Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Кире веднага ти отговарям а ти сам прецени да ли влияе сонара на рибата
Сонара ми е този модел с тоталскан сонда. Демек 4 сонди в един корпус
https://www.youtube.com/watch?v=aNDVNOGEZ78
Отделно имам видеокамера дето мога да гледам дъното когато е бистра водата
https://www.youtube.com/watch?v=NK59ysywWEM
Сонара ми е този модел с тоталскан сонда. Демек 4 сонди в един корпус
https://www.youtube.com/watch?v=aNDVNOGEZ78
Отделно имам видеокамера дето мога да гледам дъното когато е бистра водата
https://www.youtube.com/watch?v=NK59ysywWEM
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Покрай сонарите да внедря още един модел:
"Withe death"
Eдно пресукано в ув спектъра съм пропуснал да заснема.
"Withe death"
Eдно пресукано в ув спектъра съм пропуснал да заснема.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
[quote="rashkoto1"]Покрай сонарите да внедря още един модел:
"Withe death"
Eдно пресукано в ув спектъра съм пропуснал да заснема.[/quot
Записвам го под номер 20
"Withe death"
Eдно пресукано в ув спектъра съм пропуснал да заснема.[/quot
Записвам го под номер 20
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Продължава ме напред! Днес ще ви покажа модел от синьозелената гама
За предпочитане е в Бургаския залив Ще е добре ако някоѝ колега от Бургас сподели негови наблюдения
Ето и материалите за направата на модела .
За предпочитане е в Бургаския залив Ще е добре ако някоѝ колега от Бургас сподели негови наблюдения
Като започвах с този риболов имаше само зелени чепарета с червени главички. Все на тях залагахме с баща ми ,но и нямаше много база за сравнение. Преди няколко години обаче почнах сам да си правя чепаретата и експериментирах с всякакви цветове. Най-много ми вървеше лилаво, розово, оранжево и разбира се БЯЛО!!!. От тогава много рядко си правя зелени чепарета. Може да е грешка, но зеленото някак ме връща в 2001,2002 а тогава хич не бяхме опитни и улова беше минимален. Просто не ме кефи тоя цвят.tiho_roev написа:Продължава ме напред! Днес ще ви покажа модел от синьозелената гама
Светло зелено,го взима още
От май месец,на мен ми е задължителен,
Цвят.
Септември също го яде ,
За лятото не знам,но на който
Съм дал не се е оплаквал от липса,
На улов.
От май месец,на мен ми е задължителен,
Цвят.
Септември също го яде ,
За лятото не знам,но на който
Съм дал не се е оплаквал от липса,
На улов.
Риболовци.
Убедих се с годините ,че зеления цвят е най работещ особенно от брега и то надвечер имам приятел които друг цвят не признава за риболов от брега и тая есен за пореден път видях как ни прави разлика . Наредили сме се 20-30 калпака на вълнолома часът е 18 -18,30 вече рибата почва да приближава брега ,всички вземаме 3,4,5риби а аверчето само синджири 7,8,9 но в чантата му освен зелени чепарета други няма(най обикновенни без крънкали ,мреъкали и темподобни от 3 лв.) и това не е единичен случай ходим за риба след работа почти всеки ден стига морето да позволява.
Аз също,го разбрах от брега.
И то също привечер на стъмване,
Лових на шарено чепаре,
Всички зелени куки имаха риба,
Тиквата ми беше незахапана кука,
Розовата от време на време,
Синята и тя.
Това се случи през май на вода,
Все още студена,и мътна.
На кея на Приморско.
На 12 май 2018 взех 130 сафрида,
От брега за час и половина.
Вече есента всички цветове си работеха,
Без проблем.
И то също привечер на стъмване,
Лових на шарено чепаре,
Всички зелени куки имаха риба,
Тиквата ми беше незахапана кука,
Розовата от време на време,
Синята и тя.
Това се случи през май на вода,
Все още студена,и мътна.
На кея на Приморско.
На 12 май 2018 взех 130 сафрида,
От брега за час и половина.
Вече есента всички цветове си работеха,
Без проблем.
Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Аз пък като го почнах,само ишил бяха чепаретата за сафрид и други дребни риби,gergi_81 написа:.........Като започвах с този риболов имаше само зелени чепарета с червени главички..
ама наистина всякакви модели се ловяха на тях,и през цялото лято плюс това,
И скумрии имаше още къде 79-80-та година,ама излизаха за 20мин.,къде към 08:30,и после на другата сутрин пак.
При пролетно и есенното преминаване на сафрида - всичкото чепаре е ловящо.
Пунта е юли,август и половината от септември да го накараш да налита,иначе го има,ама се прай на ударен.
Една година пред Паша дере,на около 700м навътре,ни налази яка хамсия,
абе къде "пийсе санта"парчето,отворило уста както оня кит,гълта си планктона,бяга от куката.
Планктона налиташе на куката,ама рибата не ще.
Те за такива моменти търсим КАЧЕСТВЕНОТО ЧЕПАРЕ.
Като дойде мараджалъка ( те тези два месеца и кусур ),които са най-подходящи за морето,
няма ветрове,няма вълни,има само силно слънце.Не говоря за периодичните смени на
циклоните,ама те траят по 3-4 дена,аааа - и щормовите моменти са тогава,тях никой не може да ги предвиди.
Обаче пък какви скорпиди излизат тогава - мечта.
Ай наздраве - вий си вързвайте чепаретата,аз каквото съм знаел съм го показал.
Сега е ваш ред.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Ееех спомени спомени навремето нямаше ламета имаше само перушина предимно от токачка другите видове бяха с връзки в ловнорибарския магазин .Като се сетя колко са на гонели от морска гара там дето спираха кометите го ловяхме сафрида на ръка без въдица .а за отвън не съм си и го помислял а си отишъл а си изял някоѝ шамар от някоѝ дядка дето лови. Години години а сега вече на мен ви викат дятка и баѝ ама не се давам още .
ТА по темата моѝте наблюдения са че в средата на маѝ месец минава едно топло течение от юг с което идват леферите да си хвърлят хаѝвера и тогава има и планктон и за това предпочитания цвят е зелен син или като на фибрана синюзелен . До сега не ми се е случвало водата да е студена и мътна
Съжелявам за дългия пост ама може да е е от полза за начинаещите хващачи рибари .
ТА по темата моѝте наблюдения са че в средата на маѝ месец минава едно топло течение от юг с което идват леферите да си хвърлят хаѝвера и тогава има и планктон и за това предпочитания цвят е зелен син или като на фибрана синюзелен . До сега не ми се е случвало водата да е студена и мътна
-
canidimex
- научил се да хвърля

Здравейте ,да кажа и аз нещо като купувач, може пък да съм ви полезен.Пробвал съм тикви ,дини, пъпеши ,пъстри и какво ли още не, но за мен съм намерил формулата в синьото ,зеленото и перушината, и затова такива си поръчвам. Ще е добре както е направил колегата tiho_roev линк с негови чепарета та да се знае кой какво прави. Благодаря.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Всеки купувач сам решава от къде да купува да ли от пазара или от производителиcanidimex написа:Здравейте ,да кажа и аз нещо като купувач, може пък да съм ви полезен.Пробвал съм тикви ,дини, пъпеши ,пъстри и какво ли още не, но за мен съм намерил формулата в синьото ,зеленото и перушината, и затова такива си поръчвам. Ще е добре както е направил колегата tiho_roev линк с негови чепарета та да се знае кой какво прави. Благодаря.
- stareca
- ще става разбирач

На Агалина от брега без зелено и тиква си загубен.Лилавото във всички разновидности не работи добре поне от три години го мъча там резултатите са завидно по слаби.Закачал съм при бол риба взема се по 2-3-4 макс докато колегите товарят това е факт пък кой каквото иска да ми говори.От лодка обаче е коренно различно, това става дума за пролетния.Знам че много колеги няма да са съгласни с мен но това са си мои изводи лилавото ми работи само в комбинация с други цветове .
Аз съм също от , (старата школа) ,ТА ... ... Това си лови от ,,Живково,, до СЕГА ,без значка ,от лодка или бряг ... !!!

Кажи,за кога и къде е номера.
Аз почнах да показвам,Чепарета с улов,
Цвят,сезон време,и ме отрязаха.
А фризери пълни
Аз почнах да показвам,Чепарета с улов,
Цвят,сезон време,и ме отрязаха.
А фризери пълни
Риболовци.