Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Вчера го гледах и ще направя и по този начин чепарета. Трябва само да си направя заготовката с лепилото. Благодаря за съвета . Тъй като имам много свободно време ще си приготва и чепаре само от различни по цветове кринкъл и ще го пробвам. Пробвал ли си такова дали ще лови?[/quote]stiviti написа:Изгледаѝ клипа а материалите мисля че съм ги показал и продължавам да показвам . Каквото не ти е ясно питаѝ в темата ще помага ме Успех !
Със какво да ли съм пробвал че не можах да те разбера ?
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
iliev68
- научил се да хвърля

Това е за загрявка на пръстите.Кука Ювела 10,бидем 0,20 на Дайва,майката е от същото влакно.Като набавя и нови материали ще снимам и куките от близо.Това е останало от миналата година.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Материала с финното пресукано се казва Midgle Flash.stareca написа:Страхотна кука .Един въпрос как се справяш с ламето на нагано при мен с няколко цвята не се получи при най лекото опъване цялата нишка се усуква все едно е ластик .Ядосах се и подарих три пакета ,иначе човека който ги внася и пакетира под марката нагано ми е добър познат.Ако не е тайна първия пакет който е с кринкъла тази марка материали от къде е пазариш.Преди два дена ми донесаха два страхотни цвята кристал флаш на вениярд тия дни ще ги вградя в някой куки.tiho_roev написа:Продължава ме напред с чепаре номер 6
и материалите от които е направено
Пробваѝ с гел и 3–4 нишки не повече без усукване на фишека .
Сега видях че освен розово ами други цветове са на свършване
САЍТА Е http://www.cascadecrest.com/
Последно промяна от tiho_roev на Сря Яну 09, 2019 4:38 pm, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- st_beer
- ще става разбирач

Мой приятел ходи да лови в Гърция риби с каяка и му дадох от моите чепарета различни модели и разцветки. Тогава ползвах влакно на тубертини флорокарбон горила. Бидемите бяха 18 майката 20. Най -добри резултати имаше с шарени и тиквен цвят,но имаше проблем с някакви риби които му опасваха чепаретата. Бях му дал и такива
за чернокоп с дълго рамо и по дебели бидеми и майка ,но на тях не е имал хубави успехи.Ето какви сафриди ми пращаше.

Бях му дал такива разцветки.

за чернокоп с дълго рамо и по дебели бидеми и майка ,но на тях не е имал хубави успехи.Ето какви сафриди ми пращаше.
Бях му дал такива разцветки.
Последно промяна от st_beer на Сря Яну 09, 2019 10:06 pm, променено общо 1 път.
Hobie Mirage Outback
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Браво колега още един се престраши да покаже какво връзва .iliev68 написа:Това е за загрявка на пръстите.Кука Ювела 10,бидем 0,20 на Дайва,майката е от същото влакно.Като набавя и нови материали ще снимам и куките от близо.Това е останало от миналата година.
Избери примерно едно чепаре и опиши с какво си го направил
иначе става като колегата Люси ,чепарета по магазините колкото искаш .
- stareca
- ще става разбирач

Благодарности за сайта доста интересни неща.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Предполагам че си забелязал че водата в Гърция е много бистра ,stiviti написа:Здравейте колеги.Благодарение на ценния ваш опит и аз се уча да вързвам.Имам питане- ако направя толкова шарено чепаре,дали ще има резултат? Ходя за риба в Гърция.
затова ти предлагам този модел чепаре с различни цветове .
жълто бяло червено турско синю и зелено но всичко зависи
колко едра риба гониш Този модел е с 1 номер кука и е
за тъѝ наречените КОКАЛИ но можеш да хванеш скумрия и др.
Напълно те разбирам, каквото и да правя става на 2-3 пласта, инак не е лошо ламе , но голямо приключение докато го наглася.stareca написа:Страхотна кука .Един въпрос как се справяш с ламето на нагано при мен с няколко цвята не се получи при най лекото опъване цялата нишка се усуква все едно е ластик .Ядосах се и подарих три пакета ,иначе човека който ги внася и пакетира под марката нагано ми е добър познат.Ако не е тайна първия пакет който е с кринкъла тази марка материали от къде е пазариш.Преди два дена ми донесаха два страхотни цвята кристал флаш на вениярд тия дни ще ги вградя в някой куки.tiho_roev написа:Продължава ме напред с чепаре номер 6
и материалите от които е направено
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Още ме споменават,
На всяка страница,
А никой не ме е питал конкретно,
За нещо,и почва да плюе по мен,
Без дори да съм му направил
Нещо лошо!
Нямам време много,за писане
Имам си други задължения,и
Не мога да се обяснявам веднага
На всеки в тоя форум.
Дано не ви плюят и вас така,
За нищо!
На всяка страница,
Нещо лошо!
На всеки в тоя форум.
За нищо!
Риболовци.
Колегата бачка с моя материал.
Разликата е малка с мойте,
Аз пускам по дълъг бидем
Тоя сезон,след пробите
Нали всичко съм пробвал от
2010 г.
Картончетата ,ги правя с прорез,
С нагорещена игла шаранджийска,
Не с ножица.
Ламета,и кринкъли съм купувал,
Но привършват,не ги помня всички,
Пък то и ново излиза,
По обяд,щракнах докато обядвах,
Аха да пусна инфо и почнаха
Задачките по реда си!
Аз пускам по дълъг бидем
Тоя сезон,след пробите
Нали всичко съм пробвал от
2010 г.
Картончетата ,ги правя с прорез,
С нагорещена игла шаранджийска,
Не с ножица.
Ламета,и кринкъли съм купувал,
Но привършват,не ги помня всички,
Пък то и ново излиза,
По обяд,щракнах докато обядвах,
Аха да пусна инфо и почнаха
Задачките по реда си!
Риболовци.
Колеги може ли някои които е връзвал чепарета за директен телескоп 8-9 м. с 25-30 куки да сподели как го прави, колко е разстоянието между куките , дължина на бидема ,дебелина на бидема и основното , какви куки използва и ТНТ. Благодаря предварително.
- 1000n
- разбира нещата

С какво толкова Tatsu е по-добро влакно от другите?stareca написа:И аз мисля че си е един и същ Invizx и Abrazx но цената се различава чувствително понякога и от двата съм много доволен все още не съм пробвал единствено от Seaguar ( светия граал) на карбоните Tatsu .tugman написа:Като структура е същия, но до колкото виждам, при сравнения invizoi-то е малко по soft,но може и така да ми се струва
Аз видях на сайта на Seaguar за Америка, че Invizx има 95% одобрение,
за Tatsu подобно нещо не видях,
но и Invizx и Abrazx всъщност се оказаха влакна за сладководен риболов.
И също така и Invizx и Abrazx ги има само на сайта на Seaguar за Америка,
там обаче нямат Seaguare Ace.
На сайта на Seaguar за Великобритания има Seaguare Ace,
има го и в Япония, но явно е съвършено друг тип влакно,
защото е с тотално различни характеристики(издържа по-малко килограми)
от европейския вариант.
Европейският Seaguare Ace бил предназначен основно за сьомга.
SUNLINE твърдят, че розовият цвят на флуорокарбона бил по-трудно забележим за рибите
и приблизително равен брой риби се хващали с розов флуорокарбон и с безцветен флуорокарбон,
като розовият флуорокарбон можел да бъде по-дебел(т.е. да издържа до около 1/2 кг повече)
от безцветния флуорокарбон,
което с други думи би означавало, че например
безцветен флуорокарбон 0.20 е еквивалентен на
розов флуорокарбон 0.21 или 0.22.
Според Seaguare обаче рибите всъщност виждат цветните флуорокарбони.
А броя на повечето уловени риби при влакна с розов цвят обясняват с факта,
че примамката(например воблер) прилича на ранена и кървяща рибка с това розово влакно,
което предизвиква и по-често хищническия инстикт на големите риби.
Казват и това, че розовият, както и червеният цвят се губят по-бързо с увеличаване на дълбочината на водата,
НО ТЕЗИ ЦВЕТОВЕ НА ВЛАКНАТА ТОГАВА НЕ СТАВАТ НЕВИДИМИ, А СТАВАТ СИВИ ИЛИ ЧЕРНИ.
Т.е цветните влакна могат да станат безцветни, но това не ги прави невидими.
Също така Seaguare твърдят, че флуорокарбоните не са напълно невидими!!!
С интерес научих и че марка SEAGUAR е бил първият открит флуорокарбон през далечната 1971г.
Наглостта ти няма граници!lusienn написа:Още ме споменават,
На всяка страница,
Нещо лошо!
На всеки в тоя форум.
За нищо!
След като чу негативни за теб оценки,
качи снимки на заредено огнестрелно оръжие и мъртви твари до него
и когато ти казах, че това не е нормално и ти казах да се закълнеш, че
няма да сториш нищо лошо
нито ти лично, нито чрез други хора
на който и да било потребител на форума или на техните близки и познати
и ако сториш някому зло, то тогава същото зло да те сполети и теб,
ти упорито и тогава и сега продължаваш да отказваш да се закълнеш в горното,
с което само доказваш, че имаш именно намерението
ти лично или чрез други хора злини да вършиш!
За да ти докажа, че аз съм наистина добър човек се заклех в горното(на 21.дек.2018г. в тази тема)
Но ти не можеш да се закълнеш в това, което освен нарушаване на Конституция и закони е и нарушение на
форумните правила:
2.8 - Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън или отправят заплахи към други потребители, група потребители или сайта/форума, ще бъдат баннати или изгонвани без предупреждение.
Да не говорим, че постоянно генерираш спам и че използваш темата,
за да си правиш реклама, което също е и нарушение а форумните правила:
2.7 - Теми и постове целящи безплатна реклама, ще бъдат заключвани и изтривани без предупреждение. Такива могат да бъдат поствани единствено с разрешението на собственика на сайта.
Казваш, че никого не си обидил, но хората те молят да не спамиш,
но ти продължаваш! И това ако не е пренебрежение и обида здраве му кажи!
Красимир Атанасов написа: Люс го познавам лично,и не мога да си обясня нападките към един толкова добър и свестен човек!?
Хора не ви разбирам!G.Petkov написа: Люси е феномен, но е доброжелателен и спокоен човек.
Вие наричате добър и доброжелателен човек, който
не може да се закълне, че няма да върши злини и че ако ги върши е съгласен
същото което извърши да му се върне и на него, така ли!?
А ще се съгласите ли ако lusienn лично или чрез други хора, включително и чрез вас
извърши някому зло, то същото зло да ви сполети и вас?
Ако си наистина затова мир да има,lusienn написа:Аз съм мир да има,
Никой не съм обидил,
Ако ме интересува нещо питам,
А търговците,си знаем работата,
Чуваме се,без да ви пишем тук.
то тогава нямаше да качваш снимки със заредени оръжия и мъртви твари до тях
и щеше да можеш да се закълнеш, че зло не би извършил и че ако го извършиш,
тогава същото зло да ти се върне и на теб!
Как да не си обидил никого?! По-горе вече споменах за обидите ти.
За мен е срам и позор, че си ми съгражданин и постоянно тръбиш,
че си от София. Заради твоите действия и мен ще ме намразят.
Бъди човек! Срамувам се за твоя сметка!
Е да ама в тази тема има недоволни!G.Petkov написа:Люси има голяма тема в "Сладководният" раздел,
Там няма недоволни от него !
Наслука на всички!
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Добро утро! Колега няма нищо по различно от стандартното чепаре като повечето рибари които ловят от брега съединяват 4-5 чепарета по простата причина че едно чепаре примерно с 30 куки да се навие на картонче е предизвикатество ,Тези чепарета по принцип се правят с 12 номер кука и с по тънак ФК или малко по дебел ама по качествен Расмера на бидема е стандартен и разтоянието между куките също .bubamara написа:Колеги може ли някои които е връзвал чепарета за директен телескоп 8-9 м. с 25-30 куки да сподели как го прави, колко е разстоянието между куките , дължина на бидема ,дебелина на бидема и основното , какви куки използва и ТНТ. Благодаря предварително.
Тия са ми излишниtiho_roev написа: Материала с финното пресукано се казва Midgle Flash.
Пробваѝ с гел и 3–4 нишки не повече без усукване на фишека .
Сега видях че освен розово ами други цветове са на свършване
САЍТА Е http://www.cascadecrest.com/
- stareca
- ще става разбирач

Чепаре за 8-ца 35 куки растояние между бидемите 17 санта кука 11 номер дължина на бидем без кука 2,5 санта или дължината на кутйката от куките като мярка.Тежест максимум 25 грама за предпочитане в чепарето да има и голи куки това според моя скромен опит.Влакно 18 на 16 може и по финно но понякога тряскат платерини и губиш чепарето.bubamara написа:Колеги може ли някои които е връзвал чепарета за директен телескоп 8-9 м. с 25-30 куки да сподели как го прави, колко е разстоянието между куките , дължина на бидема ,дебелина на бидема и основното , какви куки използва и ТНТ. Благодаря предварително.