Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Добре дай по - добър вариант колега fishermann2
Аз днес,те тия вързах
Нещо трудно тръгна годината със
Сафрида
За мен си ги оставям, не ми се занимава за друг да правя.
Нещо трудно тръгна годината със
Сафрида
За мен си ги оставям, не ми се занимава за друг да правя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко

Ще ти кажа.bubamara написа:Добре дай по - добър вариант колега fishermann2
Ти превързваш ли допълнително повода към майката и колко пъти?
Да един път нагоре и един път на долу. Това знам и е най бързо за мен.
bubamara написа:Да един път нагоре и един път на долу. Това знам и е най бързо за мен.
Пробвай с този...като му свикнеш става много по-бързо.
За тролинг само може да подсигуриш с допълнителен възел.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
За тролинг винаги си ги опъвам майките и правя кръстосан възел. Краси Каприев ме научи миналата година и вече така си ги правя. Връзвам майката на дръжката на вратата на банята а другия край на един шкаф, който бутам докато се разтегли максимално. (нямате идея колко много може да се разтегли флуорото
) Праскам си кръстосания възел и правя по два от горе и от долу. Става бетон! Използвам доста по-тънки размери от обичайното между другото. За лефери основното ми е 0,33 с бидем 0,28. За паламуд 0,41 /0,44 (пак със същите възли)
Това е възела, не ти трябва никакво подсигуряване! Получава се така наречетия "моряшки възел"(този който е на рибарските мрежи)rashkoto1 написа:bubamara написа:Да един път нагоре и един път на долу. Това знам и е най бързо за мен.
Пробвай с този...като му свикнеш става много по-бързо.
За тролинг само може да подсигуриш с допълнителен възел.
Жоро, така се правят (възела между майката и бидема)паламудените чепарета за от лодка, много е сигурен и аз го предпочитам за тролинг, макар, че е голяма играчка(особено когато вързваш майка за троливг от 3-4 куки )!Иначе съм "за" относно този възелgergi_81 написа:За тролинг винаги си ги опъвам майките и правя кръстосан възел. Краси Каприев ме научи миналата година и вече така си ги правя. Връзвам майката на дръжката на вратата на банята а другия край на един шкаф, който бутам докато се разтегли максимално. (нямате идея колко много може да се разтегли флуорото) Праскам си кръстосания възел и правя по два от горе и от долу. Става бетон! Използвам доста по-тънки размери от обичайното между другото. За лефери основното ми е 0,33 с бидем 0,28. За паламуд 0,41 /0,44 (пак със същите възли)
и колко много се отпуска като го затоплиш както е опънатgergi_81 написа: (нямате идея колко много може да се разтегли флуорото).
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Наздраве връзвачи.
Почнах 35 мм калмарчета. Правя го около 2.20 м дължина,
8 куки през 25 см кука от кука.
За едри чернокопи,кандидат лефери.
Става и за тролинг,и за клатене.
Друго си е на сянка,в парка и студена бира.
Това е пред нас на 150 метра.
Почнах 35 мм калмарчета. Правя го около 2.20 м дължина,
8 куки през 25 см кука от кука.
За едри чернокопи,кандидат лефери.
Става и за тролинг,и за клатене.
Друго си е на сянка,в парка и студена бира.
Това е пред нас на 150 метра.
Риболовци.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко

На майката се прави клуп.През него се прекарва павода с куката.Клупа се затяга до положение леко да притегне повода.Издърпва се повода по посока на възела на повода към клупа,като се оставя малко растояние преди възила ,2-3 мм. и после клупа се затяга до края.По тоя начин , повода натегнато се усуква около майката и не приплъзва наникъде.Това е валидно и за чепаретата за тролинг.bubamara написа:Добре дай по - добър вариант колега fishermann2
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Аз като ползвам клуп на майката винаги като го стегна ми се накъдря влакното около възела вие имате ли го този проблем?? 
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Мисля че не го стягаш в правилната посока затова се къдри маѝкатаPe6o_Tikvata написа:Аз като ползвам клуп на майката винаги като го стегна ми се накъдря влакното около възела вие имате ли го този проблем??
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко

Майката остава права,а повода натегнато се увива около нея и приплъзване в двете посоки никога няма.Pe6o_Tikvata написа:Аз като ползвам клуп на майката винаги като го стегна ми се накъдря влакното около възела вие имате ли го този проблем??
- stareca
- ще става разбирач

Възелат който е показан по горе винаги има опосност да приплъзне ако не се стопира-стопирането не става с привързване към майката отгоре или отдолу .Споменава се и възелът на рибарските мрежи там е по различно но така или иначе при руска плетка с шаблон задължително се прави двоен възел с иглата иначе възела мърда и окото на мрежата губи форма.При гръцката плетка отново е двоен но затягането става с пръсти без шаблон .Не бих казал че възел бидем към майка има нещо общо с мрежарския такъв .