Заповед???

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
tazy
новобранец
новобранец

Заповед???

Мнение от tazy »

Много се чудех дали изобщо да започвам тази тема , къде и е мястото , и че може би след прочитането и много хора ще се възползват и ще злоупотребят. Въпреки всичко трябва да говоря защото тук има много хора които наистина милеят за водоемите и рибата.
Днес ми се наложи да да извърша проверка на рибари по сигнал на съвестни граждани. Същите ловиха риба в района на една река в близост до Смолян. Сигнала беше подаден от човек , който цял живот се е занимавал с лов и риболов като хоби , полагал грижи за реките в района на дружината в която е член . В момента е член на управителния съвет към тукашно сдружение . Реката по-принцип трябваше да бъде забранена за риболов, но както всяка година тъпата агенция не си е свършила работата и 2 месеца след започване на риболова на пъстървови риби все още я няма. Направо съм бесен ако изобщо състоянието ми може да се оприличи по някакъв начин .
Както всяка година 2-3 месеца абсолютно всички реки са разрешени и никой не може да ти каже копче. Тази агенция ама изобщо не си върши работата .Ама толкова ми е ...... ще спра до тук .
ДО КОГА НЯМА ДА ИМА ЗАПОВЕД
Тя трябва да излезе най-късно до 20 януари ама няма . Просто никой не го е грижа това е . Ако модераторите смятат че темата не е за тук нека я преместят
Предполагам много от вас са се спрели от излет до някоя река поради това че са знаели че е забранена, само от приказки от уста на уста без да са виждали заповедта. ох
така ще е докато има хора които които просто не стават ама за абсолютно нищо и им се дава власт да управляват .
zizi_bg
новобранец
новобранец

Re: Заповед???

Мнение от zizi_bg »

Абе приятел...какво се чудиш. Нали знаеш че най-големите брекониери са тези които ни управляват!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колега Tazi, има заповед от 15.01.2008г. на ИАРА за забраната! Тя е публикувана и в нашият форум ! За Смолян са забранени реките Буйновска, Караджа дере, Кутелска, Маданска, Тикалска, Глогинска, Арда, Чеирска, Герзовска, Крива река, Черна, Чудни мостове, Сивинска, Широколъшка и Триградска. Аз понеже не се толкова вълнувам от този риболов във вашия район, не съм отбелязал подробностите, като от къде и до къде са забранени. Но те са описани в текста на "Забраната". Мисля, че е в "Разни" . Не се сърди напразно, а питай! Все някой ще ти помогне!Айде на слука ! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
tazy
новобранец
новобранец

Мнение от tazy »

Това не е заповед а съобщение до заинтересованите лица за откриване на производство по издаване на общ административен акт за въвеждане на целогодишна забрана за извършване на риболов през 2008г. Това не заповед а само процедурата предхождаща заповедта . Това означава че всеки от вас може да отиде да си лови където му е кеф , освен в защитените територии за които забраната е описана в заповедта за обявяване по ЗЗТ.
Затова казвам че за поредна година агенцията , може би умишлено не я издава на време. Направете справка да видите през миналите години кога са издавани заповедите :?: Ще се уверите че съм прав.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Брат бях там 2 месеца,разговарях с много колеги и всички те ми обясняваха къде ловят,дори и в магазините ми обясниха къде е забранено,но да не се притеснявам..Ловят навсякъде,няма забранени места за местните.Единствено на Девин имаше контрол.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”