ОВЧАРИЦА ЕКО

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

ОВЧАРИЦА ЕКО

Мнение от alcora »

дали да не помогнем на арендаторите с идеи !
четох някаде във форума че овчарица е извънземен водоем !
подкрепям изцяло това мнение !
може ли някой да се похвали с повече трофейни риби от някой друг водоем ?
НО !
наистина язовира започва да се превръща в бунище !
вина за това имат не само риболовците а и арендаторите
в крайна сметка язовира е извънзем - извънземни са и посещенията !
сигурен съм че когато се разчуе че рибата ,,дава,, на водоема се събират по повече от 200-300 човека НА ДЕН !!!
и всеки знае че ако не храниш няма да доиш :) с една дума хвърлят се тонове царевица и какви ли още не захранки !
ако не заради таксите поне от уважение към това че храним рибата :) би могло арендаторите да сложат по някоя стойка от арматура :)
и когато взимат първа такса на някой новодошъл да му дават торба за боклуци !
тези 20 ст . определено са си инвистиция !!!
от юни месец съм ходил най малко 12-13 пъти от 2 до 3 денонощия ! върнах се и вчера от там но направо не ми се показват снимките
с пвц бутилките може да работи цял завод за преработка на отпадаъци ! нали не си мислят арендаторите че ще си ги насипя в багажника и ще си ги нося в пловдив !
чак започва да не ми се ходи там :(
пишете колеги !
пишете за това че не са пропуснали никога таксите !
не правят нищо за екото около водоема !
минават наистина когато си искат посред нощите !
нека минават по ранко в нормалното време за разрешен шум :))) 23 часа през лятото ! да си взимат таксите а когато минават по късно да си вадят сами живарниците и ако няма примерно такса на чистачката на предното стъкло на колта нека те будят тогава :))
в крайна сметка обикновенно първата нощ не мигвам :)) но на втората вече съм умрял :)) така че нека ме оствят да си почивам след 23 освен ако сам не съм решил да се възползвам от разрешения нощен риболов :)
боже написах роман :)
ама пишете и вие защото едва ли някой от вас не е ходил на овчарица и независимо от валатите със сигурност има и извънземен излет от него !!!

ВЛЮБЕН СЪМ Е ТОЗИ ЯЗОВИР !
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

НЯКОЙ :!: преди време ми беше казал да си трая и да си плащам таксата без да мрънкам :!: Пак си го казвам-АКО ИМ СТИСКА ДА ДОЙДАТ ДА МЕ СЪБУДЯТ ПРЕЗ НОЩТА :!: :twisted: Въпреки че охраната нямат вина за безобразията на ОВЧАРИЦА :!: ВИНОВНИ СА АРЕНДАТОРИТЕ И ТЕЗИ КОИТО СТОЯТ ЗАД ТЯХ :idea: :twisted: :evil:
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Напълно си прав :!: И аз съм го забелязал същото с боклуците :evil: Когато палим огън ,събираме околните буклуци и ги изгаряме,ама дали всеки прави така :?: Относно арендаторите съм напълно съгласен :x
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Наистина актуална и необходима тема,но дали ще има ефект от нея.Повечето от вас знаят,че и на мен "ми е хвърлен пъпа там".Снимките от последните ми излети са все от кръста на горе,а защо?Защото колкото и да се старая поне моят бивак да е чист не мога да насмогна.В лятната суша и горещина паленето на огън е немислимо,така че не Ви съветвам да си правите експерименти.Вариации за решаване на проблемът има,но едва ли някой ще се захване да ги търси.Докато водоемът е златна мина за някои,мерки няма да се вземат.Престанем ли да го посещаваме,падне ли дневният оборот,вземат ли Нивите да обикалят на червено,може и да се замислят от "Номиком".Идеята с кошове и пликове е добра,но нали се сещате какво се получи на моста преди година две - пълни до преливане кошове,рояци мухи и отвратителна смрад.От тогава кракът ми не е стъпвал там.Правил съм си експеримент да си набележа отпадъци,които заварвам отново и отново в продължение на месеци.Иначе камионите за отпадъци редовно минават,но в посока...надолу.Защо?Ами защото там или се плаща яко или си баровец връзкар.А аз искам да ми е чисто,както се казваше в една реклама.Решението е няколко дневна работа под опеката на местното бюро по труда и след това наше и само наше задължение да опазваме на чистотата.Едва ли ще има ефект от цялата тази пропаганда бих я нарекъл,но искренно се надявам да е така!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
pe6ito
новобранец
новобранец

Мнение от pe6ito »

Според мен някой трябва да пише на господари на ефира за да се реши проблема не съм ходил там ама мисля да отида.Дано да не остана разочарован от него.Наслука на всички.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

не си ходил на овчарица!!! голям пропуск !
ако съм от Стара Загора наистина отвреме на време ще си ходя и до къщи ;))))
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Напълно подкрепям идеята за някакви контейнери за смет всеки път когато ходим там събираме боклуци с часове пълно безобразие! :evil:
Много ги накъсвам... кордите!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

:twisted: Проблема с боклуците мисля,че няма да се разреши с писане,караници,и форуми,според мен трябва закон,например ИАРА когато проверява билети,брой въдици и други ти ми работи,трябва на първо място да изискват -риболовеца дали има торба за смет,после билета,и ако няма торба глобата да е по висока от тази ако нямаш билет,защото който си хфърля боклука безразборно,той унищожава и рибата и околната среда,затова глобите трябва да са по-високи когато си изхвълшиш боклука край водоема отколкото да имаш билет и да сереш навсякъде....АБЕ В ТОЗИ ФОРУМ ИМАЛИ НЯКОЙ ОТ ИАРА :?: :?: :?:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

OFF:
Nedeltcho Delev написа:...затова глобите трябва да са по-високи когато си изхвълшиш боклука край водоема отколкото да имаш билет и да сереш навсякъде....
Аз си имам и билет,че и талон! :lol:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kozov
новобранец
новобранец

Re: ОВЧАРИЦА ЕКО

Мнение от kozov »

наистена има много миэеря
Последно промяна от kozov на Пон Мар 24, 2008 9:33 am, променено общо 3 пъти.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

kozov написа:zdravei. az sam ot nova zagora. za ov4arica, se znae 4e non4o ne pla6ta naem a sabira taksa i do kolkoto znam tazi godina e 10lv. a mejdo drugoto ribarskoto drujestvo se opitva dago vzeme no non4o pla6tal kadeto triabva. taka izvestnia iazovir ov4arica e stodenoto a toploto se kazva IAZOVIR BIAL KLADENEC. TOVA GO ZNAM OT RIBARSKOTO DRUJESTVO.
Пиши като Българин.Каво общо има гореспоменатото с хигиената.За хигиената на Овчарица и топлото езеро е под всякаква критика.Където има варели,те са пълни,а пък на другите места да не говорим.Само,че тази мизерия си е правим ние.Аз цяло лято плюс моите боклуци за излета събирах и по един чувал всяка седмица,на следващата(а това е след 3 дена)пак е същото.Няма да казвам тук селиния,защото градовете са хиляди пъти по мръсни.И изобщо колкото по малко обвиняваме другите и гледаме собственото си поведение,толкова по-добре ще си живеем.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Гледайте някой от да не разбере какви ги бръщолевите,ще видите Овчарица през крив макарон.

Илийка,защо им събираш мръсотийте на другите ??? Всички ходат и хвърлят а после се правят на големи чистници.Да неби Нончо да е направил тази мръсотия ???Рибарите я правят!!!А на колегата дето пише че Нончо не плащал никакъв наем за язовира а само събирал,искам да го попитам,от къде я има тази информация или си ги приказват там във Нова Загора колкото да не заспиват !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
epg_66
новобранец
новобранец

Мнение от epg_66 »

хубав язовир но такса 10лв охраната се заяжда за всичко.пущат мрежи пред теб и ти казват да си гледаш работата!охраната са мутри на рекитьора НОНЧО ВОДЕНИЧАРОВ.той не може да ги контролира и те вземат такса по няколко пъти или ядеш бой?РИБОЛОВА ТИ СЕ ОТЩЯВА!!!!!!!?????????ПРОВЕРЕТЕ САМИ!!!!!!??????
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

epg_66 написа:хубав язовир но такса 10лв охраната се заяжда за всичко.пущат мрежи пред теб и ти казват да си гледаш работата!охраната са мутри на рекитьора НОНЧО ВОДЕНИЧАРОВ.той не може да ги контролира и те вземат такса по няколко пъти или ядеш бой?РИБОЛОВА ТИ СЕ ОТЩЯВА!!!!!!!?????????ПРОВЕРЕТЕ САМИ!!!!!!??????
Е тва направо ме разби... :rolleyes: :axe: :shock: :lol: :lol:
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”