Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Колегата rashkoto 1 ме провокира ,ще се опитам и аз да кача малко снимки (малко съм скаран с технологиите).Връзвам в тези десет разцветки от две седмици направил съм около 200 бидема на кука 12 номер .Ще си правя чепарета за директен телескоп с по 25-30 куки , дължината на бидема с куката ми е 3,5 см. а разстоянието между куките 20 см.От три сезона ползвам тези флуоркарбони на LINESYSTEM както за чепарета така и за други поводи и такъми и съм доволен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз врътнах едни номер 12
Поръчка за приятел,иска ги
От материал светъл,да е синтетика
И му сложих от ролките на Яни
И по едно,две с топченца. Бидем по дълъг иска за от лодка.
После направих за ЧРД на Краси
Те тия. За херинга кука номер 7 влакно
Seaguar 0.205/0.235.
После ми писа Синчо за първи чернокоп,
Да му вържа малка кука с дебело влакно
Да пробва и да е с новата патица те тая Те перата хубавите са малко,около крилата
Са дългите и бързо свършват.
Тръгнаха поръчките,от рано.
Поръчка за приятел,иска ги
От материал светъл,да е синтетика
И му сложих от ролките на Яни
И по едно,две с топченца. Бидем по дълъг иска за от лодка.
После направих за ЧРД на Краси
Те тия. За херинга кука номер 7 влакно
Seaguar 0.205/0.235.
После ми писа Синчо за първи чернокоп,
Да му вържа малка кука с дебело влакно
Да пробва и да е с новата патица те тая Те перата хубавите са малко,около крилата
Са дългите и бързо свършват.
Тръгнаха поръчките,от рано.
Риболовци.
Тея 7 за херинга ,хариб (блеч) ли имаш предвид? Пробвай 23 на 26 да вържеш даже може и по дебело и по тъмни разцветки черно ,лилаво ,синьо, червено.и на по голямо разстояние кука от кука 18-20 см.Черното е добре да е перо със златни нишки и куките може да са малко по натоварени .
За Херинга му вързах,номер 9
Червена кука шарена скъса им трътките
Те такова нещо
Червена кука шарена скъса им трътките
Те такова нещо
Риболовци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Каква херинга в Черно море бре ????? 
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
За братчеда с черното око дунавска скумрия или харип, е вид Селдова проходна риба. Изхранва се в солени води, а за размножаване навлиза в сладките води на реките. Атлантическата херинга (Clupea harengus, също селда) е морска стадна риба от семейство Селдови. В МЕТРО я има маринована .КИРО написа:Каква херинга в Черно море бре ?????
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Супер са, а не е ли малко къс бидема или на теб ти е ок.bubamara написа: rashkoto 1 ме провокира ,ще се опитам и аз да кача малко снимки (малко съм скаран с технологиите).Връзвам в тези десет разцветки от две седмици направил съм около 200 бидема на кука 12 номер .Ще си правя чепарета за директен телескоп с по 25-30 куки , дължината на бидема с куката ми е 3,5 см. а разстоянието между куките 20 см.От три сезона ползвам тези флуоркарбони на LINESYSTEM както за чепарета така и за други поводи и такъми и съм доволен.
Ааа после видях, че говориш за директен телескоп и сигурно за това са по къси.Аз нямам опит с такъв.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- stareca
- ще става разбирач

При мен стандарта е за директен 2,5 санта ,за спининг от бряг 4,5 санта за лодка 6 санта БЕЗ КУКАТА.
Миналата година да ме пита някой всичките чепарета ги навързах на 3,5см за бряг за лодка за директен . Извода е ,че от бряг нямаше голям успех сравнение с други колеги ,вземах ама синджири нямаше докато не сменя с по дълаг бидем. От лодка чак да не повярвам много добре имам баджанак дето с риболов си вади хляба дето се вика ,подарих му 3-4 за проба звани след някое време вика Баджо прави давай разплаках си аверите и така си заслужиха два три излетя ,че и аз си хванах и ги изпробвах. За харип НЕ стават (там е друга бира),а за директен не се оплаквам взимам си риба доволно а пък хамсията направо я късам и на директен и от бряг.
Аз имам всякакви дължини,
Но вече твърдо ловя на дълъг
Бидем.
Купих си мека пръчка,и
За бряг и лодка връзвам с дълъг бидем
Еднакво.
Те днешните бидеми.
Синчо ще е първия с тях,
И за мен не съм правил такива.
0.235 е повода кука номер 8,
За първите чернокоп и мешано
Със сафрида. Черното перо е от опашката на
Патицата.
Но вече твърдо ловя на дълъг
Бидем.
Купих си мека пръчка,и
За бряг и лодка връзвам с дълъг бидем
Еднакво.
Те днешните бидеми.
Синчо ще е първия с тях,
И за мен не съм правил такива.
0.235 е повода кука номер 8,
За първите чернокоп и мешано
Със сафрида. Черното перо е от опашката на
Патицата.
Риболовци.
- stareca
- ще става разбирач

Колко дълаг от бряг?
Колега за лодка има значение дали ловиш на ветрило или на пропадане. Прекалено дългия бидем залепва и се усилва около основното и разваля играта , като е на ветрило става ама на пропадане не и обратно с късия на пропадане е шест на ветрило няма слука. Зависи каква риба търсиш със сонара(горна долна),теченията също променят нещата, тежестта също е от значение в зависимост от условията и за съжаление за мен поне чепарето като разцветка е последния проблем даже големината на куката е по важна ,като има риба на всичко взема като няма тогава е майсторлъка какво ЧЕПАРЕ да закачиш съобразено с горе описаното и да вземаш риби въпреки всичко. И пак ще повторя ЗАДКОРМИЛНОТО устройство+умствения багаж и опита не на последно място са най важни има да се учим още и да връзваме като замаяни. Поне аз със всеки риболов се уча и откривам грешки както и добри попадения въпреки ,че отдавна рибарствам по сукаци и каманаци но затова е любимото хоби. НСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Stareca 6см с куката ловя предимно номер 10
Аз 6 за сафрид говоря,
За по едро качвам дължината
На бидем,никога не свалям.
Те номер 8 кука,с по дебеличо
Влакно Тука сложих още по дълъг бидем
По мое усмотрение.
Никой не съм питал Софиянец съм.
За по едро качвам дължината
На бидем,никога не свалям.
Те номер 8 кука,с по дебеличо
Влакно Тука сложих още по дълъг бидем
По мое усмотрение.
Никой не съм питал Софиянец съм.
Риболовци.
И аз съм на този размер, доволен съм.bubamara написа:Stareca 6см с куката ловя предимно номер 10
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!