Разисквания по темата воблери !!!

Модератор: sestrata

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от krokibg »

Тук нека да се задават въпросите от начинаещите колеги !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Разисквания по темата воблери !!!

Мнение от snegk »

Добре,как да разберем в магазина кой воблер е истенски и кой менте.Сигурно има доста хора които се набутват постояно,от незнание или подведени от продавача.Благодаря предварително.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

sneqk,голяма част от известните воблери имат надпис на лопатките - Голди,Рапала,Ъглитата.Други имат надписи по тялото.Китайските ментета до сега не съм виждал да имат подобни надписи,които да заблуждават,че става въпрос за някоя от марките.Други,коите правят копия са Cormoran, които предлагат под маркара CORA-Z копия на много воблери (на доста японски),както и на блесни (предимно Мепсове).Като цяло не работят както оригиналите (блесните им направо не си струват,с изключение на една ,която си е лично тяхна ,и работи много добре за распер).Това е,което аз се сещам на първо четене,ако ми дойде друго на ум ще пиша.Нека и другите да се изкажат.
Поздрави.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Любо,имам 1 малко страничен може би въпрос.При нас се оказва,че трудно можем да намерим даден модел воблер.Е ли възможно да се пусне подтема за ТЪРСЕНЕ на тези воблери и други изкуствени примамки и при знание и желание на колеги да се пращат с наложен платеж?

p.s-браво за новата тема :wink:
Wild fur Schnuren!!!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво за новите теми.Сигурен съм , че ще са от полза на доста риболовци , които нямат опит в ловенето на изкуствените примамки като мен.Нека и аз да задам няколко въпроса , които биха ми помогнали много.1.Кой воблер е най-подходящ за кефал по река? И 2-ро с какво темпо да го влачим? По бързо или по бавно? И изобщо темпото на навиване на воблера има ли някакво значение за определените риби? :roll:
TICA FAN
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,
имам въпрос относно един воблер на Салмо казва се Chubby darter.търсих в нета и намерих...какви риби лови,колко пари..но едно неможах да разбера води се vertical lure и гледах клипче как лови на дупка с него>Въпроса ми е може ли да се използва за обикновен начин на водене като другите воблери с лопатка :?:
ето и снимка
Изображение

ПС.Прилича на от типа Ратлин обаче с друга форма.. :roll:

МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ТОЗИ КОЙТО МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА :!:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз,не мисля че съм най-компетентния за абсолютно всички видове воблери,/и не съм/поради което ще отговарям на колегите задали въпрос само за тези със които съм ловил,познавам добре и съм хващал риби на тях.Другите отговори ги оставям на други колеги които знаят повече за тях и ги ползуват успешно.Идеята е да се извадят на светло всички пробвани не еднократно воблери за които се знае 100% че са работещи и точно какви риби хващат!!!

Илийка,има много ментета,и никой не може да ти каже на 100%, кой е менте и кой воблер не е.Най-важното е,човек да купува отвърдени модели,които се знаят и да се пазаруват от магазини уважаващи клиентите и собственното си оцеляване.Поради тези две причини,те няма да си позволят да зареждат гадни ментета,и може да си сигурен че това което купуваш ще е истинско.Много малки магазини,немогат да си позволят лукса да зареждат цели серий от петдесет модела/50/ воблери,защото нямат тази клиентела която да им гарантира продажбата им.Те /не всички/ си зареждат каквото им падне и от където им падне.Оригиналния воблер,си личи по направата.Ментето е просто направено по най бързия и евтин начен.Просто им личи.Усъмните ли се малко,крива лопатка,неадекватна окраска или ефтини тройке,просто не го купувайте!!!

Сони,на този въпрос да ти отговорят хората дето ходят постоянно за кефал.Имам някакво виждане по въпроса,но ще оставя кефалджийте да си кажат думата !!!

Рино 712,тъй като този проблем засяга само малките градчета,няма проблем да ми кажеш кой точно модели искаш и ти гарантирам че ще ти ги пратят направо от магазина,без никакви надценки,със наложен платеж по Е-Конт и транспортни разходи.Само казвайте и давайте адреси.

runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Понеже ми е приятно да си правя някои от нещата за любимото хоби, загледах се в темите във форума за изработване на воблери. Никога не съм ловил с такова нещо и нямям представа как трябва да се държи и води. Навсякъде се казва, че на даден етап от изработването му, както и след изваждане на голяма риба или просто закачане, се корегира за да му се подобри играта му. Ето за това е въпроса ми - що е то хубава игра на воблера, и кои елементи от нея по кой начин се корегират. Пак казвам - нищо не зная за играта му и дано не съм задал някакъв ултра тъп въпрос.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Мерси :wink: -ще се възползвам.
Wild fur Schnuren!!!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Kroki,имам някои въпроси за Storm- овете ако може. :mrgreen:
1.Ловил ли си с тях на затворен водоем (но не тролинг)?
2.Каква проводка по принцип ползваш,ако не е тайна (е то тук еднозняачен отговор едва ли има,ама все пак)?
3.При вас с Пловдив на какви парички се намират въпросните хубавци,защото при нас никакви ги няма.

П.П.От скоро в "Майсторски риболов" в Сливен се появиха едни воблерчета,които сравнително от скоро попаднаха в полезрението ми,а именно
Kamikaze (май са японски ама не съм много сигурен),и по скоро говоря за моделите X-SNAP Deep Diver( 90 mm).Ето за това става въпрос. :arrow: Изображение .
Кроки,нещо ме гложди,че има вероятност сома да им посяга,ама без опит не става. :roll: Ти имаш ли някакво виждане относно тях? Тези дни може да отида евентуално да взема някой,че когато ги донесоха в магазина,бяха от новата стока и още не беше описана.
Поздрави.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Стормове във затворен водоем съм пробвал само на тролинг.Уиггли Уарта /по големите/ съм ги пробвал за сомове,но досега удар съм нямал.На река обаче,ги ползувам непрекъснато и двата вида/малките и големите/ като малките са най работни и повече тях въртя.

За воблерите/Кемикадзе/ които си качил,нищо незнам и ако знаеш цена,кажи я,дано да е сносна и да ги пробваме.На река според мен за сом биха работили 1.2.3 от синия надолу.

Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Още не зная на каква цена са ги пуснали,но ще ида тия дни да видя и евентуално да взема.Ще пиша кои разновидности имат.Ако ги няма в Пловдив,а искаш да ги пробваш мога да ти взема и да ти пратя.
А малките работливи стормове на каква цена са при вас?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Малките "Стормове" ги няма и във Пловдив.Наложи се да си ги поръчвам от София.Нещо се згомняса вноса им.Така че ги търсете да ги купувате от Софето.

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Наскоро си взех и аз няколко Камикадзета,наистина са за солена вода!А доколкото знам са Австралийски ако не се лъжа де. :D
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Здравейте, аз купих ейтези нещаИзображение и също тези, Изображение а не ми е ясно как да
ги ползвам. До сега хвърлях от брега, а сега имам лодка, ел.мотор, сонар, вземах и мултипликатор и една камара воблери които незнам какви шансове дават. В галерията имам снимки на всичките. Основно по язовирите където ще ходя има сом, бяла риба и костур.Или ще се повторя или ще успея да кача и другата снимкаИзображение.Тези сами най- непознати, не намерих нищо за тях.Ако на първата снимка които са с малка лопатка ,ако се опитам да подлепя по-голяма дали ще започнат да газят по-дълбоко?
Ако някой от спецовете каже нещо ще съм Благодарен.
Изображение,Изображение
повторих и се справих с качването.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”