Първия ми излет за шаран-из разкази от криптата

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Първия ми излет за шаран-из разкази от криптата

Мнение от камен »

Първия ми излет за шаран.Преди години/леле като взема тъй да започвам,си мисля че годините май се търкалят/след дълго слушане на истории от моя любим братовчед за риболов на шаран,реших че време и аз да обърна резбата.Тоест от виден иларист-‘’човек който лови илария на морето’’да ставам шаранист.След оглед на въоръжението избирам два броя пръчки/от общо трите които притежавах/,една руска,която сега и викам параболична/щот вече се напасах с модерни наименования/а тогава се казваше-Кашкавалка.И един син прът Макс и Мориц-егати има ли такава фирма изобщо?И така тварим се у Голфу на брадчета и газ на култовия Николаевка,а вътре се носи един аромат на халва,че чак ми се насълзиха очите.
-Брадчет,кво си засмърдял колата с таз алвъ?
-Туй,брадчет знайш кви ги хваща,трай сега кат идем ще видиш.
Ами видях,кат запука един порой още щом пристигнахме,викам си ей тука си умрехме/щот съм виден иларист и кат вида таквоз време си стоим у дома до килотите на буля/.Валя,че към един-два часа и спря.Райчо напече ще кажеш,че не е било.Дойде време за разпъване,ще разпъваш ама тебе някой питал ли те е.Туп,туп и шред нас се изправя един човечец=абе не мязаше много на човек щот само два зъркела му се виждаха-другото кал.
-Пичове,аман-заман ей там с оная баничарка закъсахме,да ударите една ръка,че бързаме.
Туй с бързането го запомнете.И така,тоя филм май всички сте го гледали-с бутането в калта.Да ама на баничката след час и нещо взеха да и излизат сегментите и буталата през ауспуха.От това нещо произлязоха две неща,хорицата казаха ще поизчакаме докато изпръхне и си свалиха въдиците и ги заметнаха пак.А на мене ми се образуваха нерви,кат за цяло неврологично отделение барабар с недоспалите доктори и сестри.Авеййй вий нали бързахте????Повдигане на рамене,и поглед като че току що са се сменили вярата.Теглих една на ум и продължихме с разпъването.Помня още и първия такъм на руската-култовото чепаре,гледах умно и си мислех че ще вадя попчета от гьола,ама кво ли му разбира главата на видния иларист от шарани.С височайшото наставление на брадчета улучих една чужда тапа,и докато приготвях втората,покрай мене премина тайфун.
Ти кьорав ли си брей,не виждаш ли че ще ти отнесе въдицата,ДАЙ КЕПА!!!!!!
Опс,кво ще ми отнесе,къв кеп.
Кепа от багажника-реве оня.Връщам се и докладвам ,че такова нещо не открито каквото и да представлява.Опс ролите се завъртяха,братчеда тегли една и май имаше вина впогледа му,но не съм много сигурен.Но новобранеца си е новобранец-независомо от титлата заслужил иларист-получих ново наставление:
Бегай при ония дет ги бутахме и вземи кепа.
И аз бегам,кво да правя ,няма да изтървам рибата на живота си я.Чинно тичайки донесох това чудно съоръжение наречено кеп и най -накрая изкарахме една животинка към 1,5-2кг.Лелейй ебати звяра,то много арно бре брадчет,а той с професорски поглед –изразяващ нещо като ‘’а много важно’’вика знайш кви по-големи има.Останах си смаян/то май и цял живот съм тъй/.В последствие бях въведен в прелестите на сладководния риболов-към кило плачковска отлежала+дестина шиша .През това време към осем вечерта се настани една инженерно строителна бригада от двама пича и една мома,които метнаха една палатка и два часа я строиха без осветление.От тази гледка плачковската влизаше още по-добре-ами тъй де на чужд гръб и сто са малко.Накрая че този двустаен апартамент се строи само за двама човека,защото единия отиде и чинно си легна в колата.А през това време,ние успяхме да си сглобим и кеп,от чатал на дърво и мрежата на багажника на Голфа.Това нещо тежеше колкото 20 кепа,ама нейсе не може то тъй без тоя култов рибарски инструмент.Към 11ч вечерта се чу дингири-мингери,но явно след толкоз огнена вода на брадчеда май му беше все тая и вика –въри дърпай.И аз дърпам-тоест навивам само на макара/горката тя/.Най накрая и аз изреках сублимната фраза дай КЕПА.
-Къф кеп бе,я е дигай не ми са пръй на момиченце
Ама-няма ама,няма бама дигай кат ти казвам.
И аз дигнах на въдицата беше уловен първия ми шаран-без кеп.
Доколкото си спомням на другия ден май повече риби не сме хващали,но този първи риболов за шаран от който ми остана крастата до ден днешен ще го помня цял живот.Е докато не пипне склерозата,ама това са други теми за размисъл.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Първия ми излет за шаран-из разкази от криптата

Мнение от snegk »

Брат,да вземеш докато чакаш шараните да спретнеш някое романче.Така хем удоволствие,хем ще изкараш някой лев(то не,че сега някой чете ама.....)Иначе ти се отдава поезията.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

:lol: :lol: :lol:
Интересно начало, как да не го запомниш!?
Не само риболова на шаран ти се отдава Камене, и в разказите ти върви.

Успех през новия сезон.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение
Изображение

Камене,адмирации от мен,добре ги редиш.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Браво :!: Браво за шараните,но най-вече за сладкодумието ти!Знаех си аз,че във Форума си имаме и таланти :lol:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
fest
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fest »

Камене,така не съм се забавлявал от.....последния ти разказ!!!Имаш страхотно увлекателен стил,а тази случка сигурно ще ми стане любима(луд фен съм на шаранджийския риболов)!Сега си пия биричката и ще се поразровя за други разкази.....дааа хубав неделен ден........а ти продължавай да ни радваш все така :D :D :D :D :D :D :D
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Е, който може си го може - евала за сладкодумието. Наистина интересна случка, как да я забравиш! Не разбрах колко е бил твоя шаран, че си го извадил без приспособлението, наречено кеп! :)
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

камен написа:Е докато не пипне склерозата,ама това са други теми за размисъл.
Затова трябва писане в форума...като ни пипне склерозата четеме форума и си спомняме.... :wink:
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”