сезон се очертава да съм най-дъртио у лигата ММА свободни двубои
Демек ще се явявам нещо като "таткото" на целата общност
пп - Люсе , последно повикване аку щеш да зарадваш у вазе с дюли , от вторник натам нанай си от тех и тъй .
Пичуеее , добре сте си вий , слободия , широко ви е около врато а аС немам време да се загащим от секви мероприятия
Начи едно бач , второ фчера цел слетобед по ДАНС седа щото мъ провереват като под изпълнител на нашумел тия дни изпълнител . Добре , че в такива случаи гуеам сичко да ми е точно
Кире , при нас минават едни камиончета и събират сичкио исфърлен шумак , клони и раске , та се не налага да го палиме . Виж ако го палиш па минава един къде му викат кварталния милициЮнер придружен с още едни и ти пишат едни белешки къде от тех на джоба му стаа празно
При вазе обаче докат си имате те тоя кмет сичко квото и да е като цивилизация ш го гледате през крив макарон
Верно ли , че зарад него щот "немал време" да подпише в изминалите шест месеца не мое да се пущи обществена поръчка за нов пат свързващ магистралата от Видин до Ботевград ?
Другата събота ми почва последният сезон , барем тъй съм го класифицирал , като зуки , щото цел сезон се очертава да съм най-дъртио у лигата ММА свободни двубои
Демек ще се явявам нещо като "таткото" на целата общност
пп - Люсе , последно повикване аку щеш да зарадваш у вазе с дюли , от вторник натам нанай си от тех и тъй .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Trias написа: ........Ся ако някой знае къде и кога е снимана тази снимка моля да каже ! Най-вероятно е от Черноморското крайбрежие някъде в акваторията на Турция , Русия или Грузия :
Триасе, ся ще се опитам да отговоря на питанката ти относно снимка постната от мен .....
.....с един популярен руски виц, ама маааалце модифициран от моя страна.......!?!?!?
Однажды Чукча принес в редакцию свой роман. Редактор прочитал и говорит:
-Понимаете ли, … Вам бы классику читать. Вы Тургенева читали? А Толстого? А Достоевского?, и ....в конце в конца Ачо в Прехода читал...???
А ответ бьл :
Чукча — не читатель, Чукча — писатель.....
Снимката е правена нито в Русия, нито в Грузия, нито където и да е на друго място, освен на яз. Г.Беглик/бившият В.Коларов/....
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata

Павел Иванов написа:...щот "немал време" ....
Па отде време от толкоз први копки по неколко пъти и последващите ги банкети?
То кОпат по площада, ся по неколко даскала и кво ли още не.......зася само на фаза копки де
Яла те - цъфнаа минзухарите - кво ли ще рече тва, ква ли ще да е зимата....

- G.Petkov

Определено, докторът е прав !Д-р Флекс написа: ..... Бас държа, по това време бай Георги още се е излежавал...
Кирееее,
Ората топат муде в жежка вода, бре !
В аква клуб "Котвата" в Сепарева баня !
И аз също!
В 39 градуса ги топих, дейба !
А един твой адаш, предлага екстри на посетителките,
Като гледам усмихната му физиономия, сигурно и вътрешен масаж предлага, а ?
Предлагам ти идеята безвъзмездно - "Киротерапия",
Може да вземеш една стая в "Нептун" и да мачкаш желаещите !
Не бях ходил в този комплекс и останах много доволен.
Съдейки по упътването - мястото е само за такива като мен !
Температурите на водата са между 32 и 42 градуса по Целзий !
Много хубави температури !
Тук е около 32,
В кръглият басейн има солена вода с температура 38 градуса,
Тук е 42 градуса,
И за любителите на силни усещания - 16 градуса !
Абе, хубаво място, хубави хора !
Много басейни, много нещо,
Хора също имаше в изобилие !
- Don4o_62
- учете се от него

Танко,това е мелачка за вино да разпука гроздето,като всичко отива в бидона долу,джибри и т.н.след 15 дена като се стабилизира откъм танин, се минава през преса,подобна на тая, да се изцеди всичко и се остава да мине тихата ферментация за вино,ако искаш ракия от джибрите,натискаш ги със захар и такаТТ лови по реки написа:Дончо,като няма моми покрай тебе,да ти мачкат гроздето,ползвай ей това.Не се мъчи да въртиш на ръка.
днес беше ленински съботник за мен на село
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
- G.Petkov

Trias написа: ..... Отдавна не се бях правил на кретен тука , но то просто и не е необходимо , понеже ми е вродено ! .....
Това самокритика ли е ?
Или просто си се хвалиш !
Иначе третата снимка, и връзката и с предходните обяснения,
Това го смятам за автентичен "залагач" от времето на моето детство !
Много сом ловяха по р.Огоста на този метод !
- G.Petkov

Д-р Флекс написа:Отзаран, първо налових рибка ......
Докторе,
Къде ги ловиш тия едряци, бре ?
Кихни на Люси как се прави чорба от костур,
Може да направим кооперация !
Сигурно ще има и за теб !
От чорбата, разбира се !
И стига с тоя кашкавал, бре !
Иначе, ще питам за "ирански" кашкавал и ще споделя !
Ама силно се съмнявам.
Нашият е по-"ирански" от техния !
- G.Petkov

Павел Иванов написа:Изпърво ЧЕСТИТ празник !
............................................................................
Павле,
Добре, че беше ти - аз бях забравил.
Сега ходих да питам жената и тя ме светна.
Че вече нищо не зависело от нас !
Люско явно не кълве на твърди плодове.
Трябва да предложиш нещо по-меко и влажно - сливи, праскови, може и нещо екзотично !
След Калотина е царството на дюлите и техните дестилати !
Там всяка ракия е "дюлева" !
Въпреки това, аз не видях толкова дюли, колкото ракия се предлага.
Също като кашкавал от офче мляко, пък то нямало офце !
Ама кашкавал - има !