Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
На Боклуците има ли достатъчно вода за риблов?
Получавам противоречива информация - едни викат има вода но слаб риболов, други викат няма вода няма риболов... Иска ми се преди забраната да посетя местността но да става поне някакъв риболов да не си хабя усилията!
Получавам противоречива информация - едни викат има вода но слаб риболов, други викат няма вода няма риболов... Иска ми се преди забраната да посетя местността но да става поне някакъв риболов да не си хабя усилията!
1-1,5 м. е нивото ..... два пъти ходих слаб риболов.В началото на залива на потопеният мост ловят морунаж на плувка.Но сега тепърва ще тръгва рибата.Аз лових на фидер.Единият ден имах повече едри платики.....5-6 и малко морунаж, а вторият път само морунаж.Успех
На кое казвате " боклуците" най северната част на язовира където се влиза от подбалканския път след разклона за Гурково посока Сливен.
-
- новобранец
Здравейте , колеги . Някой има ли информация след като щуката и бялата риба са разрешени може ли да се лови на язовира .
- garfield_90
- ще става разбирач
Може да се лови щука и бяла
-
- новобранец
Благодаря , колега .
-
- новобранец
Да споделя получената и от приятели впоследствие информация - Жребчево е почти населено с каравани , кемпери , лодки и хора , но няма с какво да се похвалят до момента .
- garfield_90
- ще става разбирач
Нормално, времето вече позволява на по - достъпните места да се къмпингува
Здравейте,две снимки от днес,в района на "Потопената" църква,Запалня -https://imgur.com/a/bMxv9bM
Минахме от там за да видим какво е положението.Лично аз никога не съм виждал язовира толкова празен,и то като се предполага,че сега трябва да е пълен до горе-след толкова обилни майски валежи.Не знам как,и по какъв ред се източва Жребчево в полза на ВЕЦовете(доколкото съм чел и следил новините),но за мен това не е нормално.Като се има предвид,че летните жеги още не са започнали,както и напоителният сезон.Имам чувството,че до есента вода почти няма да има-само локви в средата на язовира...
Иначе,рано сутринта бяхме на Римския мост - за щука,носихме си каракудки за стръв от града;никаква активност на рибата,нивото е много високо,шлюзовете са затворени и водата прелива над тях.Под моста се вижда да играе риба,плитко е,течението е бавно.Може би след изтичане на забраната за мирните видове ще има риболов там.
Минахме от там за да видим какво е положението.Лично аз никога не съм виждал язовира толкова празен,и то като се предполага,че сега трябва да е пълен до горе-след толкова обилни майски валежи.Не знам как,и по какъв ред се източва Жребчево в полза на ВЕЦовете(доколкото съм чел и следил новините),но за мен това не е нормално.Като се има предвид,че летните жеги още не са започнали,както и напоителният сезон.Имам чувството,че до есента вода почти няма да има-само локви в средата на язовира...
Иначе,рано сутринта бяхме на Римския мост - за щука,носихме си каракудки за стръв от града;никаква активност на рибата,нивото е много високо,шлюзовете са затворени и водата прелива над тях.Под моста се вижда да играе риба,плитко е,течението е бавно.Може би след изтичане на забраната за мирните видове ще има риболов там.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
От 20 до 23.05 бях в Гурково със сина ми и ходихме всеки ден на язовира. На 22.05 отидохме в района между паметника и Дарданелите. Към 15:00 докато аз мятах с воблери, малкия закова на едната дънна въдица ей този рибок:
В последствие имахме още два удара на сериозни риби на дъно. Оставих детето да се изкефи, но за жалост първата бяла се откачи буквално в краката ми а втората скъса( най-вероятно кордата се протри на някоя мида). До нас един колега в рамките на час и половина извади 4 риби между 1,5 и 3 кг.
И точно преди да си тръгнем тази красавица по-долу на тъмния фон с малкия ми удари на туистер
На следващия ден отново бяхме на същото място. Още 5 минути след първото зареждане на дънните въдици стириопореният сигнализатор стремглаво потегли навътре. Този път я изчакахме хубаво да поведе 10-15 метра и мърдане нямаше- една хубава бяла увисна в кепа
До смрачаване още две каракудки дадоха фира срещу две бели хубавици. Детето много се изкефи , и като че ли позабрави разочарованието от предния ден.
Сам си го извади и в последствие го пусна да порасне.
В последствие имахме още два удара на сериозни риби на дъно. Оставих детето да се изкефи, но за жалост първата бяла се откачи буквално в краката ми а втората скъса( най-вероятно кордата се протри на някоя мида). До нас един колега в рамките на час и половина извади 4 риби между 1,5 и 3 кг.
И точно преди да си тръгнем тази красавица по-долу на тъмния фон с малкия ми удари на туистер

На следващия ден отново бяхме на същото място. Още 5 минути след първото зареждане на дънните въдици стириопореният сигнализатор стремглаво потегли навътре. Този път я изчакахме хубаво да поведе 10-15 метра и мърдане нямаше- една хубава бяла увисна в кепа

До смрачаване още две каракудки дадоха фира срещу две бели хубавици. Детето много се изкефи , и като че ли позабрави разочарованието от предния ден.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Здравейте , колеги . Някой има ли информация вдигна ли се малко нивото след тези дъждове и дава ли риба?
Към 1.06. и на двата въпроса: Слабо.....
В неделя,2.06-аз не видях някаква чувствителна разлика в нивото,все така ниско.Иначе шлюзовете на Римския мост бяха вече отворени,и влизаше вода в посока язовира.Течението под тях-доста бързо.Относно активността на рибата-ние пробвахме за 2-3 часа на рибка-(на плувка и дъно) - слаба активност,само 2-3 почуквания.Обиколихме няколко места-ръкава след " Жребчето",на скалите след Църквата,Запалня.
Иначе на бял-червеноперка и досадни попчета.
Иначе на бял-червеноперка и досадни попчета.
Благодаря ви момчета.