Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

капо
капо
Вчера-30.03,бяхме с групата на ТЕЦ 1-Гълъбово.Сложихме скарата,мръвките,кюфтенца,извадихме бирата-въобще всичко както си му е реда.Подготовката за риболова-аналогична.Сменяхме всевъзможни монтажи,царевица,теста,захранки,аромати и НЯМА шаран.Трябва да подчертая,че търсехме единствено шарко-никаква каракуда!Аз закачих един сутринта,но до брега се откачи.Въпреки тоталния неуспех,си прекарахме перфектно,но искам да подчертая-такова нямане при толкова богат на риба водоем е единствено следствие на ШИБАНИТЕ БРАКОНИЕРИ,КОИТО ЗИМАТА ЕБАХА МАМАТА НА РИБАТА.Ако е останал шаран-говоря от КИЛОГРАМ нагоре,то той е много наплашен от ТРОЙКАДЖИИ,МРЕЖАРИ,ПАРАШУТИСТИ и всякакви такива НЕЩАСТНИЦИ.Възмутен съм,защото всички водоеми са на това ниво,а когато си тръгвахме и си СЪБРАХМЕ БОКЛУЦИТЕ,всички гледаха като патки,че го правим.
НЯМА УПРАВИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С МИШОЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЯМА УПРАВИЯ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С МИШОЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: капо
[quote="dino"]Сложихме скарата,мръвките,кюфтенца,извадихме бирата-въобще всичко както си му е реда. И на тва ако кажеш капо 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
аз бях в събота там и никой не вадеше риба за шаран говорим.Имаше епизодични риби под колограм.Всички чакаха вечерта за сом но и сом не пипна с изключение на един изваден по бракониерски метод на тръбите беше кам 20 кг имам и снимки.А пък парашутисти колкот щеш има си в изобилие.В неделя бях на искрица там също нямаше кълване,някои колеги вадеха бели риби но имаха стръв-уклей пак аз само царевица,но другия пат ще знам.Успехи на всички!!!

Където качеството е от значение!
колегa,
несе притеснявай за това че простаците са Ви гледали като извънземни. Щом като не чистят на язовира където ще отидат отново- прави сметка в каква мизерия живеят (битието определя съзнанието). Що се отнася до бракониерите - причината е че не се звъни на ИАРА достатъчно често или като не дойдат (след като се обадим) трябва да пак да се звъни. Това го наричат гражданско самосъзнание или гражданско общество. Все още го няма у нас но вече тръгва да се създава - давам пример за това. Днес бях до кат да видя дали ми е излязло актчето (поредното). Няма смисъл да описвам обстановката, смятам че е ясна на всички - мизерия две гишета, опашка, всички чакат по 30-40 мин. и изведнъж гледам как едно "служебно лице" влиза и подава един акт на колегата си (много свестен служител - държа да отбележя за протокола). Без много високи коментари направих забележка на въпросното лице. честно казано не съм искал да предизвиквам разправии. Нещеш ли (като в приказките), от опашката ме чуха и всички настръхнаха срещу връзкарката и определено имаше резултат. Да се върна сега на основната мисъл - не може всички да искаме да се "оправим" и да живеем по-добре а никой нищо да не прави. Има нещо което от живота на вън съм разбрал- когато някой не иска да си свърши работата за която е нает, трябва само да питаш за името му и къде да намерш началника му, ако началника не ще да свърши работа има и по-голям началник. Като се обадите на ИАРА питайте с кого говотрите и ако не дойдат обадете се пак и питайте за началника защото на никой заплатаджия не му пука за вас ако не насочите вниманието към Вашия проблем. Май много се отплеснах...
сега към темата на колегата - не се отчайвай другият път ще ги разбиеш
На слука
несе притеснявай за това че простаците са Ви гледали като извънземни. Щом като не чистят на язовира където ще отидат отново- прави сметка в каква мизерия живеят (битието определя съзнанието). Що се отнася до бракониерите - причината е че не се звъни на ИАРА достатъчно често или като не дойдат (след като се обадим) трябва да пак да се звъни. Това го наричат гражданско самосъзнание или гражданско общество. Все още го няма у нас но вече тръгва да се създава - давам пример за това. Днес бях до кат да видя дали ми е излязло актчето (поредното). Няма смисъл да описвам обстановката, смятам че е ясна на всички - мизерия две гишета, опашка, всички чакат по 30-40 мин. и изведнъж гледам как едно "служебно лице" влиза и подава един акт на колегата си (много свестен служител - държа да отбележя за протокола). Без много високи коментари направих забележка на въпросното лице. честно казано не съм искал да предизвиквам разправии. Нещеш ли (като в приказките), от опашката ме чуха и всички настръхнаха срещу връзкарката и определено имаше резултат. Да се върна сега на основната мисъл - не може всички да искаме да се "оправим" и да живеем по-добре а никой нищо да не прави. Има нещо което от живота на вън съм разбрал- когато някой не иска да си свърши работата за която е нает, трябва само да питаш за името му и къде да намерш началника му, ако началника не ще да свърши работа има и по-голям началник. Като се обадите на ИАРА питайте с кого говотрите и ако не дойдат обадете се пак и питайте за началника защото на никой заплатаджия не му пука за вас ако не насочите вниманието към Вашия проблем. Май много се отплеснах...

На слука
Всички чакаха вечерта за сом но и сом не пипна с изключение на един изваден по бракониерски метод на тръбите беше кам 20 кг имам и снимки.
Колега,сигурно инфо на 100% лично от бракониери на ТЕЦ 1 -сома се изхитрил и не влизал мрежите им!!!!!!!!!!Тази зима са извадени десетки сомове от мрежите!!!!!!!!!
Забравете за сома на този водоем-лятото в жегите измря огромна част от популацията там!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛИЧНО го видяхме!
Ха сега кажете какво да направят двама или трима души като нас срещу 20????........И нищо не можехме да направим!
Там сом не чакайте.
Колега,сигурно инфо на 100% лично от бракониери на ТЕЦ 1 -сома се изхитрил и не влизал мрежите им!!!!!!!!!!Тази зима са извадени десетки сомове от мрежите!!!!!!!!!
Забравете за сома на този водоем-лятото в жегите измря огромна част от популацията там!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛИЧНО го видяхме!
Ха сега кажете какво да направят двама или трима души като нас срещу 20????........И нищо не можехме да направим!
Там сом не чакайте.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
неотдавна и аз бях писал колко съм възмутен от ТЕЦ1Гълъбово - мръсотия, бракониери и т.н
наистина беше брутална гледка - покрай металната платформа, на пътя наредени тройкаджии, върху платформата - парашутисти и "серкметаджии"!
Отидох и погледнах под платформата - гъмжило от маломерни шаранчета под нозете на тая долна измет отгоре.
Трябва да призная че имаше сичко на сичко 2 (двама) души, които ловяха на плувка сред това море от жалки изчадия тармъкчии.Дано умрат бавно и мъчително!

наистина беше брутална гледка - покрай металната платформа, на пътя наредени тройкаджии, върху платформата - парашутисти и "серкметаджии"!
Отидох и погледнах под платформата - гъмжило от маломерни шаранчета под нозете на тая долна измет отгоре.
Трябва да призная че имаше сичко на сичко 2 (двама) души, които ловяха на плувка сред това море от жалки изчадия тармъкчии.Дано умрат бавно и мъчително!

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
lambri написа:колегa,
несе притеснявай за това че простаците са Ви гледали като извънземни. Щом като не чистят на язовира където ще отидат отново- прави сметка в каква мизерия живеят (битието определя съзнанието). Що се отнася до бракониерите - причината е че не се звъни на ИАРА достатъчно често или като не дойдат (след като се обадим) трябва да пак да се звъни. Това го наричат гражданско самосъзнание или гражданско общество. Все още го няма у нас но вече тръгва да се създава - давам пример за това. Днес бях до кат да видя дали ми е излязло актчето (поредното). Няма смисъл да описвам обстановката, смятам че е ясна на всички - мизерия две гишета, опашка, всички чакат по 30-40 мин. и изведнъж гледам как едно "служебно лице" влиза и подава един акт на колегата си (много свестен служител - държа да отбележя за протокола). Без много високи коментари направих забележка на въпросното лице. честно казано не съм искал да предизвиквам разправии. Нещеш ли (като в приказките), от опашката ме чуха и всички настръхнаха срещу връзкарката и определено имаше резултат. Да се върна сега на основната мисъл - не може всички да искаме да се "оправим" и да живеем по-добре а никой нищо да не прави. Има нещо което от живота на вън съм разбрал- когато някой не иска да си свърши работата за която е нает, трябва само да питаш за името му и къде да намерш началника му, ако началника не ще да свърши работа има и по-голям началник. Като се обадите на ИАРА питайте с кого говотрите и ако не дойдат обадете се пак и питайте за началника защото на никой заплатаджия не му пука за вас ако не насочите вниманието към Вашия проблем. Май много се отплеснах...сега към темата на колегата - не се отчайвай другият път ще ги разбиеш
На слука
Колега, не смятам, че си се отплеснал, това е много важно, защото за съжаление живеем в такава действителност.
Единственото радостно е, че като че ли наистина има някакви зачатъци на гражданско общество. Аз това с опашката го направих в централна поща, където някаква служителка най-спокойно застана отпред на гишето заяви, че тъй като работела там, нямало да чака. Не е въпросът за няколко минути повече, но наглостта и простотията не се траят. В интерес на истината началничката на салона се изстреля веднага да види какво става и ми се ще да мисля, че е взела съответните мерки. Опашката реагира, но вяло и чак след като аз започнах разправията

Може би повторих повечето от текста на колегата lambri, но винаги се ядосвам, като стане въпрос за простотия.
И мен да ме извини колегата, чиято е темата, пожелавам му другия път да има успех!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...