Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Монтиране на feeder gum
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
Монтиране на feeder gum
Интересува ме как точно се монтира пресукания гъм към шок лидера и съответно и повода към него. Направих опит пресуках си фидер гъма но се получава само едно ухо и примерно закачам повода на него. Чудя се в другия край на оплетката как да го свържа с основното понеже точно там е възела и ми се получава някак си криво.
-
- фен клуб-скобар
Re: Монтиране на feeder gum
Никой ли не знае
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Какъв възел използваш? Пробвай с този за шок лидера. Ще застане направо. Ако още те дразни можеш да покриеш възела с шлаух.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
направи го обратно.
клуба на гъма се прокарва през вирбел или клуб на основното и става като клуб в клуб
а другия край където е възела /прави единичен възел, а не двоен/ свързваш към повода по следния начин
все едно гъма е пръчка слагаш повода под гъма перпендикулярно после прокарваш куката през клуба на повода така че повода да обиколи гъма и стягаш докато се стегне възела
гледай да е малко преди възела на гъма и затягаш- така възела не играе и става много здраво
и съвет ако рибите са 200-300 гр няма смисъл от гъм
тая година каракуди до килограм вадих без гъм просто по често си сменях куките
клуба на гъма се прокарва през вирбел или клуб на основното и става като клуб в клуб
а другия край където е възела /прави единичен възел, а не двоен/ свързваш към повода по следния начин
все едно гъма е пръчка слагаш повода под гъма перпендикулярно после прокарваш куката през клуба на повода така че повода да обиколи гъма и стягаш докато се стегне възела
гледай да е малко преди възела на гъма и затягаш- така възела не играе и става много здраво
и съвет ако рибите са 200-300 гр няма смисъл от гъм
тая година каракуди до килограм вадих без гъм просто по често си сменях куките
https://www.youtube.com/watch?v=_DyYaJfu3Ew
ето един вариант.
ето един вариант.
- stridata
- ще става разбирач
А защо си пресукваш гъма?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

Явно за да е по грубо ...stridata написа:А защо си пресукваш гъма?

най-модно е да не се полва гъм ...... ама нека спортистите да кажат, кои отбори на международни състезания ползват гъм
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
+1,по-малко дрънкулки слагайте по тия линии,за повече от 20 годишен стаж единственно съм прибягвал до подобен монтаж късна есен при риболов на кефали по Марица и то с помощта на парче ластик за щека, защото ми късаха повода ,а на повече от 0,12 не лапаха.Обясни ситуация поради която търсиш в това решение.bono2 написа:най-модно е да не се полва гъм ...... ама нека спортистите да кажат, кои отбори на международни състезания ползват гъм
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Може би, за да е по-твърд.stridata написа:А защо си пресукваш гъма?
Или като мен, има един тънък и го ползва пресукан, когато е нужна повече сила

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- фен клуб-скобар
За да не оплитам такъма, пресуквам го и на река когато монтажа го правя с флорукарбон.stridata написа:А защо си пресукваш гъма?
-
- фен клуб-скобар
Предимно ловя на река, там не ползвам гъм защото си ловя с монофилно влакно и не ми е нужен. В случая се нуждая от него защото фидера който ползвам за язовир е с навито плетено влакно 0.8, ловят се средни риби, но в повечето случай излизат и бонуси, по-дебел повод от 0.12 няма как да ползвам, а не ми се иска да отсичам и дребните риби, особено на състезание са най-ценни. При засичане, колкото и да е леко, с плетеняка се късат много поводи и се губят много риби.butnik написа:+1,по-малко дрънкулки слагайте по тия линии,за повече от 20 годишен стаж единственно съм прибягвал до подобен монтаж късна есен при риболов на кефали по Марица и то с помощта на парче ластик за щека, защото ми късаха повода ,а на повече от 0,12 не лапаха.Обясни ситуация поради която търсиш в това решение.bono2 написа:най-модно е да не се полва гъм ...... ама нека спортистите да кажат, кои отбори на международни състезания ползват гъм
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Плетено при капризни дребни риби,сложи монофил и си лови каквото ти дойде на куката .N.Dimitrov написа:Предимно ловя на река, там не ползвам гъм защото си ловя с монофилно влакно и не ми е нужен. В случая се нуждая от него защото фидера който ползвам за язовир е с навито плетено влакно 0.8, ловят се средни риби, но в повечето случай излизат и бонуси, по-дебел повод от 0.12 няма как да ползвам, а не ми се иска да отсичам и дребните риби, особено на състезание са най-ценни. При засичане, колкото и да е леко, с плетеняка се късат много поводи и се губят много риби.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....