Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
- Martin Mihailov
- учете се от него

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Нали иска да става спинингист
Требе да проба и на силикон не само на седефени моски от два лева

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Да ви таковам у страдалците
88 - 90г. си беха ногу дащни , с ногу имане
Начи книжнио долар беше 3 лв. на черно а книжната марка 2лв. , съответно железните им еквиваленти беа 80ст и 50ст . Пазарува си човек железни валути и с тех пазарува я от корекома на Божур , я от Църна маца . Начи като крайно кашонче боро идеше 2.40лв. и на Магурата се продаваше за 35лв. Упоменатото кашонче се заменяше за купони от 20 литра бендзин с некой който му се пушеха такива цигари а немаше паре . На няколко определени бендзиностанции купоните за 20 литра се заменяха за 12 литра бендзин които последствие също се продаваха за близка стойност на кашончето боро , или 36лв. За саламите и месата май съм расправял неколко пъти та ще пропусна . Нафтата пък се взимаше от тираджии и пак си се продаваше ама по-редко щото тогава немаше ногу дизеляци , да не кажем ич та не и се отдаваше особено значение . Та сичко си имаше , при това достатъчно по ногу стига да знае човек как да си се уреди . Нема да забрава как веднъж баща ми по това време ми се оплака , че немало от де да си земел спирачна течност а му требвала . Зех му от бригадата една туба дваесе литра от упоменатата течност и човека се виде у чудо какво е поръчал , какво съм му донесъл
Начи книжнио долар беше 3 лв. на черно а книжната марка 2лв. , съответно железните им еквиваленти беа 80ст и 50ст . Пазарува си човек железни валути и с тех пазарува я от корекома на Божур , я от Църна маца . Начи като крайно кашонче боро идеше 2.40лв. и на Магурата се продаваше за 35лв. Упоменатото кашонче се заменяше за купони от 20 литра бендзин с некой който му се пушеха такива цигари а немаше паре . На няколко определени бендзиностанции купоните за 20 литра се заменяха за 12 литра бендзин които последствие също се продаваха за близка стойност на кашончето боро , или 36лв. За саламите и месата май съм расправял неколко пъти та ще пропусна . Нафтата пък се взимаше от тираджии и пак си се продаваше ама по-редко щото тогава немаше ногу дизеляци , да не кажем ич та не и се отдаваше особено значение . Та сичко си имаше , при това достатъчно по ногу стига да знае човек как да си се уреди . Нема да забрава как веднъж баща ми по това време ми се оплака , че немало от де да си земел спирачна течност а му требвала . Зех му от бригадата една туба дваесе литра от упоменатата течност и човека се виде у чудо какво е поръчал , какво съм му донесъл
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Martin Mihailov
- учете се от него

Са и я дави кажем
По това време как разправя Павел дизел не се трьсеше.Таман навлизахя тука там по некои огореляк от западо та си бех заприходил един Енесу Принц с перкинс двигател дизел.Арчеше 13 на 100 обаче ми дремеше както и са оти го зареждах на ведомствената бензиностанця на мината
Докторо може да я знае.Та сутрин се редех барабар с Белазите и пунех докато не почне да поврьща резерваро
Цел ден обикаляхме и вечер едвам ни стигнеше да се прибереме от Копитото или от Чепишев

И ся ква изле тя...само Жоре, Красе и Берба страдалци- опашки за лЕб, банани,бенДзин и прочее...!?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Обаче пък сега кеф ти Тоца, кеф ти майка й - и двете със силикон премиум! 
- Martin Mihailov
- учете се от него

Едно време на Тоца бащаи ми беше началник
Таман като стана демокрацята та отам се познаваме 
У Перник сички сеедно ена макя ви е раждала...
-
ТТ лови по реки
- ще става разбирач

Добър вечер,вчера писах,ама нещо не можа да ми излезе мнението,та сега пак да питам.На скоро си премачках всички контри на пъстървовите примамки,воблери и блесни.И сега в неделя,на закриването,имах 8 удара,а не можах да изкарам ни една пъстърва за снимка.Всички се откачаха като започнат да скачат.Нещо тактиката ли трябва да се промени , или трябва да си купя пак още по един чифт от всички примамки,за да имам с контри и без контри?Или такъв ми е бил късмета,а може би и толкова си мога?Не знам,тука има още няколко спинингиста които все още четат и списват по нещо,та ако може някакъв съвет?
- Martin Mihailov
- учете се от него

А защо си ги мачкал
Вместо да купуваш нови воблери купи нови куки и ги смени

-
ТТ лови по реки
- ще става разбирач

Смачках ги за да не наранявам много рибите.Аз ги пускам винаги след улова,и така мисля че се възстановяват по-бързо.
- Павел Иванов

Танко , варианта е да държиш линията постоянно изпъната и при скок на рибата да "забиеш" върха на въдицата във водата . Това обаче не винаги е добро решение относно безопасността на самата въдица . По-добрата опция са единични куки , без контра за изкуствени примамки , нещо от типа :

Преди време бях ръсил мозък по темата в подфорума на Балканка , нещо от типа на куки без контра за риболов на пъстърва май беше темата .
Тоя вариант "хуманни" куки закопчават душманската при минимум поражения за рибата и последствие я релизваш по-лесно . Е , съществува варианта да и пробиеш директно мозъка , което надали ще и се стори хуманно , ама случват се и такива работи

Преди време бях ръсил мозък по темата в подфорума на Балканка , нещо от типа на куки без контра за риболов на пъстърва май беше темата .
Тоя вариант "хуманни" куки закопчават душманската при минимум поражения за рибата и последствие я релизваш по-лесно . Е , съществува варианта да и пробиеш директно мозъка , което надали ще и се стори хуманно , ама случват се и такива работи
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Ачка,бях прекалено зает с пакости,за да бъда страдалец!
Казвам какво ми се е запечатало в съзнанието,и го помня като вчера.
Казвам какво ми се е запечатало в съзнанието,и го помня като вчера.
Явно страдалец трябваше да го сложа в кавички...нищо следващият път...!Красимир Атанасов написа:........,за да бъда страдалец!.........
П.П.
За пореден път- не приемайте постовете ми толкова на сериозно, не е здравословно!?
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GODzillata

Ся ми дойде поредния фиш, тоа път само за 400 лв.
, теа шибани триноги и тоя дзвер Фродо некво не си пасват и ме удрят по джеба яко.........глеам у нета за некъф радар KIYO D Ultimate активен лазерен детектор с рамка за номера и 4 сензора - демек фащал триногите......ама дали ги фаща за онаа раута? - демек чак след куту те са те фанале тебе и са те стресирали с некоа цифроманска глоба
.......и при тех не минава въпроса "ко шъ прайм ся" и сийбаломамата.......да си некоа орка дет немат ко да ти земат - ште фанат за дедавия, ама.......та питанье - има или нема надеждно устройство против теа триноги?
Философстване от рода на "карай бавно и спазвай ограниченията" е неприемливо.
Философстване от рода на "карай бавно и спазвай ограниченията" е неприемливо.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него

Ачка,като пиша от полето за бърз отговор,там емотикони няма!
Та научи се и ти да разбираш,дейба.
Сега пак няма емоджита,да не го разчетеш грешно,ей!
Та научи се и ти да разбираш,дейба.
Сега пак няма емоджита,да не го разчетеш грешно,ей!