Изпробвах,новите такъми.

Модератори: bobopeli, sapuna

IBRAMS
новобранец
новобранец

Изпробвах,новите такъми.

Мнение от IBRAMS »

Днеска бях на Панчарево,с цел да пробвам новите си,мач пръчка,макара,фидер,столче,и ботуши.Понеже за първи път щях да ловя с мач и фидер,отидох срещу гребната база откъм гората.Избрах т ова място защото там имаше много малко хора,за разлика от "персийския залив" където беше фрашкано.Изках докато мятам фидера и мача като за първи път около мен да е празно за да съм по спокоен.В 12 часа вече бях направил захранката и метнах фидера с кука номер 8 с цел да избягна кълването на дребни риби затова сложих по голяма кука.Целта ми беше мача а фидера го мятах просто за да добия опит.След като направих мача,и заметнах има няма 5 мин хванах първата бабушка,което ме изкефи много.За жалост имаше и вятър а плувката ми беше " Шекспир "5 грама която за жалост още на този първи излет с нея се разцепи на две.Бях пропуснал в събота понеже бях на работа да се заредя с по масивни ваглери за по силен вятър.Извадих един стар истински ваглер обаче само два грама.Започнах да мятам с него в гадният вятър,плувката се показваше много малко над водата и с тези вълнички и отражения от слънцето много трудно се виждаше.Почти 40% от времето плувката не се виждаше,но въпреки това все пак успявах да видя кълванета въпреки че дестинацията беше 10-15м.Така с този измъчен лек ваглер успях да хвана 1.300кг бабушки и останах много доволен от мача.Нямах почти никакви проблеми с пръчката защото имах тренинг с 4 метров телескоп с който лових на подвижна плувка дълги години,и сега ловейки с мача и тази макара беше истинско удоволствия да усещам трептенето на рибата.На фидера за моя радос също успях да хвана една не лоша бабушка и бях много доволен въпреки че фидера го замятах много рядко и почти не остана време да му гледам върха.Считам този излет успешен за мен защото въпреки малкото риба изпитах навероятно удоволствия от риболова с мач и фидер.Тези който ме посъветваха да си взема мач 4.50 см мисля че бяха прави за което съм им много благодарен!
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Re: Изпробвах,новите такъми.

Мнение от cecodevil »

Честито за новитв такъми и браво за улова,да си ги ползваш с здраве и да хващаш много риба с тях.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”