Bite Runner

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Bite Runner

Мнение от dunedanetz »

Колеги - как мислите - удачно ли е да се сложи макара с Bite Runner на фидера? И практически за какво служи тоя BiteRunner като след като засечеш и почнеш да въртиш, той щракне, практически нямаш аванс...
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Bite Runner

Мнение от Д-р Дулитъл »

Що да нямаш аванс-нали предния аванс си работи?А ако очакваш да натресе някой шаран-просто си е задължително.
Аватар
Виктор71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Виктор71 »

колега този тип макари са предзначени за здрав риболов на дъно за шарани .амури и самове . за фидера си земи нещо от сорта на аливио на шимано и си мови с кеф . а иначе баит рънара е удобен защото без много движения и бавене като ти напъне нещо голямо да можеш веднага за 1 секунда да освободиш авансите и спокоино да поемеш мощния удар на рибата без да има опасност да скъса .тва е от мен .
п.п имам такава макара от 3.год. и я използвам само за големи риби .
Бъдете здрави за риболов
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

аз ловя с бай трънер,окума коронадо 30,особено като си ловя и с щеката,като ми запее авансчето,само си връткам дръжката.купи си на джаксън,има едно моделче около 40 кинта.може да не го ползваш,ама защо пък да го нямаш като екстра.няма да ти е удобна за перо,че е по-тежка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

И аз съм се замислял да си взема макара с Bite Runner за фидера,но при положение,че стоиш постоянно до него и с прецизно настроен аванс смятам че и голяма риба да се ковне шанса пак е на твоя страна.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

:smt106 Недей не е никак удачно ползвал съм и изобщо несъм доволен!
Хвани и Пусни !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Chester написа::smt106 Недей не е никак удачно ползвал съм и изобщо несъм доволен!
Защо?
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

dunedanetz написа:Колеги - как мислите - удачно ли е да се сложи макара с Bite Runner на фидера? И практически за какво служи тоя BiteRunner като след като засечеш и почнеш да въртиш, той щракне, практически нямаш аванс...
Доста често се греши, включително и в чужбина - технологията наложена от Шимано е BAITRUNNER, което идва от BAIT /бейт=стръв/ а не BITE /байт=кълване/.
След завъртане не оставаш без аванс - просто се включва втория. И двата аванса се регулират отделно. Има смисъл от бейтранъра, ако съществува вероятност да удари шаран - при специфичната техника на риболов с фидер след удар на едра риба, ако авансът не е охлабен ще си търсиш пръчката във водата.
Имам два бейтранъра - на D.A.M, който ползвам успешно за бяла риба и от скоро - shimano super baitrunner 8000 xte-a.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Зе мен тази система си е супер удобна за всякакъв риболов на дъно.Няма да отхлабваш и затягаш аванси-просто завърташ дръжката.При фидера просто не винаги ще ти трябва,но няма дати пречи и когато се наложи да я ползваш тя си е там(както писа колегата при риболова на шаран) :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

При риболов на шаран и амур, според мен е задължителен.Просто си е удобство.
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

dunedanetz написа:Колеги - как мислите - удачно ли е да се сложи макара с Bite Runner на фидера?
Едно от задължителните за мен неща при риболов на фидер :idea:
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

butnik написа:
Chester написа::smt106 Недей не е никак удачно ползвал съм и изобщо несъм доволен!
Защо?
Защо ли.Ами защото там не чакаш рибите да се самозасекат а ти ги засичаш(сега вярно е че понякога се самозасичат,но не винаги),някой път забравяш да изключиш байтрънара и става една.....
предпочитам обикновенните макари
Хвани и Пусни !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Според мен е безсмислено ползването на байтрънър за риболов с фидер!!! Как ще се осъществява мигновенното засичане при сгъване или откат на връхчето и НАТЕГНАТА линия. Ще трябва всеки път да се хваща пръчката заедно с влакното , някъде над макарата , да се засече , пък после да се врътне дръжката че да сработи нормалния аванс. По-лесно ще е да се лови " на плувка" с байтрънър :D :D :D Просто на нормалната макара трябва добре да се регулира аванса " на скъсване" на повода , за да няма неприятни изненади при удар на нещо едро. Предназначението и идеологията на байтрънъра нямат нищо общо с метода "фидер". Виж , за бяла риба или щука "на дъно"- е съвсем друга работа......Е , ако си зацепиш въдицата и не ти е под ръка е друго , ама то вече не е "фидер".....
Изображение
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

IDA написа:Според мен е безсмислено ползването на байтрънър за риболов с фидер!!! Как ще се осъществява мигновенното засичане при сгъване или откат на връхчето и НАТЕГНАТА линия. Ще трябва всеки път да се хваща пръчката заедно с влакното , някъде над макарата , да се засече , пък после да се врътне дръжката че да сработи нормалния аванс. По-лесно ще е да се лови " на плувка" с байтрънър :D :D :D Просто на нормалната макара трябва добре да се регулира аванса " на скъсване" на повода , за да няма неприятни изненади при удар на нещо едро. Предназначението и идеологията на байтрънъра нямат нищо общо с метода "фидер". Виж , за бяла риба или щука "на дъно"- е съвсем друга работа......Е , ако си зацепиш въдицата и не ти е под ръка е друго , ама то вече не е "фидер".....
Нали и аз съм на това мнение че не е удачно байтрънара на фидер :?
Хвани и Пусни !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Chester написа:
IDA написа:Според мен е безсмислено ползването на байтрънър за риболов с фидер!!! Как ще се осъществява мигновенното засичане при сгъване или откат на връхчето и НАТЕГНАТА линия. Ще трябва всеки път да се хваща пръчката заедно с влакното , някъде над макарата , да се засече , пък после да се врътне дръжката че да сработи нормалния аванс. По-лесно ще е да се лови " на плувка" с байтрънър :D :D :D Просто на нормалната макара трябва добре да се регулира аванса " на скъсване" на повода , за да няма неприятни изненади при удар на нещо едро. Предназначението и идеологията на байтрънъра нямат нищо общо с метода "фидер". Виж , за бяла риба или щука "на дъно"- е съвсем друга работа......Е , ако си зацепиш въдицата и не ти е под ръка е друго , ама то вече не е "фидер".....
Нали и аз съм на това мнение че не е удачно байтрънара на фидер :?
Абе,вие мен сигурно ме имате за голям глупак.Почти никога не ловя само с фидер,най-често ми e хвърлен до щеката за шаран,не виждам защо да не ми е байтрънер макарата,а още повече,че има много добри такива до 50лв.И никъде не споменавам плувката .И понеже колегата от карлово е компетентен по всички видове риболов съм навит на един мач.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”