Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Изпробвах,новите такъми.
Изпробвах,новите такъми.
Днеска бях на Панчарево,с цел да пробвам новите си,мач пръчка,макара,фидер,столче,и ботуши.Понеже за първи път щях да ловя с мач и фидер,отидох срещу гребната база откъм гората.Избрах т ова място защото там имаше много малко хора,за разлика от "персийския залив" където беше фрашкано.Изках докато мятам фидера и мача като за първи път около мен да е празно за да съм по спокоен.В 12 часа вече бях направил захранката и метнах фидера с кука номер 8 с цел да избягна кълването на дребни риби затова сложих по голяма кука.Целта ми беше мача а фидера го мятах просто за да добия опит.След като направих мача,и заметнах има няма 5 мин хванах първата бабушка,което ме изкефи много.За жалост имаше и вятър а плувката ми беше " Шекспир "5 грама която за жалост още на този първи излет с нея се разцепи на две.Бях пропуснал в събота понеже бях на работа да се заредя с по масивни ваглери за по силен вятър.Извадих един стар истински ваглер обаче само два грама.Започнах да мятам с него в гадният вятър,плувката се показваше много малко над водата и с тези вълнички и отражения от слънцето много трудно се виждаше.Почти 40% от времето плувката не се виждаше,но въпреки това все пак успявах да видя кълванета въпреки че дестинацията беше 10-15м.Така с този измъчен лек ваглер успях да хвана 1.300кг бабушки и останах много доволен от мача.Нямах почти никакви проблеми с пръчката защото имах тренинг с 4 метров телескоп с който лових на подвижна плувка дълги години,и сега ловейки с мача и тази макара беше истинско удоволствия да усещам трептенето на рибата.На фидера за моя радос също успях да хвана една не лоша бабушка и бях много доволен въпреки че фидера го замятах много рядко и почти не остана време да му гледам върха.Считам този излет успешен за мен защото въпреки малкото риба изпитах навероятно удоволствия от риболова с мач и фидер.Тези който ме посъветваха да си взема мач 4.50 см мисля че бяха прави за което съм им много благодарен!
- cecodevil
- сериозен играч

Re: Изпробвах,новите такъми.
Честито за новитв такъми и браво за улова,да си ги ползваш с здраве и да хващаш много риба с тях.