Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от rashkoto1 »

lusienn написа::D Пичове,
Обиждате ме че никой от
Вас не е пробвал мое чепаре,
И се изказвате в негативна посока.
Колко е лесно да пратя на Киро
10 за сезона,и да ги пробва :D
Трябва да разбереш едно(но ти не искаш).Никой няма нищо против чепаретата ти.
Просто на останалите хора ни писна от стотиците безмислени публикации и снимки и за това има негативизъм.
Получава се , че чепарета ти дори и да хващат едва ли някой ще се пречупи от тази група да ги пробва.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

От тази група всеки си
Прави,естествено,
На никой не му продавам,
Пак естествено,
И влезнах не като търговец,
А търговците са преди мен,
Никой не съм обидил така
Че не виждам проблема,
Освен че съм качвал,
Некви снимки с Чепарета.
Дай са за едни Чепарета,
Да се изпокараме ли :?:
FB_IMG_1546231548485.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

За много години,колеги!
Много здраве,творчески идеи и
много късмет през новата 2019!
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
beldon67
новобранец
новобранец

Мнение от beldon67 »

Здравейте колеги риболовци.ЧНГ на всички,пожелавам ви здраве,щастие,късмет и много слука през 2019 година.Нов съм във форума,скоро се включих и най накрая се престраших и аз да си монтирам Кирилица и да почна и аз да посподелям,техника,тактика и чалъми отговарящи на заглавието на темата.Значи аз се занимавам единственно и само със сафридолов и то на малко особенно за вас място - Мраморно море.Форума го следя от много отдавна и доста ми е помагал в трудни моменти за това сега искам и аз да се отблагодаря по някакъв начин.От 2 год. си връзвам сам чепарета и мисля да споделя някои неща които биха били в полза на предимно неопитните колеги.Първото е едно лепило което прави 'чудеса' при сглобяването на чепаре.Нишката която сме си приготвили за връзване на куката я въргаляме няколко пъти с показалеца в това лепило и се получава невероятно-хомогенна и еднородна сплав,няма къдрене,пудрене или каквото и да е било:(всеки косъм на различно мнение).С други думи:човек който за пръв път в живота си хваща кука,корда и останалите му там атрибути за чепаре,мое си вържи абсолютно читаво чепаре още от първите опити.Като за първи пост за сега смятам че ми стига,да видим кви ще са отзивите,пък после квото те покажат.Останете си със здраве.http://prikachi.com/images.php?images/724/9473724L.jpg
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

beldon67 написа:Здравейте колеги риболовци.ЧНГ на всички,пожелавам ви здраве,щастие,късмет и много слука през 2019 година.Нов съм във форума,скоро се включих и най накрая се престраших и аз да си монтирам Кирилица и да почна и аз да посподелям,техника,тактика и чалъми отговарящи на заглавието на темата.Значи аз се занимавам единственно и само със сафридолов и то на малко особенно за вас място - Мраморно море.Форума го следя от много отдавна и доста ми е помагал в трудни моменти за това сега искам и аз да се отблагодаря по някакъв начин.От 2 год. си връзвам сам чепарета и мисля да споделя някои неща които биха били в полза на предимно неопитните колеги.Първото е едно лепило което прави 'чудеса' при сглобяването на чепаре.Нишката която сме си приготвили за връзване на куката я въргаляме няколко пъти с показалеца в това лепило и се получава невероятно-хомогенна и еднородна сплав,няма къдрене,пудрене или каквото и да е било:(всеки косъм на различно мнение).С други думи:човек който за пръв път в живота си хваща кука,корда и останалите му там атрибути за чепаре,мое си вържи абсолютно читаво чепаре още от първите опити.Като за първи пост за сега смятам че ми стига,да видим кви ще са отзивите,пък после квото те покажат.Останете си със здраве.http://prikachi.com/images.php?images/724/9473724L.jpg

щом работи чепарето и ти е удобно значи всичко е точно ;)
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Аз ще се опитам да разчупя малко темата с нещо полезно. Както знаете в повечето мои чепарета наблягам на светещата боя... която си правя сам. Купувам си светещ прах от LUXNOX (има ги в нета, българска фирма е) и разтварям в паркетен лак. Важно нещо е ,че лака трябва да е без УВ филтър, защото така не може хубаво да се освети и после свети много малко. Паркетните лакове нямат УВ филтър (повечето) и затова е подходящ. Ползвам този от снимката, защото е на водна основа и съхне за час. Напоследък правя и повече чепарета с корабна боя, но предимно в цветните модели, Зелено, тиква, розово... При нея обаче бавното съхнене ме дразни доста. Като ги накача тук по разни фибрани става голяма драма тука. Жената откача като опаша кухнята с куки и не давам нищо да се пипне. :)
49797476_10210715631565785_227926582889545728_n.jpg
Споделете нещо относно боята която ползвате. Дайте да разчупим малко темата и да я спасим :) Нека научим нещо ново.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

beldon67 написа:Здравейте колеги риболовци.ЧНГ на всички,пожелавам ви здраве,щастие,късмет и много слука през 2019 година.Нов съм във форума,скоро се включих и най накрая се престраших и аз да си монтирам Кирилица и да почна и аз да посподелям,техника,тактика и чалъми отговарящи на заглавието на темата.Значи аз се занимавам единственно и само със сафридолов и то на малко особенно за вас място - Мраморно море.Форума го следя от много отдавна и доста ми е помагал в трудни моменти за това сега искам и аз да се отблагодаря по някакъв начин.От 2 год. си връзвам сам чепарета и мисля да споделя някои неща които биха били в полза на предимно неопитните колеги.Първото е едно лепило което прави 'чудеса' при сглобяването на чепаре.Нишката която сме си приготвили за връзване на куката я въргаляме няколко пъти с показалеца в това лепило и се получава невероятно-хомогенна и еднородна сплав,няма къдрене,пудрене или каквото и да е било:(всеки косъм на различно мнение).С други думи:човек който за пръв път в живота си хваща кука,корда и останалите му там атрибути за чепаре,мое си вържи абсолютно читаво чепаре още от първите опити.Като за първи пост за сега смятам че ми стига,да видим кви ще са отзивите,пък после квото те покажат.Останете си със здраве.http://prikachi.com/images.php?images/724/9473724L.jpg
Добре дошъл и браво за това което си решил да споделиш .Мисля че още някъде в началото на темата беше показано как точно се правят тъѝ наречените фишеци или фитили но това няма значение Тъѝ като имаше много спам много хора се отказаха да пишат и четат какво са сподели ли колеги Ще ни бъде интересно на какви чепарета по точно ловите сафрида, размер на бидема цвят на хастара (перушина ,ламе ) и други подобности :drinkers:

Изображение
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Нишките се пръскат при стягането на възела. Тъй че вида на възела и изпълнението имат основно значение. И дали при стягането има добър лубрикант ( аз съм доволен от слюнката)
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

rap66 написа:Нишките се пръскат при стягането на възела. Тъй че вида на възела и изпълнението имат основно значение. И дали при стягането има добър лубрикант ( аз съм доволен от слюнката)
Румба тези фишеци да ти приличат на наплюнчени ?Едва ли има такава плюнка дето като изсъхне да стоѝ така .
Колегата е прав за лепилото за хартия ама и с тапетно лепило пак става :wink:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Имам приятели работят с гел за коса също е вариянт и то не лош аз си ползвам само плюнка.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

stareca написа:Имам приятели работят с гел за коса също е вариянт и то не лош аз си ползвам само плюнка.
Варианти много , всеки сам решава как да връзва :drinkers:
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

Аз ползвам тапетно лепило ,получава се стегнат фишек.
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

Снимки така и не се научих да качвам.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Снимки да качваш май искаше да имаш определен брой мнения(не съм 100%).
Като намажеш с лепилото и после вържеш куката не се ли наклепва всичко
или изчакваш да изсъхне?И като изсъхне как стои във водата ''фишека''?
Аз също съм от плюещите, но ако е пера внимавам да няма допир с устата(че има риск).
Миналата година бях вързал няколко чепарета с жълти ''ювела'' и на пролет бяха ръждясали от плюнката,
та ако се запасявате с такива чепарета е добре без плюнка :)
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

След като намажа с лепилото поставям на парче плексиглас,изчаквам 2-3 часа и мога да връзвам.А във водата лепилото се разтваря още на първото потапяне,пера не връзвам защото няма от къде да си набавя.Спрях да плюнча ламетата откакто ми стана устата в афти и рани.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”